Naar boven

Barbecue kopen? Ontdek hier wat voor type barbecueër jíj bent

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Wil je een barbecue kopen? Wij hebben voor elk type barbecueër de perfecte barbecue, maar eerst gaan we middels een diepgaande analyse ontdekken wat voor barbecueër jij op dit moment bent. En je kunt er ook nog eentje winnen!

Warm, warmer… warmst

Ben jij al dichtbij de status van pitmaster? Of kom je net kijken in de wereld van grillen en roosteren? We onderscheiden in dit blog drie types: de Beginner, de Barbecue specialist en de Grillmeister. Omdat de weg naar de top bezaaid ligt met gloeiendhete kolen, kun je dit beter rustig opbouwen. Dus wil je een barbecue kopen? Kies er dan eentje die op dit moment bij je past. Wij nemen de modellen van de merken Barbecook, Rosle, LotusGrill, Cadac, Big Green Egg, en Outdoorchef vast hier met je door: met voor elk type het juiste model! Wil je nog alle informatie lezen rondom het onderwerp barbecueën: dat kan hier.

barbecue kopen

De Beginner: klein en compact

Jij: vindt een goed stuk vlees van de barbecue heerlijk, maar je staat niet élke zomeravond te roosteren. Ook speel je tijdens het ontbijt (nog) niet met het idee om gegrilde beschuitjes te serveren. Dit noemen wij de Beginnende Barbecueër. Hiervoor is het tafelmodel barbecue uiterst geschikt. Deze barbecues zijn licht van gewicht en compact: ze kunnen overal mee naartoe. Op dit type barbecue kun je grillen voor zo’n vier tot zes personen. Behalve een tafelmodel barbecue is ook de wat kleinere barbecue handig voor jou. Iets groter dan het tafelmodel, vaak voorzien van wielen, maar nog steeds geen bakbeest. (Dit model is tevens een mooi opstapje naar barbecues voor de Barbecue specialist.)

> Bekijk alle tafelmodellen;
> Bekijk de kleinere barbecues.

De Barbecue specialist: twaalf personen? Eitje.

Een uitgebreid barbecuebuffet serveren? Je draait er je tang niet voor om. Op een feestje weet inmiddels iedereen waar jij te vinden bent: achter de barbecue natuurlijk, mét een goed schort aan. Jij ziet meteen wanneer een steak perfect medium gegrild is of wanneer een groot gebraad de juiste kerntemperatuur heeft bereikt. Omdat je graag voor grote groepen kookt zoek je een wat ruimere barbecue, eentje die geschikt is voor acht tot twaalf personen. Want zodra jij de ruimte hebt om je gang te gaan, kan het zomaar weleens een héél mooi barbecuefestijn worden.

> Bekijk de grotere barbecues.

De Grillmeister: complete buitenkeuken a.u.b.

Als er Michelinsterren waren voor barbecueërs dan zou jij er zeker eentje winnen. Jij bent de chef-kok van het buiten koken: het stadium ‘satéstokje en hamburger’ ben jij al lang voorbij. Wat jou betreft kan alles op de barbecue bereid worden; vlees, vis, groente en desserts. De kolen hebben voor jou dan ook geen geheimen meer: jij hebt ze in de tang met je kennis en ervaring. Wat heb jij nodig? Een grill of barbecue die meer richting complete buitenkeuken gaat, inclusief bijpassende accessoires die het buiten koken net wat aangenamer maken. Jij loopt warm voor zowel een grote barbecue of rookoven; het liefst heb je ze allebei.

> Bekijk alle grote barbecues;
> Bekijk alle rookovens.

Denk je na het lezen van dit blog nog niet precies te weten welke barbecue je moet kopen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale barbecue informatiepagina!

Naar de barbecue vergelijkingspagina

barbecue kopen

Maak kans op een LotusGrill Classic Tafelbarbecue!

Zo’n grote fan van barbecueën dat je dit altijd en overal wilt doen? Dan is de LotusGrill Classic Tafelbarbecue – Ø350mm – Geel de juiste keuze voor jou. En dat komt goed uit, want wij mogen maar liefst 2 exemplaren van deze tafelbarbecue weggeven! Meedoen? Vul onderstaand winformulier in en maak direct kans. Veel succes!


Wat denk je, onder welke categorie barbecueër val jij op dit moment?