Naar boven

Gazon onderhoud: de beste tips!

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Met een fijn stukje gras in de tuin kun je in de zomer veel plezier beleven. Lekker zonnen, bbq'tje, ravotten met de kinderen. Maar hoe zorg je dat je gazon het hele jaar gezond blijft? Zodat je ook na de winter kunt genieten van verse grassprietjes? Door eerst maar eens dit blog te lezen.

Het hele jaar door een perfect gazon

Heb jij een gazon in de tuin? Of ben je van plan een stukje gras aan te leggen? Dan is dit blog voor jou gemaakt. Om voor een gezonde grasmat te zorgen, moet je met aardig wat dingen rekening houden. Onkruid, water geven, bemesting, het weer en ga zo maar door. Klinkt als een heel karwei. Is het niet. Met een paar goede tips heb je het zo in de groene vingers. In dit blog vind je alles wat je nodig hebt.

tips-gezond-gazon-gras3

Alles wat je moet weten over gazon onderhoud

In dit blog zetten we de dingen voor je op een rij, die je absoluut nodig hebt voor een gezond gazon. Maar wil je bijvoorbeeld precies weten wat je per jaargetij moet doen? Dan kun je naar deze speciale informatiepagina gaan. En wil je alles leren over bemesten of bekalken, of wil je nu eindelijk eens van al dat mos af? Dan klik je op een van de buttons onder deze alinea. Gaan wij ondertussen verder met iets heel essentieels: de grasmaaier.

bosch-rotak-32

Tips voor bemesten en bekalken Tips tegen mos

Grasmaaiers en robotmaaiers: win je aankoopbedrag terug!

Als het goed gaat met je grastuintje, moet je zo nu en dan maaien. Bijvoorbeeld met deze Bosch Rotak 32. Een grasmaaier voor grote én kleine tuinen. Hij weegt slechts 6,8 kilo, heeft een krachtige 1.200 Watt motor en komt met zijn maaidiameter van 32 centimeter perfect tot aan de randjes. Zelf grasmaaien te veel werk? Dan laat je het toch door een robot doen. Deze GARDENA robotmaaier R40Li kan volledig zelfstandig én veilig grasperken tot wel 400m2 kortwieken. Als je ‘m na aankoop registreert, krijg je € 150 terug én maak je kans om het volledige aankoopbedrag terug te winnen!

Alle grasmaaiersAlle robotmaaiers

Meer gras met mest en graszaad

Gras is van nature erg veerkrachtig en sterk. Maar vooral na de winter kan het best wat hulp gebruiken. Groeien kan niet zonder opvoeding. Bemesten dus. Dankzij de bemesting worden er micro-organismen en bacteriën toegevoegd, die het bodemleven activeren en waardoor het gras sneller kan herstellen. Neem bijvoorbeeld Supergroen Gazonmest van Pokon. Dat zorgt er met name in periode tussen april en september voor dat het gras zijn kleur en groei behoudt en klaar is voor de wintermaanden. Heeft je gazon wat kale plekken, bijvoorbeeld door veel spelende kinderen of barbecueën? Geen probleem. Met een portie graszaad is alles zo weer vol gegroeid!

tips-gezond-gazon-gras

Reken af met mos en klavertjes

Regelmatig voorkomende kwaaltjes in gazonnen zijn mos en onkruid. Met name op plekken die te lang nat blijven of te weinig zonlicht krijgen, willen de indringers nog wel eens de kop op steken. Gelukkig kun je er zelf gemakkelijk iets tegen doen. Bekalken, bestrijdingsmiddelen en mest strooien, goed verticuteren (bovenste laag van de grasmat losser maken) of de boel er gewoon zelf met wortel en al uitsteken en je gras is zo weer hersteld. Hier vind je alle onkruidbestrijders die je nodig hebt en op deze informatiepagina kun je nog veel meer tips vinden. Ga je wel eerst op zoek naar je klavertjevier?

tips-gezond-gazon-gras2

Gerelateerde artikelen Scoor bij de tuinmeubelen outlet! Wat is de beste lounge- of tuinset voor jouw tuin? Zó kun je je tuin bewateren tijdens je vakantie Zo maak je buiten eten nog leuker!

Vraagje…

Ben jij een echte grasexpert? Dan kom maar door met je beste tips! Deel ze op onze Facebookpagina.


Ben jij een echte grasexpert? Dan kom maar door met je tips!