Naar boven

Blij met je bladblazer

| Geschatte leestijd: 3 minuten

De herfst staat voor de deur en zorgt voor een flink pakket blad op je pad. Vegen duurt lang en is vaak een saaie klus. Met een bladblazer wordt het bladvrij maken van je tuin een stuk leuker! Lees in dit blog welke bladblazer het beste bij jouw tuin past.

Opgeruimd staat netjes

Nu de blaadjes van de bomen vallen, raken je terras, stoep en tuin steeds meer bedolven onder een laag bladeren. Wanneer je terras bedekt is met blaadjes, kan dit voor hardnekkige vlekken in je bestrating zorgen. Bovendien is zo’n laag blad ook nog spekglad! Daarom is het belangrijk om je bestrating voldoende schoon te houden. Ook je gazon en bodembedekkers verdienen de nodige aandacht. Houd deze dus gezond door ze schoon te blazen. En opgeruimd staat netjes, toch? Bij onze tuinafdeling vind je bladblazers voor iedere tuin. Zelfs voor de kleine hovenier in de dop is er een miniformaat! Lees hieronder welk type bladblazer bij jou en je tuin past.

bladblazer

Elektrisch en efficiënt

Een elektrische bladblazer is ideaal voor iedereen met een kleine tuin en buren die je te vriend wilt houden. Hij maakt namelijk het minste geluid. Een elektrische bladblazer is ook erg onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Het enige dat je met dit type nodig hebt is een stopcontact of haspel. De Gardena Ergojet bladblazer maakt je terras of stoep in mum van tijd schoon. Doordat hij licht van gewicht is, kun je gemakkelijk alle hoeken van je terras en tuin bereiken. Hij heeft, net als de Powerplus bladblazer, drie functies: blazen, zuigen en versnipperen. Zo heb je weinig tuinafval. Voor de hardnekkige klussen is de Black & Decker GW3030 bladblazer het perfecte gereedschap. Hij ruimt moeiteloos natte bladeren en zwaarder tuinafval uit je tuin op.

Arbeidsvriendelijk met accu

Wil je liever een bladblazer die zonder snoer je tuin bladvrij maakt? Een bladblazer met accu geeft je volledige bewegingsvrijheid en produceert weinig geluid. Het nadeel van dit type is de beperkte blaastijd. Met de Einhell bladblazer heb je de keuze tussen elektrisch en accu. Hij heeft een zuig- en blaasfunctie en is licht van gewicht, daarom is hij voor elke kleine en middelgrote tuin geschikt. De accu-bladblazer van Bosch is krachtiger en heeft een accuduur van ongeveer tien minuten. Hiermee heb je al vlug een kleine of middelgrote tuin of terras opgeruimd. Hij is vooral handig in gebruik door zijn lichte gewicht en snelle oplaadtijd van één uur.

bladblazer

Bladvrij met benzinemotor

Een echt krachtige powertool die elk landgoed aankan. Dat zijn de bladblazers met benzinemotor. De Einhell benzine bladblazer laat geen blaadje liggen. De krachtige motor maakt flink geluid, maar heeft genoeg power om je grote gazon of tuin schoon te blazen. De bladblazer heeft handige draagriemen, zodat de klus voor jou licht blijft. Ook handig, je kunt hem in verschillende snelheidsstanden zetten voor andere delen van de tuin.

Don’t try this at home

Dat een bladblazer niet alleen in de herfst en winter voor veel plezier zorgt, bewijzen de jongens in het onderstaande filmpje! Zo zijn er op internet nog veel andere video’s te vinden van mensen met een creatieve invulling geven aan het gebruik van een bladblazer.


Wat kun jij nog meer met een bladblazer?