Naar boven

Ga met een gerust hart op vakantie met een IP-camera in huis

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor je op vakantie gaat, moeten er een hoop dingen gebeuren. Koffers inpakken, de huisdieren wegbrengen en de laatste kleren wassen. Ramen en deuren goed afsluiten tegen inbrekers. Om met een extra gerust hart op vakantie te gaan, is het slim om een IP-camera te kopen. Maar waar moet je op letten als je zoiets aanschaft? En hoe moet je ‘m precies gebruiken? Hieronder antwoord op de meest prangende vragen.

Wat is een IP-camera?

Een IP-camera is een beveiligings- of bewakingscamera die je aansluit op de internetverbinding van je huis of kantoor. Hierdoor kun je eenvoudig de camerabeelden bekijken op je computer, tablet of smartphone. Terugkijken kan natuurlijk ook. En het maakt niet uit of je nu de hele zomer in Zuid-Frankrijk zit of een weekendje weg bent, zo lang je maar verbinding met internet hebt. Het gevaar zit er nu natuurlijk in dat jij tijdens je vakantie continu je mobiel pakt om de camerabeelden te checken. Geen zorgen elk uur je telefoon checken is niet nodig, want je kunt een pushbericht ontvangen in de app of via e-mail zodra er beweging is gedetecteerd.

ip-camera's

Waarom heb ik een IP-camera nodig?

Wanneer je een IP-camera gaat aanschaffen: bedenk dan of je hem binnen of buiten wilt plaatsen. Een camera voor buiten kan je tijdens je vakantie, weekendje weg of dagje uit een gerustgesteld gevoel geven. Het schrikt inbrekers af en jij kan een oogje in het zeil houden. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon gebruiken als je thuis bent. Wanneer je ’s nachts wakker wordt door gerommel bij de voordeur kun je kijken of het je puberkinderen zijn die terugkomen van een avondje stappen of dat het onbekenden zijn. Een camera voor binnen kan ook dienen als een babyfoon. Je kunt dankzij ingebouwde speakers en microfoon je kinderen zien en met ze praten via je smartphone. Handig, hoef jij voortaan niet meer het hele huis bij elkaar te schreeuwen wanneer het eten klaar is.

IP camera

Waar moet je op letten bij het kopen van een IP-camera?

Beantwoord onderstaande zes vragen en jij weet welke IP-camera geschikt is voor jou.

 1. Wil je ook ’s nacht beelden opnemen?
  Kies dan een IP-camera met nachtzicht. Door infrarood verlichting zie je ook ’s nachts scherp en helder beeld van ongewenste bezoekers.
  IP-camera met nachtzicht
 2. Waar wil je de IP-camera plaatsen?
  Geen zin in kabels trekken en gaten boren, kies dan een IP-camera die 100% draadloos werkt.
  100% draadloze IP-camera’s
 3. Waarvoor wil je de IP-camera gebruiken?
  Wil je naast camerabeelden van je huis, ook met je kinderen communiceren wanneer zij zich in een andere ruimte bevinden, kies dan een IP-camera met 2-weg audio. Zo luister je en praat je rechtstreeks vanaf je smartphone.
  2-weg audio camera's
 4. Wil je onmiddellijk alarm slaan wanneer dit nodig is?
  Meteen alarm slaan als je ongewenste bezoekers ziet? Kies dan voor een Netgear Arlo.
  Netgear Arlo
 5. Hoe groot is de ruimte waar je zicht op wilt hebben?
  Wil je een grote kamer, tuin of kantoor in de gaten houden, kies dan een camera met een hele brede kijkhoek, een fish-eye camera.
  Fish eye camera's
 6. Is er wifi bereik waar je de camera wilt plaatsen?
  Wanneer je een grote tuin hebt en je de IP-camera bij een (tuin)poort wilt plaatsen waar geen wifi signaal meer is, kies dan voor een mobiele IP-camera.
  Arlo Go IP-camera
Bekijk alle IP-camera's

Reageer hier en praat mee!