Naar boven

B-b-b… barbecueën in de winter? Zo organiseer je een winterbarbecue!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Bij een barbecue denk je al snel aan een warme zomeravond, slippers, een koud glas rosé – maar wat nou als wij je vertellen dat een winterbarbecue ook heel knus is? Met Campingaz 2 Series Classic EXS Vario Gasbarbecue wordt barbecueën in de winter een koud kunstje. Met deze tips ben jij straks een doorgewinterde barbecueer, let maar op!

Een compacte buitenkeuken

Berg jij je barbecue meestal op in de herfst en komt hij niet tevoorschijn tot mei? Dan gaan wij de boel nu een beetje opstoken. Denk je eens in: een compacte gasbarbecue, die je prima het hele jaar door, buiten, kunt gebruiken. Hij bestaat: de Campingaz 2 Series Classic EXS Vario Gasbarbecue. Perfect voor de beginnende barbecue-chef en van alle gemakken voorzien. Je kunt spontaan besluiten om buiten te eten – dikke jassen en handschoenen aan! – want je hebt geen kooltjes nodig die lang moeten opwarmen. We zetten de voordelen van de Campingaz 2 Series Classic EXS Vario Gasbarbecue even op een rij:

  • Goed betaalbare barbecue;
  • Veelzijdig in gebruik met zowel een gietijzeren grillplaat als gietijzeren bakplaat;
  • Temperatuur aanpasbaar middels twee afzonderlijk te regelen branders;
  • Slimme uitklapbare zijtafel.

winterbarbecue

Tips voor een geslaagde winterbarbecue

Omdat in de winter barbecueën toch wel even iets anders is dan in de zomer, hebben wij een aantal tips voor je. Komen ze:

  1. Neem de tijd: een winterbarbecue duurt langer dan een zomerbarbecue. Voornamelijk omdat het garen van vlees of andere ingrediënten langzamer gaat als het buiten erg koud is. Doe daarom de kap van je barbecue dicht, zo wordt je gerecht ook smaakvoller.
  2. Houd je barbecue als het even kan uit de wind. Zo blijft de temperatuur van je gerecht stabieler. Mocht de vlam van de barbecue uitwaaien omdat het wél hard waait, houd dan de kap open en wacht 20 seconden met het opnieuw aansteken, zodat het overtollige gas snel weg kan.
  3. Zorg voor voldoende licht zodat je kunt zien wat je doet, bijvoorbeeld met een Coleman Hoofdlamp. Zo blijven je handen ook vrij.
  4. Stook je barbecue flink op voordat je het vlees of vis erop legt.
  5. Ga nooit – nooit! – barbecueën in een afgesloten ruimte zoals de schuur of de garage.
  6. Geef je gasten een warme drank zoals glühwein: extra sfeerpunten gegarandeerd!

Wat maak je tijdens een winterbarbecue?

Goed, je 2 Series Classic EXS Vario Gasbarbecue is gloeiendheet en je gasten zijn hongerig: wat leg je op de barbecue in de winter? Dat is natuurlijk enorm persoonlijk, maar kies bijvoorbeeld in plaats van voor rund, voor wild uit het seizoen. Zoals eendenborst, of hertensteak. Een soepje is altijd lekker vooraf, om je gasten warm te houden. Daarnaast kun je prima winterse groente op de barbecue grillen, zoals wortel en pastinaak. Als toetje rooster je natuurlijk marshmallows. Hoe dan ook: laat een beetje kou je niet tegenhouden en light your fire!

winterbarbecue

Bekijk alle Campinggaz barbecues


Welk gerecht zou maken tijdens een winterbarbecue?