Naar boven

AVM FRITZ!Box 7590: dé basis voor een snel en stabiel thuisnetwerk

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Dat je thuis internet hebt, is tegenwoordig net zo normaal als dat er water uit de kraan komt. Alleen, het is nog niet vanzelfsprekend dat je het maximale haalt uit je (dure) internetabonnement. Met de nieuwste router van AVM, de FRITZ!Box 7590, leg je de basis voor een snel en stabiel thuisnetwerk en haal je wel alles uit je abonnement. Zeker even verder lezen dus in dit blog!

Even voorstellen

First things first: in deze video stellen we de kersverse AVM FRITZ!Box 7590 in 15 seconden aan je voor. Even kijken dus.

Snellere gegevensoverdracht

De router die je net hebt gezien is het nieuwe topmodel van AVM, de AVM FRITZ!Box 7590. En die is uitgerust met de laatste technische snufjes voor een snel en stabiel thuisnetwerk. Een van de belangrijkste features is Multi-User MIMO. Wat dat precies betekent zullen we je besparen, maar wat het doet wil je wel weten. MU-MIMO maakt meerdere gegevensstromen tegelijkertijd mogelijk. Ben jij aan het gamen, zit je vader op z’n mobieltje, is je zusje een serie aan het streamen en speelt je moeder online een spelletje op haar tablet, dan vindt er tussen de apparaten en de router geen achtereenvolgende maar simultane gegevensoverdracht plaats. Hierdoor kan de wifi-capaciteit beter benut worden en daardoor kan de snelheid van de gegevensoverdracht omhoog, tot wel 1,7 Gbit/s op de 5 GHz-band. Ter vergelijking: bij routers met Single-User MIMO* bedraagt de maximale snelheid 1,3 Gbit/s.

AVM FRITZ!Box 7590

*Niet alle apparaten in huis ondersteunen MU-MIMO, maar wel SU-MIMO. Voor de AVM FRITZ!Box 7590 maakt dat niet uit, want ook niet MU-MIMO-compatibele apparaten profiteren van de simultane gegevensoverdracht.

Meer fijne features

Een topmodel als de AVM FRITZ!Box 7590 heeft natuurlijk nog meer fijne features. Zoals NAS, ofwel Network Attached Storage. Hiermee kun je centraal gegevens opslaan en deze vanaf elk netwerkapparaat raadplegen. Via de USB-aansluiting van de FRITZ!Box 7590 breng je de verbinding met een externe harde schijf of USB-stick tot stand en integreer je het opslagmedium in het hele thuisnetwerk. Op deze manier heb je snel en veilig toegang tot je gegevens* en kun je media streamen op smart-tv’s, computers of mobiele apparaten. Met FRITZ!NAS profiteer je van de voordelen van een centraal netwerkgeheugen, zonder dat je hiervoor een eigen systeem hoeft aan te schaffen. Ideaal toch?

*Heb je op je externe harde schijf of USB-stick mappen met privégegevens staan, houd er dan rekening mee dat deze ook zichtbaar en bereikbaar zijn op de FRITZ!NAS.

Bovendien kun je met NAS een back-up maken van belangrijke gegevens en ze op je harde netwerkschijf opslaan. In het geval van een technisch defect ben je minder afhankelijk en heb je een extra back-up. Ook als meerdere gebruikers tegelijk bepaalde gegevens moeten kunnen gebruiken, is het opslaan op het netwerkgeheugen een zinvol en economisch interessant alternatief.

AVM FRITZ!Box 7590

Een selectie van meer noemenswaardige features
  • De FRITZ!Box biedt volledige bescherming van je thuisnetwerk dankzij onder meer een firewall, filterfuncties en versleuteling voor DECT en wifi;
  • De router maakt tegelijk gebruik van de 2,4- en de 5 GHz-frequentie en biedt zo maximale flexibiliteit voor alle apparaten. De intelligente autokanaal-zoekfunctie selecteert naar wens het optimale radiokanaal;
  • Met de WPS-knop kun je nieuwe wifi-apparaten in een oogwenk verbinden;
  • De meeste gangbare (draadloze) telefoons kunnen gebruikt worden met deze FRITZ!Box. Er zijn aansluitingen voor analoge telefoons, faxtoestellen, IP- en ISDN-telefoons en voor telefooncentrales;
  • Er staan vier gratis apps tot je beschikking, waarmee je onder meer jouw FRITZ!Box op afstand kunt bedienen.

AVM FRITZ!Box 7590

 

AVM FRITZ!Box 7590

 

Ben je blij met de router die je hebt, maar wil je wel de wifi thuis verbeteren? Lees dan vooral verder.

Waar is de wifi?

Is 4G op je slaapkamer sneller dan de wifi? Dan is het wifi-signaal niet sterk of stabiel genoeg. Gelukkig kun je dit probleem oplossen met een zogenaamde wifi-repeater van FRITZ!. Aansluiten is een fluitje van een cent: stop de wifi-repeater in het stopcontact, binnen het bereik van de router. Heeft de router een WPS-knop, dan druk je die in om de repeater aan de router te koppelen. Is die knop er niet, volg dan de stappen in de handleiding. Is het aansluiten gelukt, dan zul je meteen merken dat het signaal veel sterker en stabieler is dan voorheen. Let op: een repeater halveert wel de snelheid van de wifi-verbinding voor de apparaten die ermee verbonden zijn. Apparaten die rechtstreeks met de router verbonden zijn, profiteren wel van de topsnelheid.

AVM FRITZ!Box 7590

Nog een oplossing
Nog een oplossing voor het genoemde probleem zijn de FRITZ! Powerline adapters. Kort door de bocht: zo’n adapter plaats je in het stopcontact van de kamer waar je graag een sterk en stabiel wifi-signaal wilt hebben. Vervolgens vormt zich via het stroomnet van je huis een verbinding tussen adapter en router, waardoor je kunt internetten in de betreffende ruimte. Het grote voordeel van een Powerline adapter ten opzichte van een wifi-repeater is dat de snelheid van de verbinding niet wordt aangetast.

Bekijk alle netwerkproducten van AVM

Verbeter de wifi

Hoe goed je router ook is, in ieder huis zijn er factoren die de prestaties van het apparaat (en dus het wifi-signaal) negatief beïnvloeden. Denk aan dikke, betonnen muren, ijzeren constructies en andere elektronische apparaten, zoals de router(s) van je buren. Deze drie tips zorgen verbetering:

  1. Plaats je router zo centraal mogelijk in huis. De meterkast is niet de beste optie.
  2. Bij een goede router hoort een abonnement dat aan de eisen van jouw gezin voldoet.
  3. Iets technischer, maar het komt hierop neer: koop een AVM FRITZ!Box 7590.

Deze hagelnieuwe router bepaalt constant het beste kanaal om jou van sterk en stabiel wifi-signaal te voorzien. En met de FRITZ!App WLAN kun je een overzicht oproepen van de kanalen waarop naburige netwerken op uitzenden en indien nodig, zelf het kanaal aanpassen.


Stel dat je wint, in welke kamer ga je dan zorgen voor een sterk en stabiel wifi-signaal?