Naar boven

Drie tips voor een culinair oerfestijn op de houtskoolgrill

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Wie vuur en wind weet te bedwingen voor een onvergetelijk barbecuefestijn, krijgt een vurige plek in ons hart. Daarom geeft Barbecook, hét barbecuemerk der barbecuemerken, je drie tips om je te helpen die plek te veroveren. Lees snel verder, want je kunt ook nog een barbecue winnen!

1. Kies een snelle en veilige barbecue

Als de dj tijdens een feestje nog een paar uur nodig heeft om zijn laptop klaar te maken, betekent dat een flinke domper op de feestvreugde. Hetzelfde geldt voor een barbecue. De houtskoolgrills van Barbecook zet je gelukkig niet alleen snel in elkaar, je krijgt ze ook snel aan de praat. Dankzij het gepatenteerde QuickStart‑systeem is je Barbecook grillklaar in maar liefst 15 minuten, en dat zonder chemische middelen.

Barbecook Loewy: icoon in een nieuw jasje
Met Barbecook Loewy stopt Barbecook zijn iconische QuickStart‑grill in een nieuwe, strakke outfit. Deze barbecue laat zich door een meester van het vlees vlot onder handen nemen. Met de basiselementen lucht, vuur, een rooster met drie standen en een regelbare luchttoevoer bereid je het sappigste gegrilde vlees. Extra’s als het QuickStop‑ waterreservoir en de nieuwe, stevige beugel verzekeren veilig grillen. Dankzij de beugel blijf je namelijk intuïtief op een veilige afstand van het vuur.

2. Grill in de juiste volgorde

Geen zin in een smartphone vol vettige vingers om stap voor stap de bereidingswijze te volgen? Goed nieuws: grillen leer je het beste al doende. Belangrijk is bijvoorbeeld om je kolen goed in de gaten te houden en zo je eigen logische volgorde te bedenken voor het bereiden van al het lekkers. Met een verstelbaar rooster, zoals bij de Loewy-barbecue van Barbecook, kom je tot de beste resultaten.

Bepaal de juiste volgorde
  • Bij aanvang zijn je kolen het heetst. Zet het rooster dan op de hoogste stand en begin met de dikste stukken vlees, zoals rund.
  • Daarna is het tijd voor het lams- en kalfsvlees en de brochettes, later volgen varkensvlees en papillotten.
  • Zijn je kolen al wat minder heet, dan kan het rooster lager voor dunnere stukken en bereide producten als worst, kip en ribbetjes.
  • Geef het vlees de kans om mooi bruin te worden. Te vaak omdraaien is niet goed. Strooi van tevoren ook geen zout op het vlees. Het vocht dat verschijnt, bemoeilijkt het bruinen aanzienlijk.

Barbecook Edson: tonnen grillplezier
Wie grillgewijs eens uit een ander vaatje wil tappen, kiest voor Barbecook Edson. De tonvormige barbecue is de eyecatcher van deze zomer. Hij heeft de vette look van een olievat, maar je bedient het toestel met het gekende Barbecook-gemak. Met het XL-rooster beleef je een XXL-grillavontuur. Ook is de geïntegreerde asopvangpot vlot te onderhouden. Geen ton om zonder handschoenen aan te pakken? Toch wel, want dankzij het kuip-in-kuipsysteem is de grill extra veilig. Wanneer je genoeg hebt gegrild, doe je de deksel erop. Zo fungeert ‘ie ook nog als partytafel. De barbecue is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart en rood.

Barbecook barbecues

3. Gooi alles op de grill

Ja, alles. Want alles is lekkerder wanneer het is gegrild! Wees creatief en probeer eens watermeloen, spek of pizza op de gril. Natuurlijk heb je wel de juiste tools nodig voor een smakelijk resultaat. Wil je uitblinken met avontuurlijke bereidingen? Dan is de Barbecook Dome jouw “partner in crime”. Dankzij z’n bijzondere vorm zorgt hij ervoor dat jouw gerechten aan beide zijden perfect gegrild en gegaard worden. Door zijn reflecterend effect en verstelbaarheid in de hoogte, wordt de warmte van je houtskoolvuur perfect verdeeld en teruggekaatst op je rooster. De Dome past op de houtskoolbbq’s Loewy 45, Loewy 50, Optima & Major.

Meer accessoires
Natuurlijk heeft Barbecook nog veel meer handige accessoires voor jouw favoriete ingrediënten, zoals de kippenvleugelhouder, de pizzaplaat, het ribrek, de kiphouder en de brochettehouder. Of je nu liefhebber bent van spareribs of van pizza’s; met deze accessoires is jouw barbecuefestijn compleet.

Bekijk meer van Barbecook
Barbecook barbecues
Geniet van heerlijke kippenvleugeltjes
Barbecook barbecues
Krokante, luxe pizza's
Barbecook barbecues
De beste spareribs grill je zelf
Barbecook barbecues
Speciaal voor liefhebbers van kip
Barbecook barbecues
Het sappigste, lekkerste vlees

Maak kans op een Barbecook Loewy 50

(Deze winactie is helaas afgelopen)
Heb je inmiddels zin gekregen in een gezellig avondje barbecuen? Doe dan mee aan de winactie! We mogen namelijk een Barbecook Loewy 50 weggeven. Meedoen? Vul onderstaand winformulier in en maak direct kans. Veel succes en eet smakelijk!


Wat eet jij het liefst van de Barbecook?