Naar boven

Zo fiets je veilig met je kind in een fietsstoeltje of fietskar

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Met je kindje voorop de fiets door het bos, naar het water of richting speeltuin? In een Urban Iki fietsstoeltje of XLC fietskar zitten je kindjes veilig en kunnen ze naar hartenlust rondkijken. Lees in dit blog of je het beste een voor- of achterzitje kunt kopen en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een fietsstoeltje of fietskar.

Met één hand te verstellen

Urban Iki ontwerpt slimme fietsstoeltjes die iedereen op de fiets kan monteren. Ja, iedereen. Dus ook als je twee linkerhanden hebt. Met de standaard meegeleverde montageset en online instructiefilmpjes, heb je dit stoeltje binnen vijf minuten op de fiets zitten. Als je het fietsstoeltje eenmaal hebt geplaatst, kun je de verstelbare onderdelen zonder gereedschap en met één hand bedienen. Wanneer je kindje nog in het stoeltje zit, kun jij met de andere hand de fiets goed vasthouden. Veiligheid voorop!

slider_image_v2
Fietsstoeltje achter Aotake Mint Blue
slider_image_v3
Fietsstoeltje voor Aotake Mint Blue
slider_image_v1
Fietsstoeltje met windscherm

Een achter- of voorzitje?

Of je beter een achter- of voorzitje kunt kopen, heeft te maken met het gewicht van je kind. Voorzitjes zijn geschikt voor jonge kinderen tot drie jaar oud. Die zijn namelijk geschikt voor een gewicht tot maximaal 15 kilogram. Je kind kan dan goed om zich heen kijken en voor jou valt het extra gewicht nog mee terwijl je een oogje in het zeil houdt. Als ze ouder worden is een achterzitje comfortabeler voor ouder en kind. De achterkant van je fiets kan meer gewicht aan en sturen blijft eenvoudig. Bovendien is achter opstappen makkelijker voor wat oudere kinderen.

5 tips waar je op moet letten bij het kopen van een fietsstoeltje

1. Voldoet het aan de Europese norm?

2. Past het stoeltje bij het gewicht van je kind?

3. Voorop: heeft je fiets voldoende ruimte voor een zitje?
Achterop: heeft je bagagedrager voldoende draagkracht?

4. Heb je goede spaakafscherming?

5. Kunnen de gordel en voetriempjes strak genoeg?

Front row seat

De kleintjes zitten echt op de eerste rij met een Urban Iki Front seat. Zo kunnen ze als eerste de eendjes, paardjes en schaapjes zien die jullie onderweg tegenkomen. De beste plek voor de kleinste avonturiers van negen maanden tot drie maanden. Het Urban Iki voorzitje heeft zachte vullingen op de schouders en zit lekker zacht door het waterdichte kussen. Je sluit de veiligheidsgordel en voetenbandjes met één hand en bent klaar om op pad te gaan. Weer thuis? Met het Click & Go vergrendelingssysteem haal je het fietsstoeltje heel eenvoudig van de fiets na het openen van het veiligheidsslot. De fietsstoeltjes uit de basis collectie zijn verkrijgbaar in vier kleuren Bincho Black, Aotake Mint Blue, Sakura Pink en Shinju. En nu tijdelijk beschikbaar: de special edition Chigusa Green.

Belangrijkste specificaties voorzitje Urban Iki
  • 9 maanden tot 3 jaar
  • 9 tot 15 kg
  • Click & Go vergrendelingssysteem
  • TÜV getest en goedgekeurd
  • Accessoires: stuurtje en windscherm

Sit back and enjoy the ride

Wanneer jouw kindje zwaarder dan 15 kilogram is, kun je beter overstappen naar een achterzitje. De Urban Iki stoeltjes kunnen gemonteerd worden op elke standaard bagagedrager die zwaardere belasting kan dragen. Wil jij het fietsstoeltje eenvoudig wisselen tussen jouw fiets en die van je partner? Met het extra montagekader accessoire is dit geen probleem.

Belangrijkste specificaties achterzitje Urban Iki
  • 9 maanden tot 6 jaar
  • 9 tot 22 kg
  • Inclusief numeriek codeslot
  • TÜV getest en goedgekeurd
  • Accessoires: montagekader
Bekijk alle Urban Iki fietsstoeltjes

Ga op pad met een fietskar

Wil jij met je kinderen een langere fietstocht maken, probeer dan eens een fietskar. De kinderen zitten heerlijk in de XLC fietskar en kunnen rustig en droog rondkijken, terwijl jij comfortabel doorfietst. Het venster aan de voorzijde van de XLC kar is volledig afneembaar. Zo kan je kind aan alle kanten om zich heen kijken en alle auto’s, koeien en andere fietsers zien. En niet onbelangrijk: de cabine heeft overal insectengaas, een regenvenster en reflectiestrepen, wel zo veilig.

fietsstoeltje

Van fietskar naar buggy

De 2-in-1 luxe fietskarren kun je in een handomdraai ombouwen naar een buggy en een babyjogger. Handig! Ga lekker met de fiets op pad naar het bos of het park en maak vervolgens met dezelfde kar een wandeling. Op de zachte kussentjes zitten je kinderen comfortabel en met genoeg ondersteuning. De XLC fietskarren zijn in twee edities verkrijgbaar, namelijk in de Mono (geschikt voor 1 passagier, max 35 kg) en Duo (geschikt voor 2 passagiers, max 45 kg).

Bekijk alle XLC fietskarren

Op fietstour met Burley

Oprichter Alan Scholz van Burley maakte al in 1978 de eerste fietskar van een oude schommel. Hij wilde een autovrij leven en ontworp daarom een innovatieve, veilige fietskar. Deze eerste Burley-trailer was meteen een succes. Inmiddels worden ze van iets ander materiaal gemaakt, maar veiligheid is nog altijd belangrijkste prioriteit bij Burley fietskarren. Alle kindertrailers voldoen dan ook aan de hoogste veiligheidseisen. Zo zijn de karren gemaakt van duurzaam aluminium, hebben ze wielbescherming tegen onverwachtse obstakels, reflecterende elementen en een vlag voor goede zichtbaarheid.

fietststoeltje

Bekijk alle Burley fietskarren

 


Reageer hier en praat mee!