Naar boven

Houd je kat scherp en fit met PERFECT FIT™ kattenvoer

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe scherp en fit is jouw kat? De Total 5-formule van PERFECT FIT™ kattenvoer dekt de vijf belangrijkste gezondheidsbehoeften. En houdt je poes of kater daardoor op gewicht, gezond én scherp. Natuurlijk is hoogwaardige en goed gedoseerde voeding belangrijk, maar genoeg bewegen en geregeld spelen zijn dat net zo goed. Maak kennis met de filosofie van PERFECT FIT™: Feed, Move, Play.

Feed! PERFECT FIT™ voor vijf gezondheidsbehoeften

Allereerst: Feed! De hoogwaardige PERFECT FIT™ kattenbrokken zijn gemaakt in samenwerking met vooraanstaande dierenartsen en voedingsdeskundigen van het Waltham Centre for Pet Nutrition. De brokjes zijn samengesteld volgens de Total 5-formule. Die pakt de vijf meest voorkomende gezondheidsbehoeften van katten aan, ongeacht hun leeftijd of levensstijl. De PERFECT FIT™ voeding zorgt voor:

  1. een sterk afweersysteem;
  2. goed functionerende urinewegen;
  3. gezonde spijsvertering;
  4. goede huid en vacht;
  5. optimale gewichtsbeheersing en lichaamsconditie.

perfect fit

Bovenop de Total 5-voordelen biedt elke variant nog drie extra voordelen die passen bij specifieke behoeften. Bijvoorbeeld:

  • Adult 1+ (kip of zalm): vitaliteit en beweeglijkheid, gezond(e) tanden en tandvlees, sterke spieren;
  • Sensitive 1+: zonder tarwe en soja, bevordert de spijsvertering, smakelijk recept;
  • Indoor 1+: anti-haarbal, kattenbakgeurcontrole, gewichtsbeheersing;
  • Active 1+: vitaliteit en beweeglijkheid, sterk en helder gezichtsvermogen, sterke spieren.

Voedingstips
Bepaalde omstandigheden kunnen het gewicht van je kat beïnvloeden. Laat je je kater castreren of poes steriliseren? Dat kan zijn of haar eetlust verhogen en energieniveau juist verlagen. Sommige eigenaren denken ten onrechte dat de hoeveelheid voeding in verhouding moet staan tot het lichaamsgewicht van de kat, dus gaan ze hun kat steeds meer voeren. Een goede manier om het gewicht na een castratie of sterilisatie onder controle te houden? Gemengde voeding: droge brokjes in combinatie met nat voedsel (bijvoorbeeld dagelijks één zakje natvoer). Het hoge vochtgehalte in het natte voer maakt je kat actiever én stimuleert de calorieverbranding.

Drinktip: water
Tot slot nog een drinktip, omdat niet ieder kattenbaasje hier altijd evengoed op let. Water is de bron van al het leven – ook voor katten. Daarom: zorg altijd voor genoeg vers drinkwater. Klinkt dit allemaal alsof het niet voor de poes is? Welnee! Bedenk je: je doet het voor je kat!

perfect fit

Move! Meer bewegen, minder wegen

Dan: Move! Katten zijn in veel opzichten net mensen. Ook voor poezenbeesten geldt dat ze voldoende moeten bewegen om slank, fit en gelukkig te blijven. Een actieve levensstijl is bijvoorbeeld goed voor een gezond gewicht en hart, evenals voor soepele spieren en gewrichten.

Bewegingstips
Heb je de mogelijkheid om je kat buiten te laten? Doe het dan vooral! Ook al kost het wat moeite om de boel af te rasteren. Buiten kan ‘ie klimmen, rennen, verkennen en ronddwalen. Zelfs als de buitenruimte maar klein is, wordt je kat een stuk actiever. Maar ook binnen kun je je kat stimuleren tot meer beweging. Creëer bijvoorbeeld een prikkelrijke omgeving door kattenbomen, kattentouwen en hoge kasten neer te zetten. Niet alleen vindt je kat het klimmen geweldig. Hij of zij geniet er ook van om lekker hoog en droog mensen en objecten te observeren. Zo klimt je kat (bijna letterlijk) fysiek en mentaal een treetje omhoog op de gezondheidsladder!

perfect fit

Play! Lekker spelen is gezond

Tot slot: Play! Je kat is enorm gebaat bij lekker spelen. Hij of zij is actief bezig, het stimuleert zijn mentale ontwikkeling en jullie band wordt sterker. Ook voor spelen geldt dus: je kat wordt gezonder én gelukkiger!

Speeltips
Je kat kan heerlijk spelen zonder dat je daarvoor je hele huis in een kattenspeeltuin hoeft te veranderen. Een paar pingpongballetjes doen al wonderen, vooral bij jongere katten. Ook kartonnen dozen en kleine, pluizige objecten zijn goed voor uren speelplezier. Bij oude katten is het wat moeilijker om het speelse in ze boven te halen. Speeltjes met kattenkruid, rondzwieren met een nepmuis aan een touwtje en een kattenloopwiel slaan waarschijnlijk wel aan!

PERFECT FIT™: voeding op maat

Verschillende types katten hebben verschillende gezondheidsbehoeften. De kattenvoeding van PERFECT FIT™ is verkrijgbaar in 7 soorten: Junior <1, Adult 1+, Active 1+, Indoor 1+, Sensitive 1+, Sterile 1+ en Senior 7+. Zoals eerder vermeld, hebben al deze varianten naast de Total 5-formule ook drie extra voordelen die passen bij specifieke behoeften.

perfect fit

 


Wat is jouw beste manier om je kat fit te houden?