Naar boven

Lang tafelen wordt een feestje met deze stylingtips

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Vooruit: wat er óp tafel komt is belangrijk tijdens de feestdagen, maar de aankleding ván de tafel telt (bijna) net zo zwaar mee. Wat is er leuker dan aanschuiven aan een prachtig gedekte feesttafel? Wij serveren in dit blog een heerlijk portie inspiratie voor een feestelijke tafel en geven mooie prijzen weg.

Hartverwarmende tafelaankleding

Deze feestdagen zijn gezelligheid en warmte nóg belangrijker: warme kleuren zijn namelijk helemaal hip als het om tafelaankleding gaat. En trouwens niet alleen op tafel, maar ook voor andere (kerst)decoratie. Denk voor op tafel aan de dieprode wijnkleur Marsala en aan de subtiele groentint Eucalyptus. Ook grijstonen komen terug in de tafelaankleding. Het mooiste effect bereik je door te spelen met verschillende warme kleuren, en deze te combineren met heldere, glazen artikelen zoals wijnglazen en waxinelichthouders. Zo houd je het rustig en stijlvol.

tafelaankleding

De basis: een mooi tafelkleed

Een mooi tafelkleed mag natuurlijk niet ontbreken op tafel tijdens de feestdagen. Voor een chique tafelaankleding is linnen of katoen een goede keuze. Dit zorgt voor een luxe en warme uitstraling. Is er kans op knoeigevaar omdat er jonge kinderen mee-eten? Kies dan (deels) voor een tafelzeil. Mits gecombineerd met de juiste accessoires en tafelaankleding hoeft dit niet af te doen aan de uitstraling op tafel.

Prik een vorkje mee van deze bestektrends

Tenzij je ‘finger food’ serveert, is bestek een noodzakelijk onderdeel van de feesttafel. Helemaal trendy is het om verschillende kleuren bestek, uit dezelfde lijn, te combineren als je meerdere gangen serveert. Leg bijvoorbeeld koper, zwart en goudkleurig bestek uit deze mooie vintage besteklijn van Amefa naast elkaar. Bij ons vind je verschillende besteksets voor bijvoorbeeld zes of twaalf personen, maar ook andere aantallen.

Bekijk al onze besteksets

Niet vies van mooi servies

Voor servies gelden dit seizoen dezelfde regels als voor het bestek: houd het servies naturel en rustig, maar speel met de accessoires. Of combineer verschillende kleuren per gang, een onderbord in een groentint komt bijvoorbeeld extra mooi uit bij een wit dinerbord. Naast kleur kun je ook experimenteren met verschillende vormen. Denk aan een vierkant dinerbord in combinatie met een rond dessertbord voor een extra speelse uitstraling. Nieuwsgierig naar de verschillende opties? Bekijk dan ons assortiment serviessets en borden.

Tafelaankleding

Glashelder over wijnglazen

Een mooie wijn verdient een goed wijnglas, daar kunnen we (glas)helder over zijn. Om de wijn optimaal tot zijn recht te laten komen, kies je een passend glas bij elke wijn. Rode wijn krijgt een mooi groot glas zodat de wijn kan ‘ademen’ en alle aroma’s vrij komen. Witte wijn heeft deze zuurstof juist níet nodig en wordt daarom geschonken in een kleiner glas. Vind je het lastig om het juiste glas te vinden? Royal Leerdam heeft het perfecte wijnglas ontworpen samen met sommelier Siem van der Marel. Dit Royal Leerdam L’Esprit du Vin Wijnglazenset laat elke wijn volledig tot zijn recht komen en… wij mogen vijf sets weggeven! Doe snel mee met de winactie onderaan.

Water bij de wijn

Om af en toe het smaakpalet te neutraliseren mag een mooi waterkaraf ook niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor het karaf van Guzzini: deze geeft de tafel meteen een glamour-uitstraling. Dit karaf wordt nog mooier in combinatie met de bijpassende Tiffany-glazen van Guzzini. De glazen in de grijze kleur sluiten naadloos aan bij de huidige trends. Combineer het transparante karaf met grijze glazen voor het mooiste effect. Fijn idee: Guzzini maakt voor hun producten gebruik van 100% recyclebaar materiaal.

Tafelaankleding

Win moois voor op tafel

Omdat het tenslotte bijna kerst is, mogen wij een aantal mooie dingen weggeven. Je maakt kans op één van de vijf Royal Leerdam L’Esprit du Vin Wijnglazensets (6 glazen), een set Tiffany waterglazen of het karaf van Guzzini. Vul snel het winformulier in en doe mee!

Tafelaankleding


Wat mag er bij jou niet ontbreken op de feesttafel?