Naar boven

Nieuw van Pioneer en Onkyo: FlareConnect

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Je wilt thuis graag een multiroomnetwerk aanleggen, maar daarvoor was je tot voor kort aangewezen op de audioproducten van één merk. Tot voor kort, want Pioneer en Onkyo introduceren FlareConnect, technologie waarmee je de producten van beide merken met elkaar kunt verbinden. In dit blog lees je meer over deze slimme feature en z'n voordelen.

FlareConnect: de details

Als je graag in meerdere ruimtes in huis draadloos naar muziek wilt luisteren, dan heb je een multiroomsysteem nodig. Er zijn verschillende merken die de audioproducten voor zo’n systeem leveren en die hebben bijna allemaal één ding gemeen: je hebt meerdere producten van hetzelfde merk nodig om een multiroomsysteem aan te leggen. Dankzij FlareConnect van Pioneer en Onkyo is dat niet meer nodig, want met deze technologie kun je audio-apparaten van verschillende merken met elkaar verbinden. Zo kan een speaker met FlareConnect van merk A communiceren met een receiver met FlareConnect van merk B. Momenteel is dit alleen nog mogelijk met de audioproducten van Pioneer en Onky, maar naar verwachting zullen dit jaar meer merken deze technologie adopteren, waardoor je straks veel meer keuzevrijheid hebt als je een multiroomsysteem wilt aanleggen.

Bekijk onderstaande video voor (meer) uitleg over multiroomaudio en FlareConnect:

De beste geluidskwaliteit

Dankzij de FlareConnect-technologie kan je audio naar meerdere audio-apparaten streamen. Over audio streamen gesproken: FlareConnect laat je meerkanaals audio (tot 7.1, dus geluid van zeven speakers en één subwoofer), ‘Lossless’ audioformaten zoals FLAC, WAV en AIFF – formaten zonder kwaliteitsverlies – en High-res audio (tot 24-bit/192 kHz) streamen naar elke ruimte in huis, zodat je overal kunt genieten van de beste geluidskwaliteit. Let wel: tot welke features je toegang hebt, is afhankelijk van het audioproduct dat je gebruikt.

slider3_onkyo_pioneer
Met FlareConnect kun je audio-apparaten van verschillende merken met elkaar verbinden
slider2_onkyo_pioneer
Dankzij deze technologie kun je audio naar meerdere audio-apparaten streamen, maar ook HD-video
slider1_onkyo_pioneer
Je kunt bovendien analoge bronnen, zoals een platenspeler, toevoegen aan het multiroomnetwerk

Draadloos vinyl luisteren

Nog een bijzondere feature van FlareConnect: je kunt analoge bronnen, zoals een platenspeler, toevoegen aan het multiroomnetwerk en in de slaapkamer luisteren naar de LP van The Beatles. Zonder dat je daarvoor extra componenten nodig hebt. Je sluit simpelweg de platenspeler aan op de receiver, die in verbinding staat met één of meerdere wifi-speakers. Overigens sluit je met hetzelfde gemak digitale bronnen aan, zoals een soundbar en/of subwoofer, om een draadloos homecinema-systeem aan te leggen. Met de gratis app van Pioneer en Onkyo bepaal je in welke ruimte je welke muziek afspeelt en kun je luisteren naar bronnen zoals Spotify, Deezer en TuneIn.

De onderstaande producten zijn uitgerust met FlareConnect. Naar verwachting zullen dit jaar meer merken en meer producten van Pioneer en Onkyo deze technologie adopteren.


In welke ruimte in huis luister jij het liefst muziek?