Naar boven

Zo kunnen de kinderen ook veilig internetten

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Het wereldwijde web is een immense bron van inspiratie en informatie. Toch is het soms lastig om op een veilige en verantwoorde manier door die gigantische 'cyberstad' te navigeren. Zeker voor kinderen! Daarom in dit blog een aantal praktische tips van veiligheidsexpert Norton.

Volledige bescherming van Norton

De ouders van tegenwoordig zijn zeer ervaren als het om internetten gaat. Ze zijn best technisch onderlegd en weten vaak heus wel wat ze wel en niet moeten doen. Maar voor kinderen is veilig internetten niet zo vanzelfsprekend. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat ze leeftijdsgeschikte content bekijken, niet te veel tijd online doorbrengen en hun toekomstige digitale reputatie beschermen? Voor al die kwesties heeft computerbeveiliger Norton een oplossing. Een aantal Security-pakketten voor volledige bescherming en hieronder alvast een paar goede tips.

veilig internetten

Houd verkeerde content en websites buiten de deur

Kinderen hebben toegang tot een enorme hoeveelheid content. En niet alles is even positief. Maar het is onmogelijk om de kids iedere seconde van de dag in de gaten houden. Wat kun je dan wel doen om te zorgen dat ze het beste uit het internet halen? Begin door de computers of gadgets van je kinderen op een openbare plek in het huis te zetten. Liever in de huiskamer dan in de slaapkamer. Beperk de toegang tot chatruimtes en lees bijvoorbeeld ook altijd de beoordelingen van apps/sites. Common Sense Media is daar een populaire bron voor. Check daarnaast de geschiedenis van je browser. Norton helpt je bij het controleren van online activiteiten en voorkomt dat kinderen hun bezoeken aan sites verwijderen uit hun geschiedenis.

veilig internetten

Stel redelijke tijdlimieten in

Sommige kinderen willen 24 uur per dag voor een computer, tablet of spelcomputer zitten. Maar als ouder weet je dat offline interactie – in het echte leven – ook heel belangrijk is. De balans vinden is echter knap lastig. Ook hier heeft Norton een boel goede tips en producten voor. Stel om te beginnen duidelijke huisregels op en zorg dat iedereen zich daaraan houdt. Installeer op computers en mobiele apparaten een schermvergrendeling met wachtwoord. Op die manier kunnen je kinderen niet ongevraagd overal inloggen. Uit recente onderzoekcijfers blijkt dat de gemiddelde persoon zijn of haar telefoon 110 keer keer per dag controleert. Wil je als ouder het goede voorbeeld geven? Dan ga je zelf ook de ‘schermtijd-uitdaging’ aan.

quote1
Als ouders de totale schermtijd van kinderen in de gaten houden, slapen kinderen meer, presteren ze beter op school en gedragen ze zich minder agressief
JAMA Pediatrics journal (2014)

Bescherm de digitale reputatie van je kinderen

E-mails, chats, profieltjes…. Je kinderen laten overal op internet sporen achter. En vaak begrijpen ze niet dat het internet alles bewaart en nooit iets vergeet. Een directeur van een school, een potentiële werkgever of kredietverlener hoeft over tien jaar maar even te zoeken en kan elke foto, mening en gedachte van je kinderen terugvinden. Het is daarom nooit te vroeg om ze te leren voorzichtig te zijn met hun digitale reputatie. Bespreek de risico’s, voer zoekopdrachten met de namen van je kinderen (en jezelf) uit en vraag de wachtwoorden van de sites die ze gebruiken. Gebruik Norton om het aanmaken en gebruik van sociale netwerksite-accounts te controleren. Je kunt zelfs zien welke leeftijd je kind zegt te zijn.

Nog meer tips en 100% zekerheid

Wil je er zeker van zijn dat je computers en apparaten (en je kids) optimaal beschermd zijn? Dan ga je voor een van de Norton Security-pakketten. We hebben ze in drie niveaus: Standard, Deluxe, Premium. Ze beschermen tegen virussen, spyware, malware en andere online bedreigingen. Ze houden je identiteit en online transacties privé. En daarnaast bieden ze een 100% niet-goed-geld-terug zekerheid. Mocht er een virus opduiken dat Norton niet kan verwijderen, dan krijgt je je geld terug. Kijk, dat is nog eens rustgevend.


Heb jij nog een goede tip voor veilig internet?