Naar boven

Overal in huis supersnel internet? Devolo biedt de betaalbare oplossing

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is behoorlijk vervelend als in bepaalde ruimtes in huis de internetverbinding niet werkt. Geen of slechte wifi op zolder, in de tuin of net in de hoek van de woonkamer. Je kunt dit gemakkelijk verbeteren. Wist je dat je daarvoor de stopcontacten in huis voor kunt gebruiken? Devolo heeft hier een oplossing voor. Je leest er in dit blog meer over.

Wifi, waar zit je?

Anno 2018 wil je overal in huis van het internet – waar je elke maand voor betaalt – kunnen genieten. Op zolder, in de garage, in de huiskamer en in de slaapkamer. Maar zonder een goedwerkende internetverbinding is dat knap lastig, en ja, ook irritant. Gelukkig zijn er oplossingen om van die irritatiebron een sterke en gezonde wifibron te maken. Een van de oplossingen die momenteel populair is, is het (laten) aanleggen van een zogenaamd mesh multiroom wifi-netwerk. Hiervoor koop je een aantal satellieten, die in verbinding staan met je router. Je telefoon, laptop, PlayStation en alle andere apparaten die wifi gebruiken, maken dan verbinding met de satelliet die op dat moment het snelste internet biedt. Een prima oplossing, maar wel eentje waar je zo een paar honderd euro aan kwijt bent.

powerline adapters

Powerline adapters

Nee, dan zijn de powerline adapters van devolo beter betaalbaar en dus zeker het overwegen waard. Deze adapters leiden het internet via het stopcontact naar alle kamers in je huis. Ze maken gebruik van het bestaande stroomnet in je huis en komen dus overal, zonder dat je extra kabels hoeft te leggen of gaten moet boren. Zo’n devolo powerline adapter plug je dus in het stopcontact van je keuze et voilà: een snel draadloos netwerk op de plek waar je het nodig hebt. Dankzij deze betaalbare oplossing kun je dus overal in huis volop draadloos genieten van je smartphone, laptop of tablet. Wil je meerdere apparaten zoals een computer, gameconsole of tv bekabeld aansluiten, dan kan dat ook – mits je een powerline adapter met switch aanschaft. Ook dit type adapter plug je in een stopcontact, zodat je er daarna een internetkabel aan kunt hangen. Ideaal voor als je een smart-tv in de slaapkamer wilt neerzetten en wilt genieten van alle online mogelijkheden.

Installeren? Piece of cake!
  1. Plaats de powerline adapter in een stopcontact in de buurt van de internetrouter;
  2. Koppel de router met een netwerkkabel aan de powerline adapter;
  3. Plug een tweede adapter in het stopcontact op de plaats waar je internet naartoe moet;
  4. Druk op de knop om de adapters met elkaar te verbinden;
  5. Een powerline-netwerk bestaat altijd uit twee of meer adapters;
  6. Naast de adapters heb je ook nog losse netwerkkabels nodig.

That’s it!

Plug & Play

Het mooie van een powerline adapter is dat ‘ie hartstikke makkelijk te installeren is. Je hebt dus in een mum van tijd een goede wifi-verbinding op de plek waar je ‘m nodig hebt. Schaf je een powerline adapter of een adapterset aan, dan hoef je enkele de volgende stappen te volgen om ze te installeren:

powerline adapters

Aankoopadvies
  1. Controleer in hoeveel ruimtes er betere wifi of een internetkabel moet komen. Dit is belangrijk voor het aantal adapters dat je nodig hebt.
  2. Bedenk of de adapter wifi moet hebben. Niet iedere adapter heeft wifi.
  3. Check eventueel of een ingebouwd stopcontact handig is. Zo verlies je niet een stopcontact.
  4. Gebruik de filters aan de linkerzijde van de pagina van Devolo Powerlines adapters om te filteren naar jouw eigen wensen en prijs.
Bekijk alle powerline adapters van devolo

Noot: vanwege het verschil in stopcontacten hebben we twee productcarrousels gemaakt. De bovenste laat de powerline adapters zien die geschikt zijn voor de Belgische stopcontacten, de onderste carrousel laat de geschikte versies voor Nederland zien. De hyperlinks in dit blog verwijzen naar de Nederlandse versies.


Waar in huis zou jij sneller internet willen?