Naar boven

BlackBerry Motion: reden genoeg om (weer) een BlackBerry te nemen!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Denk je weleens met weemoed terug aan je oude BlackBerry? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor je: BlackBerry is back! De Motion is de eerste smartphone van het merk. In plaats van een toetsenbord heeft 'ie een touchscreen en qua design is de Motion helemaal van deze tijd. Dat zijn al twee redenen om (weer) een BlackBerry te nemen, maar we hebben er nog meer voor je. Snel verder lezen dus.

Welkom terug!

Voordat je verder leest; neem even de tijd om deze introductievideo over de BlackBerry Motion te bekijken:

Clean en stijlvol

En, wat is je eerste indruk? Impressive toch? Wat ons het meeste in het oog springt, is het design. De Motion is strak vormgegeven en ziet er daardoor lekker ‘clean’ uit. Stijlvol ook, want vrijwel de hele telefoon is in donkere kleuren uitgevoerd en er is gebruik gemaakt van mooie materialen zoals aluminium (voor het frame) en glas (voor het LCD-scherm). De achterzijde is bedekt met een materiaal dat lijkt op koolstofvezel, maar in werkelijkheid is het een zachte textuurlaag, zodat de telefoon prettig in je hand ligt en niet wegglijdt van een glad of hellend oppervlak. Mocht je de BlackBerry Motion toch een keertje laten vallen, dan zorgt het aluminiumframe, samen met de Diamond Glass coating die over het touchscreen ligt, ervoor dat het beeldscherm niks overkomt.

BlackBerry Motion

Gemaakt voor het leven

Die coating zorgt er trouwens ook voor dat het scherm, een Full HD LCD-scherm met een diameter van 5,5 inch, 25% beter is beschermd tegen krassen, in vergelijking met Gorilla Glass 5.1. Bovendien is de Motion IP67 gecertificeerd en dat betekent dat het toestel water- en stofdicht is. Je kunt er dus zonder problemen buiten mee filmen, zelfs als het water met bakken uit de hemel komt. Kortom, de Motion is gemaakt voor het leven. Met of zonder handschoenen, want je kunt het touchscreen van deze smartphone ook bedienen als je je warme winterwanten draagt. Wantastisch!

Krachtpatser

Okay, tijd om de specificaties van de BlackBerry Motion te belichten. We beginnen met de accu waarmee hij is uitgerust, volgens BlackBerry de krachtigste die een BlackBerry ooit heeft gehad. Is de batterij volledig opgeladen, dan kun je de Motion maar liefst 32 uur gebruiken voordat ‘ie een nieuwe stroomlading nodig heeft. En mocht je op een onhandig moment zonder stroom komen te zitten, dan kun je dankzij de snellaadtechnologie de Motion in 40 minuten opladen naar 50% accucapaciteit, oftewel een gebruiksduur van 16 uur.

BlackBerry Motion

Filmen in 4K

Onder de ‘motorkap’ van de Motion ligt een processor van het type Qualcomm Snapdragon 625, met 4GB aan werkgeheugen en 32 GB voor opslag. Kom je opslagruimte te kort, dan kun je uitbreiden door een SD-kaart in de BlackBerry te stoppen. Dankzij de Snapdragon en Android 7.1 als besturingssysteem presteert de Motion en alle apps die je gebruikt net zo snel als Usain Bolt. Op fotografie- en videogebied staat de telefoon ook z’n mannetje. Aan de achterkant tref je een enkele 12-megapixelcamera met flitser aan, aan de voorzijde een 8-megapixelcamera, eveneens met flitser zodat je in het donker selfies kunt maken. Met de achtercamera kun je ook filmen in 4K, een feature die je niet bij elke smartphone terugziet.

Privacy en gemak

Hold on, want er zijn nog meer redenen om (weer) een BlackBerry te nemen, als privé-telefoon of als zakelijke telefoon. Zo is bij de ontwikkeling van de Motion extra aandacht besteed aan privacy door de smartphone uit te rusten met een vingerafdrukscanner, een ‘Locker’ en een ‘Privacy Shade’. In de Locker (Engels voor kluis) kun je documenten, foto’s en video’s plaatsen die je niet in de cloud wil hebben. Deze feature werkt samen met de vingerafdrukscanner. Maak je een foto door de scanner als knop te gebruiken, dan komt het kiekje meteen in de Locker. De Privacy Shade is een feature voor het beeldscherm van de BlackBerry Motion. Of beter gezegd: een filter over het scherm dat ervoor zorgt dat anderen niet kunnen meelezen. Tot slot nog het noemen waard, de ‘Convenience Key’; een knop die je zelf kunt programmeren. Sterker nog: je kunt de knop ‘locatiegevoelig’ instellen. Ben je op je werk dan vertegenwoordigt de knop andere apps of functionaliteiten dan als je thuis bent. Klinkt misschien ingewikkeld, maar in de praktijk werkt het volgens BlackBerry heel prettig.

BlackBerry Motion

Reden genoeg
Alrighty, we kunnen ons goed voorstellen dat je dankzij dit blog weer aan een BlackBerry denkt. Daar hoef je je echt niet voor te schamen, want ook wij hebben goede herinneringen aan de telefoons van dit legendarische merk. De Motion brengt die herinneringen weer terug. Sterker nog: we overwegen om in motion te komen en over te stappen. Daarvoor zijn reden genoeg toch?

Als je de Blackberry Motion vandaag bestelt, is ‘ie morgen in huis. Klik op onderstaande button om de eerste stap naar een nieuwe BlackBerry te zetten. Niet twijfelen, gewoon doen!

Reserveer hier de BlackBerry Motion


Aan welke BlackBerry heb jij goede herinneringen?