Naar boven

Lenovo Legion gaming laptops: brute kracht, maar dan betaalbaar

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Met een Lenovo Legion zul je gedag moeten zeggen tegen al je smoesjes. Weten jouw vrienden dat je er één hebt? Dan kun je de schuld niet meer afschuiven op een langzame videokaart of te weinig werkgeheugen. Jouw laptop blijft namelijk koeltjes in het heetst van de strijd, hoe zwaar de game ook is. Legions zijn volbloed gaming laptops met krachtige specificaties en prestaties. Zó krachtig zelfs, dat je bijna niet gelooft dat ze zo compact, lichtgewicht én betaalbaar zijn.

De gouden formule van Lenovo

Lenovo timmert hard aan de weg met de formule ‘zeer goede hardware voor weinig geld’. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Yoga-modellen, die behoren tot de bestverkopende 2-in-1-laptops. Sinds dit jaar past het hardwaremerk de formule ook toe op het concept gaming laptop. Het resultaat: Lenovo Legion. Deze notebooks knopen met hun gunstige verhouding tussen prijs, prestaties en draagbaarheid keihard de strijd aan met gaming laptops uit het duurste segment.

lenovo legion

Bekijk alle Legion laptops

Check de specs: wat een prestatie!

Laten we beginnen met die prestaties. De Legions werpen bijvoorbeeld allemaal een zevende generatie Intel Core-processor en – minimaal – een aparte NVIDIA GTX 1050 grafische kaart in de strijd. De omvangrijke hybride opslag is door de combi van SSD en HDD lekker snel. Omdat je ook weleens op pad gaat, zijn de notebooks compact, lichtgewicht en vlekbestendig ontworpen. Optioneel is de toetsenbordverlichting. En zoals het een echte gaming laptop betaamt, is de toetsaanslag responsief en trefzeker.

Een Lenovo Legion blijft koeltjes

IJzer moet je smeden als het heet is. Je processor niet. Die presteert namelijk beter bij lagere CPU-temperaturen. Dankzij zijn thermisch ontwerp staat een Lenovo Legion altijd koeltjes aan jouw zijde. De hitte wordt efficiënt afgevoerd via een dubbele metalen ventilator en ventilatiegaten aan de achterzijde. Over ontwerp gesproken. De ijzersterke behuizing is van solide metaal en het verlichte Y-logo geeft net even die finishing touch aan het design. Mooi zo!

lenovo legion

Onder de loep

Laten we er eens één onder de loep nemen. De Lenovo Legion Y520 80WK004SMH is momenteel best betaalbare versie van de serie. Toch heeft hij zeer indrukwekkende specificaties, zoals:

  • Intel Core i5-processor met kloksnelheid tot 3,5 GHz;
  • 8 GB werkgeheugen;
  • 1128 GB hybride opslag;
  • Aparte NVIDIA GeForce GTX 1050-videokaart (4 GB);
  • Slechts 2,4 kilo.

Wist je dat… (1)

…alle Lenovo Legion gaming laptops zijn uitgerust met Windows 10? Windows 10 wordt geroemd om zijn stabiliteit, snelle opstarttijd en hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Wist je dat… (2)
…gaming laptops vaak worden gekocht door niet-gamers? Dankzij bijvoorbeeld hun krachtige processor en dito videokaart lenen ze zich perfect voor creatieven en andere veeleisende gebruikers. Terwijl ze doorgaans veel minder kosten dan andere laptops met dezelfde specificaties.

Cadeautje!

Koop je een Lenovo Legion gaming laptop tijdens de Games Voordeelweken? Dan krijg je er gratis de game Ghost Recon – Wildlands én een (Legion-compatible) Xbox One controller bij!

Winnen!

(Deze winactie is inmiddels afgelopen)
Wil je ook zo’n Xbox One controller winnen? Vul dan het winformulier hieronder in. We hebben er vijf te vergeven!


Voor welke game kun jij wel een Lenovo Legion gebruiken?