Naar boven

Gezond het nieuwe jaar in met airbollen uit de Philips Airfryer (XXL)

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Ben je voornemens om in 2018 gezonder te eten? Zo ja, dan komt een Philips Airfryer (XXL) daarbij heel goed van pas. En, om het nieuwe jaar gezond te starten, delen we hier het recept voor airbollen, healthy oliebollen die je met behulp van een Airfryer kunt maken.

De Philips Airfryer: een populaire jongen

Ja, we hebben het hier al vaker over de Philips Airfryer gehad, maar dat is niet voor niets. Het is namelijk een heel handig en verantwoord apparaat waarmee je allerlei heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden. Niet alleen wij zijn er gek op, ook de Nederlandse Consumentenbond is fan: “Wil je een heteluchtfriteuse, dan adviseren wij de Philips Airfryer”, is wat de bond zegt als je vraagt welke heteluchtfriteuse je ‘moet’ hebben. Een duidelijk antwoord, toch? De kracht van een Airfryer zit ‘m in het feit dat je met dit apparaat snacks (zoals friet en bitterballen), maar ook vlees en groenten kunt frituren met tot wel 80% minder vet in vergelijking met een conventionele frituurpan. Een Airfryer is bovendien 30% sneller dan z’n ouderwetse soortgenoten.

quote_airbollen_XXL
Wil je een heteluchtfriteuse, dan adviseren wij de Philips Airfryer.
De Consumentenbond
De Airfryer XXL

De Philips Airfryer ken je ongetwijfeld wel, maar z’n grote broer wellicht nog niet. Maak kennis met de Airfryer XXL; dé Airfryer voor het hele gezin. De XXL heeft een capaciteit van 1,4 kg, zodat je er een grote hoeveelheid frites of toepasselijker: veel airbollen mee kunt bereiden. Verder beschikt de XXL over alle capaciteiten die zijn familieleden ook hebben, dus kun je dankzij de Twin TurboStar-technologie met tot wel 90% minder vet, frituren. Geen wonder dat de Airfryer XXL in november dit jaar als beste uit de test van de Consumentenbond rolde.

airbollen

Airbollen
Heb je het voornemen om gezonder te eten, dan hoort daar wat ons betreft nog een voornemen bij: schaf een Philips Airfryer of AirFryer XXL aan. Dan zet je in ieder geval een grote stap in de goede richting. Begin het nieuwe jaar in ieder geval goed en healthy door airbollen te maken: oliebollen uit de Airfryer, maar dan gefrituurd met slechts één eetlepel olie. Zo zorg je voor een gelukkig én gezond Nieuwjaar. En geloof ons maar: ze zijn heel smakelijk!

airbollen

Okay, aan de slag

De benodigdheden voor airbollen:

  • 500 gram oliebollenmix;
  • 400 milliliter warm water;
  • 1 eetlepel zonnebloem olie;
  • 7 gram gedroogde gist;
  • 250 gram rozijnen, geweld in water;
  • 100 gram bloem;
  • 25 gram poedersuiker.

Benodigheden (en een Philips Airfryer of Airfryer XXL) in huis? Dan is het tijd om stap voor stap de airbollen te maken. Zo doe je dat:

  1. Doe de oliebollenmix, het water, de gist en de rozijnen in een kom en meng goed. Als je een keukenmachine hebt, kun je deze het werk laten doen met behulp van de deeghaak. Laat het deeg één uur rijzen onder een vochtige doek;
  2. Leg de bloem en poedersuiker op een bord. Knijp met een ijsknijper bollen van het deeg en rol ze door het bloem en poedersuikermengsel. Spray de bollen in met wat olie om ze kleur te geven;
  3. Verwarm de Airfryer voor en bak de bollen per vier stuks op 200 graden in tien minuten. Draai de airbollen na vijf minuten om.

Na tien minuten heb je een heerlijk resultaat: zelfgemaakte airbollen uit de Philips Airfryer. Dien ze op met poedersuiker en eet smakelijk!


Wie wil jij wel trakteren op een zelfgemaakte airbol?