Naar boven

Wél voor de poes: Whiskas zorgt voor katten in iedere levensfase

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Wanneer je kat spint van geluk, ben je als kattenbaasje een tevreden mens. De voeding van Whiskas draagt bij aan dat geluk omdat het precies afgestemd is op de verschillende levensfases van de kat.

Levensfase

Of je thuis nou een onstuimige kitten of een gemoedelijke senior hebt: iedere kat vraagt om haar eigen voeding. Whiskas heeft daarom voeding perfect afgestemd op verschillende levensfases: junior (2-12 maanden), adult (1+ jaar) en senior (7+ jaar). Iedere levensfase brengt immers weer andere behoeftes met zich mee. De voeding is ontwikkeld door dierenartsen en onderzoekers van het onderzoekscentrum Waltham®. Whiskas heeft al meer dan 50 jaar ervaring en biedt zowel droog – als nat voer aan. Nat voer is belangrijk omdat katten van nature weinig drinken. Nat voer zorgt voor extra vochtinname. Droogvoer reinigt de tanden dankzij de licht schurende werking.

Kitten (2-12 maanden)

Iedereen die een kitten heeft (gehad) weet hoe zo’n kleintje thuis de boel op stelten zet. De wereld (lees: woonkamer) is een spannende speeltuin met achter ieder kastje en naast iedere tafelpoot weer een nieuw avontuur. Naast voorkomen dat die kleine pionier in de gordijnen klimt, is je rol als kittenbaasje ook verzorgen en voeden.

Afweersysteem en ontwikkeling
Een sterk immuunsysteem is – zeker in die eerste levensfase – alles. Om het immuunsysteem verder te ontwikkelen heeft het Waltham® Research Centre Whiskas Junior ontwikkeld.  Whiskas Junior 2-12 maanden voeding bevat extra calcium voor sterke botten en een gezond gebit, eiwitten voor een gezonde groei en alle natuurlijke oliën en mineralen die nodig zijn om het lichaam optimaal te laten functioneren. Zo wordt die kwetsbare kitten een sterke poes of kater.

Bekijk het volledige Kitten assortiment

Adult (1+ jaar)

Net als bij mensen zijn ook katten gebaat bij een uitgebalanceerd voedingspatroon. Daarvoor heeft ze jouw hulp nodig. Vitamines zijn onmisbaar voor de ogen, stofwisseling en de algehele vitaliteit van een kat. Die vitamines komen vooral voor in lever, granen, nieren en gist. Mineralen zorgen voor sterke botten, een goed gebit en gezonde urinewegen.

Energie
Essentiële vetzuren houden huid, vacht en een goede stofwisseling op peil. Koolhydraten geven je kat energie en eiwitten zijn onmisbaar voor de groei en spieropbouw. De Whiskas 1+ maaltijden leveren dit allemaal voor een perfect dieet.

Bekijk het volledige Adult assortiment

Senior (7+ jaar)

Geloof het of niet, maar een kat is vanaf 7 jaar al een echte senior. En deze nieuwe levensfase vraagt weer om een heel ander type voeding. Wellicht is ze nog hartstikke actief en gaat ze jaren in goede gezondheid tegemoet, maar dan is het wel noodzakelijk na te denken over welk soort voer het best bij haar past. Wanneer katten ouder worden, vertraagt hun spijsvertering en nemen ze bepaalde voedingsstoffen minder goed op. De extra vitamine E en taurine ondersteunen het natuurlijke afweersysteem en zorgen voor een gezond hart. Omega 6 vetzuren dragen bij aan een gezonde vacht en – huid.

Eetlust
Als je zorgt voor een passend dieet, kun je de voortgang van deze veranderingen vertragen en de kwaliteit van haar leven verbeteren. Een van de weinige, zichtbare tekenen van ouderdom is de verminderde eetlust van je kat. Om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen wel binnenkrijgt, is het zaak iets te vinden wat ze nog lekker vindt. Het Whiskas 7+ assortiment bevat vis en vlees waar alles in zit om je senior nog jaren gezond en gelukkig te houden.

Bekijk het volledige Senior assortiment

Tussendoortjes

Naast een breed voedingsassortiment voor iedere levensfase, heeft Whiskas ook tussendoortjes om je pootjes bij af te likken. Omdat ieder poezenbeest wel wat extra’s verdient op z’n tijd.

Ambassadeur worden?

Natuurlijk wil je alleen maar het beste voor je kat. En als je eenmaal het beste hebt gevonden, wil je dat delen met je poezenpartners. Daarom heeft Whiskas een speciale winactie op pootjes gezet. Je kan een zogenaamd Ambassadeurspakket winnen met een verpakking Whiskas droge brokjes van 950 gram voeding afgestemd op de levensfase van jouw kat, plus 15 zakjes van 300 gram voor verschillende levensfases die je kunt uitdelen aan andere kattenbazen. Dat wordt spinnen van geluk – mits je zo’n pakket wint.

Whiskas


Van welk voer gaat jouw kit spinnen van geluk?