Naar boven

Ontdek de laatste interieurtrends met Caroline van Velze van Zuiver

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Caroline van Velze is Art Director van het trendy Nederlandse meubelmerk Zuiver. Voor Zuiver reist ze veel om de laatste woonmode in kaart te brengen. In dit blog vertelt ze over de laatste interieurtrends.

Oktober, woonmaand

Oktober is traditiegetrouw dé woonmaand. Overal in het land zijn woonbeurzen en veel merken presenteren hun nieuwste producten. Bij Zuiver doen we het altijd een beetje anders. Wij presenteren het hele jaar door aan de lopende band nieuwe producten en zelfs al is het bijna oktober, dan nog kunnen we onze trots niet lang genoeg inhouden en roepen we twee weken te vroeg van de daken: ‘Kijk eens naar déze nieuwe Zuiver’. Zo ook dit jaar weer met onze nieuwe Albert Kuip-stoel. Een plaatje, maar daarover later meer.

In oktober word je als woonfanaat overspoeld met wooninfo, nieuwe producten, inspiratie en interieurtrends. In die informatiestroom is een goede leidraad over de belangrijkste trends wel handig. Die ga ik je geven.

interieurtrends

Inspiratie voor jouw woning

Als art director ben ik 24/7 met trends bezig. En vier keer per jaar maak ik voor mijn eigen designteam een moodboard vol met inspirerende foto’s, de nieuwste kleuren, materialen en hippe prints. Eigenlijk alles wat in de trend van het seizoen past. Dit moodboard gebruiken we vervolgens als houvast voor onze fotografie, de inrichting van onze pilot stores en onze nieuwe Zuivers. Bovendien maken we voor de winkels die Zuiver verkopen een trendboekje waarin we laten zien welke interieurtrends er zijn en hoe ze deze kunnen toepassen in de winkel. Zo proberen wij de Zuiver producten in de juiste sfeer neer te zetten en je tegelijkertijd inspiratie te geven voor jouw woning.

interieurtrends

Overal kijken

Hoe pik je trends op? Door vooral te kijken. Het liefst overal. De afgelopen paar maanden heb ik veel gereisd. Voor werk bezocht ik beurzen en ik ging ook op vakantie. Ik reisde van Stockholm tot Parijs en van Milaan via Mallorca naar Shanghai. Dan ga je vanzelf de rode lijnen zien in de komende interieurtrends. De meest in het oog springende trend was wel het kleurgebruik. De modderige poederkleuren en fluweel en marmer in diverse kleuren voerden bij bijna alle grote merken de boventoon. Poederkleuren worden voornamelijk in woonaccessoires toegepast. Marmer komt veel voor in tafelbladen en accessoires en fluweel in bekleding van banken, stoelen en kussens.

interieurtrends

Poederkleuren en kuipstoeltjes

De poederkleuren vallen mij dus het meest op. Ze worden zowel gebruikt als wandafwerking en als behang, maar ook in meubels en accessoires. Denk bij poederkleuren dit seizoen vooral aan taupe, nude, oudroze, olijfgroen en muisgrijs. Mooie zachte kleuren die overal in huis wel een plekje kunnen krijgen. Bij Zuiver hebben we deze kleurtrend ook opgepikt. De producten die je in poederkleuren kan shoppen, zijn bijvoorbeeld onze Bloom-vazen. Ook onze trots, dit najaar, het meubel waarmee we niet konden wachten tot oktober: onze Albert Kuip-stoelen. Heerlijk zittende kuipstoeltjes met hip houten frame in de mooiste poederkleuren die ik kon vinden! Welke vind jij de mooiste?

interieurtrends

Tip!
Wil je dit seizoen in huis meer gewaagd gaan, kies dan de kleur Flower Bulb van Flexa op de muur. Deze oudroze kleur is iets harder dan de poederkleur roze van dit moment. Met deze donkere kleur op de muur maak je een mooi contrast met de lichtere tinten van je woonaccessoires.

Planten houden van mensen

Andere grote interieurtrends? Wat dacht je van planten! Ze blijven oprukken komend seizoen. Sinds de jaren tachtig zijn onze woningen nog nooit zo groen geweest. Het begon twee jaar geleden met een paar cactussen, maar nu mag je los met groot bladerige planten en bijzondere soorten zoals de Olifantsoor en de pannenkoekenplant, die je van hoog tot laag in je interieur toepast. Dus zet ze niet meer alleen op de grond of in de vensterbank, maar hang ze op of zet ze op plantenpoten! Vergrijsde potten zijn mooi, je koopt ze gewoon bij het tuincentrum. Of koop de Bloom-vazen van Zuiver. Die zijn van metaal en kunnen dus goed tegen water. Zelf heb ik er een paar gevuld met aarde en er de Aloë vera-plant ingezet. Staat ook prachtig in de badkamer trouwens!

interieurtrends

Last but not least: de serre-trend

Een andere rode draad, die nu zijn comeback maakt: de serre-trend met rotan-meubels en accessoires. In de jaren tachtig zag je het volop: rieten manden, rotan-spiegels en macramé-hangers en ze zijn weer terug! Ze waren al helemaal hot dit voorjaar, maar hier kun je komend seizoen nog goed mee voor de dag komen. Maak het af met de roze Flower Bulb-wand, zet er een grijze bank voor, kussens in de diverse kleuren grijs, taupe en lichtroze, een lichtgrijs vloerkleed (tip: Marvel Mouse) onder de bank en een setje salontafels ervoor. Denk aan die combinatie van marmer (tip: Marble Power) en hout, (tip: Dendron) met goud (tip: Cupid Gold)… Style het af met een paar rieten spiegels en fotolijstjes aan de muur, planten in vergrijsde potten en schilderijtjes met insecten… Wauw, zie je het plaatje al voor je?


Wat vind jij van de Albert Kuip stoeltjes?