Naar boven

Oktober is #Woktober: ontdek hét geheim van een goed wokgerecht!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Niet mokken... want BK Pannen viert de wok in oktober! BK Pannen is sinds jaar en dag geïnspireerd door de (kook)kunsten uit het Oosten en wokken is hier een mooi voorbeeld van. Maar wat is precies het geheim achter een goed wokgerecht? Dát laten we hier zien.

Oktober = #Woktober!

Wat voor ‘kunsten’ uit het verre Oosten gebruik jij dagelijks? Porseleinen servies? Yoga? Sushi? Bij BK Pannen richten ze hun blik ook regelmatig op het oosten. Ze gebruiken deze wijsheden bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld hun porselein, maar ook voor de wokpannen van BK. Wokken is een gezonde en een authentieke Chinese bereidingswijze, waarbij de eenvoud centraal staat. Dat is meteen het mooie aan een wokgerecht: het staat zó op tafel en is nog gezond ook. Wij stellen de verschillende woks van BK Pannen aan je voor.

De BK Wokarang: wokken was nog nooit zo leuk én eenvoudig

Wokken is niet ingewikkeld, maar je moet wel de juiste pan hebben. Gelukkig wordt met de BK Wokarang roerbakken nog eenvoudiger. Dankzij het unieke design vallen de ingrediënten namelijk met één beweging van de spatel weer terug in de wok, je hoeft de wok niet eens op te tillen. En je hebt de Wokarang voor het leven, want de wok is onverwoestbaar. Hoe vaker je de Wokarang gebruikt, hoe beter de natuurlijke patina-laag wordt. Hoe donkerder de kleur, hoe beter hij wokt. Oost, west: BK Wokarang best!

Pssst… dit is het geheim van een goed wokgerecht

Het geheime ingrediënt van een goed wokgerecht is… de wok! Met het juiste gereedschap zet je in een handomdraai een lekker en gezond wokgerecht op tafel. De BK Nature Wokarang met het unieke ontwerp is gemaakt van carbonsteel. Dit materiaal krijgt door het gebruik een natuurlijke anti-aanbaklaag en kan op hoog vuur gebruikt worden, bovendien is de temperatuur in de wok goed te reguleren. De perfecte ingrediënten voor een lekkere Oosterse maaltijd, dus.

BK Balans+ wok: dit maakt wokken zo gezond

De BK Balans+ serie is een vooruitstrevende bakserie voor wie bewust wil bakken. Alle pannen in deze serie zijn milieubewust geproduceerd en PTFE en PFOA vrij. Met de BK Balans+ Wok bak je op hogere temperaturen en verkort je de baktijd; zo blijft de structuur van ingrediënten intact, en smaak en vitaminen blijven behouden. Daarnaast zorgt de CeraSol® coating met antiaanbaklaag ervoor dat de pan tot 400°C verhit kan worden. Dat maakt de BK Balans+ perfect voor het bakken met plantaardige oliën.

De BK Easy Induction Steelwok: voor de veeleisende kok

Kook jij thuis met inductie? Maak dan kennis met de BK Easy Induction Steelwok: echt een wok voor een veeleisende kok zoals jij. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, maar met name voor inductie. De wok is gemaakt van sterke materialen, zoals een aluminium basis, een stevige stalen inductieplaat, een hoogwaardige anti-aanbaklaag en stevige kunststof grepen die minder snel heet wordt tijdens het bakken. Na gebruik kun je de wok gewoon in de vaatwasser doen.

Bekijk alle wokpannen van BK


Welke gerechten maak jij het liefst in de wok?