Naar boven

Buitengewoon: de tien beste stukken tuingereedschap

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Net verhuisd? Je eerste tuin? Bespaar je de ritjes naar de bouwmarkt en bestel alles wat je nodig hebt in onze tuinwinkel, want deze is buitengewoon leuk. Hieronder alvast een toptien van onmisbaar tuingereedschap.

Tuingereedschap: alles op de schop

Wat is er leuker dan op een mooie dag in de tuin werken? Handen in de aarde, handig tuingereedschap voor het grijpen en ’s avonds tijdens de barbecue genieten van het resultaat. Gelukkig vind je bij ons alles om de tuin eens flink onder handen te nemen. Van grasmaaier tot schop: voorkom dat je misgrijpt en bestel alles in één keer in onze tuinwinkel. Je vindt daar trouwens nog veel meer moois zoals loungesets, alles voor je eigen moestuin en artikelen om je gazon strak te houden. Steek die handen (met groene vingers) maar uit de mouwen dus!

Naar de tuinwinkel

 • Nooit meer zwoegen achter een handgrasmaaier met de krachtige GARDENA elektrische grasmaaier PowerMax 32E. Deze grasmaaier is eenvoudig in gebruik en door PowerPlus heeft de motor een groot vermogen. Je maait moeiteloos ieder type gazon tot circa 300 vierkante meter; zelfs lang of vochtig gras. Het resultaat? Uitstekende, nauwkeurige en gelijkblijvende maairesultaten en optimale grasopvang. Geen troep achteraf dus, misschien wél wat jaloerse blikken van de buurman.
 • Een verticuteermachine: het is geen ingewikkeld medisch apparaat, maar ontdoet je gazon van opgehoopt mos, onkruid en snoeiresten. Deze WOLF-Garten Elektrische Verticuteermachine VS 302 E heeft een motorvermogen van 1.200 watt, is in diepte instelbaar en is uitgevoerd met kabelbeschermer en kabeltrekontlasting. De verticuteermachine heeft een opvangzak van 35 liter en een werkbreedte van dertig centimeter, dus je kunt efficiënt te werk gaan. Doe dit zeker één keer per jaar in het voorjaar en herhaal eventueel aan het eind van de zomer.
 • Aanslag op je tegels? Vieze tuinmeubelen? Een hogedrukreiniger is perfect voor dit soort klusjes. Terwijl je bezig bent, zie je het vuil verdwijnen: dát lucht op. De Kärcher K5 Premium Hogedrukreiniger heeft een druk van 145 bar en je reinigt met gemak veertig vierkante meter per uur. Behalve dingen in de tuin kun je ook fietsen, stenen muurtjes en SUV’s aanpakken met deze krachtpatser. De watergekoelde motor is uniek voor de Kärcher-apparaten en zorgt voor een lange levensduur. Zeg maar dag, groene aanslag!
 • Met de Bosch AHS 45-16 Elektrische Heggenschaar neem je met gemak alle hegjes in de straat óók even mee: de heggenschaar weegt slechts 2.6 kg en dat voorkomt dat je rugklachten krijgt tijdens het gebruik. Met een mesafstand van zestien millimeter snoei je moeiteloos jong groen en heggen tot één meter. Het eerstvolgende zonnige weekend ga je dus ‘High Power’ snoeien dankzij de motor van 420 watt.
 • 5/10
  Milieuvriendelijk, maar onkruid-onvriendelijk

  Green Power Evolution

  Lees meer
  Van onkruid wil je graag af, maar dan wel zonder giftige stoffen. De Green Power Evolution is behoorlijk revolutionair: om onkruid te vernietigen krijgen de vervelende plantjes een thermische schok. Wat dat is? Het onkruid wordt enkele seconden aan een zeer hoge temperatuur (600°C) blootgesteld. Zo worden de plantencellen tot in de diepste wortelhaartjes gebroken en sterft de plant. Zonder gebruik van chemische middelen!
 • ’s Avonds even de tuin sproeien? Na afloop ben je voor altijd af van het gedoe met een vieze tuinslang die niet oprolt of er rommelig uitziet in de tuin. De Hozelock Auto Reel rolt de slang namelijk automatisch netjes op. Als je wilt sproeien trek je de slang er zo uit en kom je makkelijk in alle hoeken van de tuin doordat de haspel 180 graden meedraait. De tuinspuit zelf heeft een verstelbare straal en kun je gebruiken voor fijne besproeiing of om bijvoorbeeld de caravan eens goed mee te reinigen. Klus geklaard? Zoef, de tuinslang is zo weer uit het zicht.
 • Voor het eerst een tuin? Met de Gardena Startkit heb je alles in één pakket om vol goede moed aan de slag te gaan. In deze vierdelige startkit vind je een bloemschepje, handschoenen, onkruidsteker en snoeischaar. Hiermee kun je zonder vieze handen bloembedden en bloempotten aanleggen, onkruid verwijderen en struikjes in toom houden. Je zult al snel ontdekken dat er altijd wat te doen is in je tuin, deze vier stukken gereedschap zijn onmisbaar.
 • 8/10
  Op de schop

  Hendrik Jan spade

  Lees meer
  Waar ben je als echte tuinman- of vrouw zonder degelijke spade? Het blad van deze Hendrik Jan spade is gelakt zodat er geen roest ontstaat. Ook heeft de spade een opstaprand om extra kracht te kunnen zetten tijdens zware klussen. De steel (85 centimeter lang) is gemaakt van essenhout én voorzien van het FSC-keurmerk. Verantwoord schoppen dus.
 • Professioneel zagen doe je met de WOLF-Garten Takkenzaag RE-PM/ZM 02. Zelfs dikke takken in hoge bomen zijn dankzij het 36 centimeter lange zaagblad met dubbel geharde zaagtanden geen enkel probleem. De geïntegreerde trekhaak aan het uiteinde van het zaagblad voorkomt dat de zaag per ongeluk uit de snede wordt getrokken.
 • Kijk: now we’re talking. Met de McCulloch Benzine Kettingzaag heb je het ideale gereedschap in handen voor zaagklussen rondom het huis. Uitgerust met geavanceerde OxyPower-motor die schadelijke uitstoot en benzineverbruik vermindert, maar méér vermogen geeft. Je start snel en gemakkelijk door de Soft Start en met het zichtbare brandstofpeilvenster weet je altijd hoeveel brandstof er nog in zit. Het merk McCulloch is al meer dan veertig jaar een begrip, dus je hebt iets goeds in handen.

tuingereedschap

Ontdek meer buitengewoons

Sta je te popelen om de tuin in te gaan? Voordat je begint: vergeet niet een kijkje te nemen in onze buitengewoon leuke tuinwinkel. Daarna kun je flink de bloemetjes buiten zetten en je tuin zomerklaar maken.


Welke klus in de tuin pak jij als eerste aan?