Naar boven

Toplijst: maak je tuin lenteklaar

| Geschatte leestijd: 3 minuten

De lente is begonnen en da's een mooi moment om de (moes)tuin lenteklaar te maken, zodat je er heerlijk in kunt zitten - bijvoorbeeld met je visite. Om je een handje te helpen met het klaarmaken van de tuin (de visite moet je toch echt zelf regelen...) hebben we een toplijst gemaakt van producten en tips die goed van pas komen.

Raadpleeg eerst de tuinkalender

Voordat je aan de slag gaat met deze toplijst en je tuin, is het goed om de tuinkalender door te nemen. Hierin staat per maand aangegeven wat je aan je kunt/moet doen om ‘m in topconditie te houden. Bekijk de kalender en daarna deze toplijst.

Toplijst: maak je tuin lenteklaar

 • 1/6
  Klussen op eigen houtje

  Nieuw: hout

  Lees meer
  Goed nieuws voor wie nog wat moet klussen om z'n tuin lenteklaar te maken: we verkopen sinds kort ook hout. Hiermee kun je een schutting aanleggen voor wat meer privacy of schaduw, of een blokhut voor een zonvakantie in eigen tuin. Of gebruik onze vlonderplanken om een mooie zithoek in de tuin te creëren. Wat je ook van plan bent om de tuin lenteklaar te maken; je kunt in onze houtshop kiezen uit selecties van onder meer vurenhout, hardhout, eikenhout en het populaire steigerhout. Bovendien vind je er toebehoren voor een schutting (denk aan ijzerwaren) en bouwpakketten voor blokhutten en tuinhuisjes. Da's nog niet alles, dus neem vooral een kijkje in de houtshop.
 • 2/6
  Vul dat gat in je tuin

  Wat denk je van een vijver?

  Lees meer
  Het voorjaar is ook een uitgelezen moment om eens wat anders met je tuin te doen, of om eindelijk die langverwachte vijver aan te leggen. Is dat het plan? Bekijk dan onze vijvershop en vind in categorieën als 'Vijverbakken', 'Vijverfolies' en 'Begroeiingsmatten' de producten die je nodig hebt om een mooie vijver aan te leggen. Heb je al een vijver? Dan is het goed om 'm in maart een onderhoudsbeurt te geven zodat hij helemaal lenteklaar is. Denk aan werkzaamheden als het schoonmaken van het filter, het bemesten van de vijverplanten en het uitvoeren van een watertest. Alle producten die je nodig hebt voor vijveronderhoud vind je bij ons in de vijvershop, dus neem er een duik in.
 • 3/6
  En snoeiharde tips

  Snoeimateriaal

  Lees meer
  Misschien wel het allerbelangrijkste voor het lenteklaar maken van een tuin, is het snoeien van de planten. Want: snoeien doet groeien. Overigens hoef je niet alle planten te snoeien, maar wel de planten die volgens de snoeikalender een knipbeurt nodig hebben. Op de pagina waar je de kalender aantreft, vind je ook tips voor het netjes (en scherp) houden van je snoeigereedschap en snoeitips in het algemeen. Bekijk die pagina dus goed voordat je de snoeischaar pakt.
 • 4/6
  Zet de bloemetjes buiten

  In geuren en kleuren

  Lees meer
  Nadat je de planten in je tuin hebt gesnoeid, beginnen ze niet à la minute te bloeien. Daar gaat wat tijd overheen. Kun je niet wachten en wil je jouw tuin direct lenteklaar hebben? Kijk dan in onze bloemen- en plantenwinkel. We verkopen namelijk ook planten die al in bloei staan. Het handige van deze winkel is dat je niet alleen kunt zoeken op thema's als 'Japans' en 'Mediterraans', maar ook aan de hand van de ligging van je tuin en de hoeveelheid zon die ze nodig hebben. Om de planten die je hebt gekocht voor langere tijd te laten bloeien, is het belangrijk dat je ze goed water geeft. Gebruik deze tuinbewateringstips en je tuin ziet er gedurende de lente en de zomer schitterend uit.
 • 5/6
  Voortaan is je eigen gras groener

  Een prachtige grasmat

  Lees meer
  Bij een tuin vol prachtige bloemen hoort natuurlijk een net zo mooie grasmat, want die speelt ook een belangrijke rol in het aanzien van je tuin. Voor een mooi gazon is het goed dat je het regelmatig maait, bijvoorbeeld met een van onze grasmaaiers. Die maken deze klus een stuk gemakkelijker en minder tijdrovend. Is je grasmat in de winter overgenomen door onkruid en mos? Geen paniek, want wij hebben de producten in huis waarmee je jouw gazon weer 'gazond' maakt. Je vindt ze in de gazonwinkel, samen met tips tegen onkruid en mos.
 • 6/6
  Voor welke kleur ga jij?

  Zet alles in de beits

  Lees meer
  Last but not least: vergeet je tuinmeubelen niet. Als die van hout zijn, kun je ze weer 'tot leven wekken' door ze goed te schuren en vervolgens in de beits te zetten. Dat is goed voor het hout, maar ook voor jou en je visite. Want door een andere, nieuwe kleur te kiezen voor je tuinmeubels, haal je heel de tuin op. Tip: voor het schoonmaken van het hout en de tegels in je tuin gebruik je een hogedrukreiniger. Scheelt je veel tijd en moeite.

tuin lenteklaar

Tuin lenteklaar? Vogels, kom maar!

Geloof ons, als je tuin helemaal lenteklaar is, kun je ook visite verwachten in de vorm van vogels die graag een nestje willen maken. Hier kun jij ze een handje bij helpen door een paar mooie vogelhuisjes in je tuin op te hangen. Wat denk je van de huisjes van het merk Buzzy? Schattig toch? Momenteel zijn ze met 10 procent afgeprijsd, dus grijp je kans. Vergeet trouwens niet om mee te doen aan onderstaande winactie om kans te maken op een ‘vogelvilla’ van Buzzy.


Welke vogels mogen er intrekken in jouw vogelhuisje(s)?