Naar boven

Met het glaswerk van Iittala zorg voor je voor harmonie in huis

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het donkere najaar heeft zijn intrede gedaan. Hoog tijd om de warmte in huis te halen en sfeer en intimiteit te creëren. Met de nieuwe interieurproducten van Iittala creëer gaat dat zeker lukken.

Tijdloos Scandinavisch design

Al meer dan tachtig jaar speelt de wereldberoemde architect Alvar Aalto (1898 – 1976) met zijn iconische glaswerk een sleutelrol in het creëren van Scandinavische sfeer. En nog steeds inspireert hij het Finse merk Iittala om de essentie van Iittala voor altijd relevant te houden: tijdloos design ontwikkelen dat nooit wordt weggegooid. Maar dat betekent niet dat er niet iets nieuws gemaakt mag worden. Binnen de Alvar Aalto Collection vind je daarom nu een aantal nieuwe items, die we hier laten zien. Glaswerken voor het leven, want bij Iittala vinden ze dat het design dat jij nu koopt, een leven lang mee moet gaan. Kwaliteit raakt namelijk nooit uit de mode. Je vindt daarom in de Iittala collectie niet alleen nieuw design, maar ook producten die al ruim 80 jaar op de markt zijn.

Iitalla

Bekijk alles van Iittala

Het kleine broertje van de Aalto vaas

De Alvar Aalto Collection is een echte klassieker: dit ontwerp stamt uit 1936. Toen mooi, nu mooi. Een prachtig idee toch? Iittala heeft de collectie uitgebreid met een nieuwe Aalto glazen schaal: een kleinere versie van de beroemde Aalto vaas. De schaal van geperst glas is verkrijgbaar in vier harmonieuze aardetinten. Het is een veelzijdig schaaltje, dat je kunt gebruiken om sauzen, dessert of koekjes in te serveren. Zo’n schaaltje dus, kortom, dat je constant pakt. Het iconische ontwerp geeft meteen sfeer op tafel en is dan ook een perfect cadeau voor de feestdagen.

Nieuwe vaas haalt de natuur in huis

In de nieuwe Aalto vaas (220 mm hoog) vindt elke bloem of tak vanzelf zijn plek, dankzij de zachte, golvende vormen. Met deze vaas haal je echt de natuur in huis en de vaas is heel geschikt voor de natuurlijke, ‘wilde’ manier van bloemschikken die je nu veel ziet. Denk: veel verschillende (veld)bloemen en takken bij elkaar, voor een nonchalant maar indrukwekkend effect. De vaas is verkrijgbaar in helder wit, grijs en regenblauw glas, en doet het trouwens ook heel goed zónder bloemen.

Eigentijds roségoud

Roségoud is echt een blijvertje als het om interieurtrends gaat. Daarom is ook de Alvar Aalto Collection uitgebreid met nieuwe metalen schalen in deze tint. Deze opvallende objecten zijn geïnspireerd op de architectuur van Alvar Aalto, te herkennen aan de typische koperen handvatten en handgrepen. De schaal met warme, eigentijdse metallic tint is verkrijgbaar in vier afmetingen. Welke maat je ook kiest: het vormt een prachtig pronkstuk op tafel of een bijzonder object in je interieur.

Iitalla

Ontdek de Iittala shop

Bij ons vind je nog veel meer mooi werk van Iittala. Serviessets, glazen, waxinehouders: dat wordt een harmonieuze winter. Al het glaswerk van Iittala is trouwens door en door gekleurd, dat betekent dat het niet vervaagt, ook niet in de vaatwasser. Bekijk snel de nieuwste kleuren en echte klassiekers in onze Iittala shop.

Bekijk alles van Iittala


Hoe zorg jij voor nog meer harmonie in huis?