Naar boven

Is jouw tuin al winter-ready?

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Het is weer tijd voor het koude, maar knusse seizoen. De winter. Je zet gezellige winteraccessoires in de woonkamer, koopt wat nieuwe winterkleding en boekt vast een wintersport. Maar vergeet je niet iets? Jawel, ook je tuin moet je klaar maken voor de winter! Lees in dit blog handige tips om je tuin winterklaar te maken.

Draag een steentje bij

Denk je aan je tuin, dan denk je aan gras, bomen en planten. Maar ook je tegels moet je niet vergeten. Het is van belang om op tijd de groene aanslag van je tuinbestrating en terras te verwijderen. Zo voorkom je glibberige tegels, je wilt natuurlijk niet dat je kids onderuit gaan. Dit kun je het beste (en vooral het snelste) doen met een hogedrukreiniger. En als je dan toch bezig bent, kun je hiermee meteen je tuinmeubelen schoonmaken. Zo draag jij een steentje bij aan een goed verzorgde en veilige tuin!

Slider3
Voorkom glibberige tegels met een hogedrukreiniger
Slider2
Gebruik hem ook voor je tuinmeubelen
Slider1
Zelfs grondige groene aanslag kun je ermee verwijderen

Bescherming tegen nachtvorst

Heb je pot- en kuipplanten? Dan is deze tip handig voor jou. Deze planten kunnen ernstig lijden onder de gevolgen van de koude winter. Wanneer pot- en kuipplanten worden geconfronteerd met permanente vorst kunnen de wortels zelfs bevriezen. En dat wil je natuurlijk niet. Dit kun je voorkomen door een beschermende mantel te kopen. Bind de mantel rondom de potten en containers en voorkom dat de wortels bevriezen.

Blog1

Vis ze uit je vijver

Je wilt natuurlijk dat je vijver er altijd zo goed mogelijk uit ziet, dus zonder algen. Het is daarom een goed idee om in de winter je vijver af te dekken met een speciaal afdeknet. Span dit net over je vijver met bijvoorbeeld plastic plantensteunen om te voorkomen dat er bladeren en andere plantresten in je vijver terecht komen. Is er toch een blaadje in geglipt? Vis ‘m er dan uit met een vijvernetje. Hoe minder dode plantenresten in je vijver, hoe kleiner de kans op alg in het voorjaar.

Blog2

Snoeiharde tips

In het najaar is de tijd weer aangebroken om je bomen en struiken te snoeien. Sommige bomen en struiken hebben een vroege sapstroom, deze soorten moeten zeker in het najaar gesnoeid worden met een hefboomtakkenschaar. Doe dit pas nadat de bladeren zijn gevallen. En vergeet ook de heg niet! Knip deze aan de bovenkant bij om een strakke bovenlijn te krijgen. Meer tips nodig over snoeien? Neem hier dan een kijkje.

Snoeiharde tips

Blog3

Aan de slag

Het is heel belangrijk om je tuin op tijd winterklaar te maken, zodat je planten, bomen, struiken, tegels en vijver er in de zomer weer tiptop bij liggen. Ben je het met ons eens? Mooi, dan kan je meteen aan de slag! Bij ons vind je alle tools die je hiervoor nodig hebt. Veel succes!

Bekijk hier al ons tuingereedschap


Reageer hier en praat mee!