Naar boven

Zo maak je van jouw kerstboom het stralende middelpunt

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Traditioneel, of toch gaan voor een origineel thema? Ieder jaar is er genoeg te kiezen op het gebied van kerstboomdecoratie. Om je een beetje op weg te helpen, vroegen wij styliste Gaby Fecken van Gestel om vijf tips die van een simpele boom een stralend middelpunt maken.

Traditiegetrouw met een scheutje 2016
Een traditionele kerstboom is tijdloos. Maar door kleine details toe te voegen, kan de boom sprankelen. De kleuren rood, groen en zilver doen het vooral goed in de traditionele kerstboom. Stem andere decoraties af op deze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan dit leuke Volkswagen-busje.
Je kunt deze decoratie natuurlijk ook zelf maken. Spuit een aantal speelgoedauto’s rood en bindt er mini-kerstboompjes aan vast met rood-wit bindtouw. Maak daarnaast zelfgebakken koekjes in de vorm van sneeuwpoppen en hang deze ook met rood-wit lint op. Gegarandeerd dat deze traditionele boom in de smaak valt.

Een witte kerst
De witte kerstboom doet het altijd goed. Je kunt wit mooi combineren met grijstinten en houten accessoires, zodat je boom een hele natuurlijke, stoere uitstraling krijgt. Kerstballen in matwit en matgrijs zorgen voor een verfijnde touch. Door ook zelfgebakken wafels toe te voegen aan het maagdelijk wit, voorzie je de boom van een leuke knipoog. Deze wafels zijn niet alleen decoratief en eenvoudig te maken; ze smaken ook nog eens heel lekker. En door de heerlijke geur haal je direct de kerstsfeer in huis!

Oh, luxe boom
Kies je liever voor een luxe kerst? Dan zijn decoraties in warme tinten als goud, messing en brons echt iets voor jou. Vul dit eventueel aan met zwarte en witte decoraties. Zwart-witte kerstballen aan een gouden lintje bijvoorbeeld. Voor het perfecte totaalplaatje, kun je een bijpassende poster inlijsten en een paar eenvoudige witte kaarsen en gouden kandelaars toevoegen aan het geheel.

Boom van de liefde
Voor een romantische sfeer gebruiken we dit jaar diepe, warme en donkere tinten als nachtblauw en zeegroen. Kerstballen in matte tinten bijvoorbeeld, om de kleuren meer naar voren te brengen. Je kunt deze heel mooi combineren met roze kunstrozen en dieprode bessentakken. Voor een subtiele glinstering zijn bronzen kerstballen een mooie optie. Of probeer de bijzondere marsala-kleuren eens in je boom!

Beschilder de ballen met bloemenmotieven als je een creatieve touch aan je kerstboom wilt geven. Laat je daarbij gerust inspireren door boeketschilderijen van oude meesters en decoraties als ornamenten. De sierlijke krullen maken je boom klassiek met een twist.

1/6
Aanbevolen

Thema
Tot slot kun je natuurlijk ook een hele eigen draai aan je boom geven. Zo decoreren wij dit jaar een boom in superheldenthema. Met mokken, sokken, sleutelhangers, knuffels, speelpoppetjes, stripboeken en maskers en het gebruik van de kleuren geel, rood en blauw. Zelfs de kerstballen en de verlichting aangepast aan het thema, zodat er een bont en kleurrijk geheel ontstaat. Het is misschien niet het eerste thema waar je aan denkt, maar het is zonder meer origineel en aansprekend.

Ook een bakthema past leuk bij de kerstboom. Denk daarbij aan zelfgebakken koekje, gecombineerd met bakvormpjes zilveren kerstballen die je met nepsneeuw kunt bespuiten. Als je de koekjes met rode lintjes in de bomen hangt, kun je het geheel mooi aanvullen met witte, zilveren en rode kerstballen.

Zo zie je maar; met een beetje inbeeldingsvermogen en creativiteit zijn de mogelijkheden onbegrensd. En kun je niet kiezen? Dan kun je altijd nog voor twee of meer kleine boompjes gaan, met elk een eigen thema.

We wensen je hele gezellige feestdagen en veel succes (en plezier) bij het binnenhalen van de kerstsfeer die bij jou past!

Gaby Fecken van Gestel

tasteofcolour.com


Reageer hier en praat mee!