Naar boven

Tips: zo maak je van Oudejaarsavond een succes

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Nog geen concrete plannen voor Oudejaarsavond? Geen paniek, want je kunt het prima thuis vieren met vrienden en/of familie. En met deze tips - en de winactie - maak je er het beste feestje van 2016 van.

 • 1/5
  Geen feest zonder oliebollen

  Het oog wil ook wat

  Lees meer
  Zonder oliebollen en appelflappen kan het feest natuurlijk niet beginnen. Heb je ze in huis gehaald, presenteer ze dan in een mooie schaal, midden op tafel. Zo kan er iedereen er van eten en blijf je niet met een voorraad oliebollen over. Het merk Blond Amsterdam heeft talloze schalen die geschikt zijn voor een feestje zoals Oudejaarsavond. Maar ook Riverdale heeft mooie schalen die de oliebollen er nog wat smakelijker uit laten zien. Wil je alle serveerschalen bekijken? Klik dan op onderstaande button. Alle serveerschalen
 • 2/5
  Dan gaat de tijd wat sneller

  Zorg voor vermaak

  Lees meer
  Veel mensen maken van Oudejaarsavond een spelletjesavond, ook omdat de tijd dan wat sneller lijkt te gaan. Voor je het weet is het tijd om af te tellen naar het nieuwe jaar. Je kunt voor vermaak zorgen door bijvoorbeeld een pubquiz in elkaar te knutselen of een potje bingo te presenteren, maar een potje 30 Seconds is misschien nog wel leuker. In dit spel is het de bedoeling om binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen te omschrijven, zodat jouw teamgenoten kunnen raden welk begrip je bedoelt. Hoe meer je als team goed raadt, hoe meer stapjes je op het speelbord vooruit mag, richting finish. Kortom, een superleuk spel om met z'n allen te spelen tijdens Oudejaarsavond. Vergeet niet de klok in gaten te houden...
 • 3/5
  Begin het jaar met bubbels

  Zorg voor goede champagne(glazen)

  Lees meer
  31 december is de dag waarop heel veel mensen champagne drinken. En zoals je wellicht wel weet, drink je champagne uit een zogenaamde flûte, een hoog en smal glas, en niet uit een wijnglas. Want, dan verdwijnen de bubbels vrijwel meteen uit de champagne, en dat komt de smaak niet ten goede. Zorg dus je goede champagneglazen in huis hebt. Ze zijn er verschillende materialen zoals glas of kristal. Inspiratie nodig? Bekijk dan de Schott Zwiesel Air champagneglazen of de Royal Leerdam Carré champagneflûtes. Cheers!
 • Om 12 uur laten we de kurk van de champagnefles knallen, maar wat serveer je daarvoor? Een goede wijn is nooit verkeerd maar je kan je gasten ook verblijden met een heerlijke cocktail. Of nog leuker, laat je gasten de cocktails zelf samenstellen. Zet bijvoorbeeld alle ingrediënten voor een Gin Tonic klaar op tafel, zoals komkommer, munt, limoen en natuurlijk gin en tonic. Zo kan iedereen naar eigen smaak een Gin Tonic samenstellen. Zet ook bijpassende glazen klaar, zoals het Schott Zwiesel Bar Special Gin Tonic glas, of de Leopold Vienna Gin Tonic Set. Vergeet niet om ook het Point-Virgule Cocktail Cocktailmaatje op tafel te zetten.
 • 5/5
  Smakelijk 2016, smakelijk 2017

  Lekkere hapjes

  Lees meer
  Voor een feest zoals Oudejaarsavond is het slim om kleine hapjes te maken waar iedereen heel de avond van kan genieten, zoals gevulde eieren. Probeer wel te variëren tussen warme en koude hapjes, zodat er voor ieder wat wils is. De koude hapjes, zoals wraps in plakjes, kun je van te voren klaarmaken, zodat je niet in de keuken hoeft te staan tijdens het feest. De hapjes serveer je op een mooie serveerplank, bijvoorbeeld van het merk Boska. Kies voor de Kaas- & Tapasplank Friends XL of de Boska Kaas & Pizzaplank en reken maar dat je positieve reacties krijgt.

Winactie: maak kans op een Bloomingville Noir Mok

Heb je het op Nieuwjaarsdag zwaar vanwege de avond ervoor? Dan komt de prijs die je met deze winactie kunt winnen, goed van pas: de Bloomingville Noir mok met deksel, zodat je koffie of thee kunt meenemen, in bed of tijdens een wandeling waar je hopelijk van opklaart. We mogen maar liefst twaalf exemplaren van deze mok weggeven, dus vul het onderstaande winformulier in om kans te maken.

Zwart is de overheersende kleur in de nieuwe Petite Noir-serie van Bloomingville met een krachtige Scandinavische uitstraling. Als accessoire in de keuken heeft deze collectie een casual chic look gekregen en is daarom wel zo mooi om in een open kast te zetten zodat iedereen je nieuwe aanwinst kan bewonderen. Stoneware is een duurzaam materiaal en heeft in deze serie een robuuste afwerking in zowel model als glazuur.


Met welke vrienden of familieleden ga jij Oudejaarsavond vieren?