Naar boven

Vijf snelle tips voor een buitengewoon gezellige tuin

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Buiten eten, 's avonds onder de sterren zitten met een kaarsje, spelen in de tuin: het kan allemaal weer. Maar zie jij nog een hoop winterse nasleep in je tuin? Bekijk dan deze vijf tips en je tuin is zó helemaal klaar voor de zomer.

Laat je niet om de tuin leiden

Zie je soms door al het groen de plantjes niet meer? Of twijfel je over de juiste kleuren voor je tuin? Geen zorgen: wij begeleiden je middels vijf snelle tips naar een perfect tuinplan. Het enige wat je daarna ‘moet’ doen is je groene vingers laten wapperen om de tuin onder handen te nemen. Of op de schop, zo je wilt.

tips tuin

Tip 1: plan van aanpak

Een goed plan begint met keuzes maken. Ga je focussen op tuinieren? Of moet het vooral een fijne plek zijn voor de kids? Misschien wel een combinatie? Bij een tuin met meerdere functies is het belangrijk om een thema te kiezen. Dan vloeien de verschillende functies mooi in elkaar over. Denk bijvoorbeeld aan Mediterraans of Japans. En misschien wil je wel een plattegrondtekening maken met verschillende hoekjes? Houd bij de aankoop van planten ook rekening met de ligging: heb je een tuin op het zuiden, noorden, oosten of westen?

> Bekijk alles voor een Japanse tuin
> Bekijk alles voor een Mediterraanse tuin

Vind de juiste plant bij de ligging van jouw tuin

Tuin op het noorden?

  • Bekijk alle planten die het goed doen in de schaduw.

Tuin op het zuiden?

  • Dan heb je vooral planten nodig die goed tegen hitte en zon kunnen.

Tuin op het westen of oosten?

  • Kies dan voor mooie halfschaduw planten.

Tip 2: beken kleur

Of je nou zo groen bent als gras als het om tuinieren gaat of een echte expert: een paar basiskleuren kiezen is een must. Het creëert eenheid en zorgt voor een rustig beeld, waardoor je tuin ruimer aanvoelt. Zet de bloemetjes buiten en verf die schutting of muur gewoon! Houd bij de aankoop van je planten ook rekening met het seizoen waarin ze bloeien, zodat kleuren op het juiste moment mooi uitkomen. Zoek planten uit met verschillende bloeiperiodes, te vinden op onze Plantenpagina onder ‘Bloeiperiode’, voor een tuin die áltijd bloeit en boeit.

> Hier vind je alles om je schutting te verven
> Hier vind je alles om een buitenmuur van een kleur te voorzien

Slider_Kleur_tuin
Ga jij voor een kleurexplosie in je tuin?
Slider_Rust_Tuin
Of kies je liever voor rustige tinten?

Tip 3: doe het lekker zelf

In een creatieve bui? Ga zelf aan de knutsel. Helemaal hipperdepip en het is leuk om wat van je eigen knutselkunstwerkjes in je tuin terug te zien. Kijk eens rond op Pinterest en laat je inspireren. Je zou bijvoorbeeld vintage laarzen aan je schutting kunnen hangen om te vullen met bloemen, of je maakt van een oude deur een tuintafel. Er valt genoeg te verzinnen.

tips tuin

Tip 4: go vertical!

Goed voor wat kleinere oppervlakte of gewoon als je de wanden extra wilt opfleuren: verticaal tuinieren. Hè? Verticaal? Jep: zoek een mooie wand en hang deze vol hangplanten, kruidenplanten of wat je maar wilt. Zorgt meteen voor een leuke afwisselingen met de verdere ‘vlakke’ tuingebieden. Onze favoriet? Dit Nature Verticaal Tuinier Wandrek of deze vrolijke Nature Plantentas. Ook perfect voor een balkon.

Tip 5: mix en match

Niets is zo leuk als een tuin die joúw stijl laat zien. Maak het dus zo gek als je zelf wilt en neus net zo lang rond in onze tuinwinkel totdat je je smaak gevonden hebt. Onderstaand alvast leuke producten om ideeën op te doen. We hopen dat je geïnspireerd bent om de tuinhandschoenen aan te doen en aan de slag te gaan!


Wat ga jij met je tuin doen deze zomer?