Naar boven

Met deze keukenapparatuur wordt jouw kerstdiner een eitje

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Tuurlijk, met kerst kun je een eitje bakken of een soepje opwarmen. Maar waarschijnlijk wil jij een uitgebreid en exclusief kerstdiner klaarmaken. En dat wordt een eitje met de juiste keukenapparatuur! Nou ja, een eitje… Als de apparatuur jou helpt, scheelt dat al een slok op de (figuurlijke) borrel. Goed, aan de slag.

Op stoom met een stoomoven

Een stoomoven is geknipt voor het betere kerstkokkerellen. Rond de kerstdagen krijgen we (gemiddeld) veel te veel calorieën binnen. Gelukkig is stomen gezond. Je hebt er geen olie of boter voor nodig en alle vitamines – en de volledige smaak! – blijven behouden. Een stoomoven is trouwens een manusje-van-alles, je kunt er ook mee verwarmen, bakken, braden, ontdooien en inmaken. De ultieme kerstdinerhulp is de Miele DG 6100 RVS, waarmee je 3 gerechten tegelijk kunt stomen op verschillende hoogtes. Zonder dat de geur en smaak in elkaar over gaan. Lekker én gezond!

Keukenapparatuur

Raak niet van de kook dankzij inductie

Voor uitgebreid koken heb je een stuk of wat kookpitten nodig. Basta. Tegenwoordig behoren inductiekookplaten tot de populairste kooktoestellen. Inductie staat voor veilig, efficiënt en hygiënisch koken. Plus: in het heetst van de strijd is het erg fijn dat het hitteveld snel opwarmt en afkoelt, zodat je razendsnel kunt schakelen. Bij de Inventum IKI6010 hebben de vier kookzones daar bovenop nog een boostfunctie, zodat je bijvoorbeeld water razendsnel kunt opwarmen. Met de AEG HK854401FB maakt het niet uit waar je de pannen neerzet. Zorg ervoor dat het kruisje op de plaat bedekt wordt. Vervolgens past de zone eronder zich automatisch aan aan de maat en plaats van je kookgerei. Superhandig, want dankzij deze technologie kun je ook koken met ovale pannen of met verschillende grote pannen tegelijkertijd. Ook het noemen waard: de Inventum KI120T is een vrijstaande eenpitter. En dus de ideale stand-by voor als je achtgangendiner een extra kookzone vereist.

Goede oven voor overheerlijke gerechten

Of je nu met kerst een tulband, kalkoen of crème brûlée op tafel zet: een goede oven is onontbeerlijk. De hightech ovens van nu zijn een verademing voor iedere chef (in de dop). Een goed voorbeeld is de PerfectBake-functie van Bosch-ovens zoals de HBG676EB6 Serie 8. De oven meet wanneer er minder vocht wordt afgegeven en zet dan de temperatuur lager voor een beter bakresultaat. Is het gerecht optimaal gebakken? Dan geeft de oven een signaal. Klaar is cake!

Keukenapparatuur

Magnetron: magnifiek hulpmiddel

Een magnetron dient de ware chef-kok met kerst. Magnetronmaaltijd erin, even naar buiten staren en hoppa, klaar is Jamie! Geintje. Maar een magnetron is natuurlijk wel handig om even snel wat op te warmen of warm te houden. Goede magnetrons hoeven niet duur te zijn en kunnen er tegelijkertijd fraai uitzien. Neem de ETNA SMV520BEI Retro. Met dit oogstrelende staaltje niet-witte witgoed beschik je over 12 automatische kookprogramma’s en 3 automatische ontdooistanden.

slider4_keukenapparatuur
De ETNA SMV520BEI Retro is leverbaar in Turquoise en drie andere toffe retrokleuren...
slider3_keukenapparatuur
Zwart
slider2_image
Oud Blauw
slider_keukenapparatuur
En Beige

Topafzuigkap: geen gebakken lucht

Niet zo fijn: bij koken komt veel fijnstof vrij. Afzuigen dus die hap! Ook om te zorgen dat je huis met oudjaar niet nog steeds naar riblap ruikt. Afzuigkappen worden steeds geavanceerder. Een goed voorbeeld is de Siemens LC91KWW20 iQ700. De climateControl Sensor controleert de kookdampen en geuren, en past de afzuigcapaciteit hierop aan. De verlichting stel je in volgens je eigen smaak. En met HomeConnect monitor je de afzuigkap via een app. Gebruik je ‘m in combinatie met bijvoorbeeld de Siemens ET675LMV1D iQ500 keramische kookplaat, dan werken je afzuigkap en kookplaat naadloos samen. Veel kookplezier en een heerlijke kerst!

Keukenapparatuur


Welk apparaat is voor jou onmisbaar tijdens het kerstkokkerellen?