Naar boven

Zó kun je je tuin bewateren tijdens je vakantie

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Vakantie. Te gek natuurlijk. Maar het geeft vooraf altijd wat stress. Want wat moet je meenemen? Vergeet je niet om alle ramen dicht te doen? En wie geeft je planten water? Dat laatste is dankzij de volgende tips een zorg minder.

Gerelateerde artikelen Wat is de beste lounge- of tuinset voor jouw tuin? Zo maak je buiten eten nog leuker! Heet van de barbecue: tips en trucs! Wanneer moet ik mijn gras maaien?

De plantjes binnen

Hiervoor zijn speciale bewateringsystemen gemaakt zoals de Gardena vakantiebewatering. Dit slimme apparaat kan liefst 36 potplanten voor je nat houden en is af te stellen op verschillende standen. Je hoeft dus alleen te bepalen of je wilt dat jouw planten dagelijks in één minuut 15 milliliter, 30 milliliter of 60 milliliter water krijgen. Handig toch?

Je gezellige terras

Ook de vrolijke boel op je terras hoef je niet verdort aan te treffen bij terugkomst van je vakantie. De Gardena Micro-Drip-System terras-set kan wel 30 terrasplanten besproeien. Je sluit het apparaat aan op de kraan, waarna het water verdeeld wordt over de slangen en druppelaars die jij hebt aangesloten. Met andere woorden: je kunt het systeem helemaal naar eigen plant hand zetten. En da’s nog gemakkelijk ook.

Sfeer_tuin_bewateren

Een b(l)oeiende tuin

Het bewateren van je tuin, dakterras of zelfs je campingtuin kan je overlaten aan een systeem als de Hozelock Bewateringsset Aquapod 10. Het fijne is dat deze eenvoudig te installeren is, maar ook te combineren is met andere apparaten zoals de Hozelock Tuinsproeier Aqua Control watercomputer. Deze watercomputer kent acht voorgeprogrammeerde bewateringsmogelijkheden die variëren van bijvoorbeeld vier keer per dag en tot een keer per week. Onze tuintip: kies liever voor een keer in de week veel water geven dan meerdere keren per week weinig. Op deze manier krijgen je planten langere wortels en zullen ze langer overleven bij lange periodes van droogte.

Sfeer_tuin_bewateren_2

Laat ze niet verbranden

Het is het beste om je bloemen vroeg in de ochtend water te geven. Als je ze overdag in de volle zon water geeft loop je namelijk het risico dat de bladeren verbranden. ’s Avonds kan het juist weer zijn dat de boel te nat blijft en er schimmel ontstaat. Dé oplossing voor dit probleem is wederom: een watercomputer op je bewateringssysteem aansluiten.

Sfeer_tuin_bewateren_4

Oké, nog twee tips!

Voor het gebruik van een slang, sproeier of bewateringssysteem moet je wel een hulpstuk op je kraan aansluiten. Vind je het lastig om de juiste onderdelen te vinden voor jouw kraan? Dan hebben wij een handig overzicht voor je gemaakt. Zoek je meer tips voor het bewateren van je tuin en je kamerplanten? Klik dan op de volgende button en je krijgt een complete pagina vol handige aanwijzingen:

Meer tips!
En blijk je na al deze tips en hulpstukken nou gewoon echt geen groene vingers te hebben? Dan rest ons slechts deze tip: kunstbloemen in een vrolijke vaas staan ook hartstikke gezellig!

Sfeer_tuin_bewateren_3


Hoe houd jij je planten in leven tijdens je vakantie?