Naar boven

Kraan vervangen? Wij helpen je kiezen én installeren!

| Geschatte leestijd: 1 minuut

Een kraan vervangen is helemaal niet moeilijk. Wij hebben een handige instructiepagina voor je klaarstaan én helpen je de juiste kraan te kiezen in dit blog. Voorkom dweilen met de kraan open en doe er je voordeel mee, zouden wij zeggen.

Kies de juiste kraan

Een nieuwe kraan kan je keuken of badkamer meteen een hele andere look geven. Ga je de keuken of badkamer verbouwen en wil je de kraan vervangen? Dan helpen wij graag. Je vindt al veel informatie over het kiezen van de juiste kraan op onze informatiepagina, daarnaast behandelen we in dit blog verschillende soorten kranen en hun talenten. Een stroom aan informatie én inspiratie dus.

Kraan vervangen

> Bekijk alle badkamerkranen;
> Bekijk alle keukenkranen.

Douchekranen: hoe begin jij je dag?

Tegenwoordig gaat bijna iedereen voor een thermostatische douchekraan. Die zijn handig, want je hoeft niet zelf warm en koud water te mengen omdat de watertemperatuur vooraf ingesteld is. Doe je dit liever wél zelf? Of vind je een traditionele mengkraan mooier? Dan kan je ook daarvoor kiezen. Of vervang je complete doucheset in één keer: koop een kraan met glijstangset of regendouche.

Kraan vervangen

Let op de hartafstand

Bij het uitzoeken van een douchekraan is het belangrijk om op de hart-op-hartafstand te letten. We horen je denken: de wát?

  • Dit is de afstand tussen het middelpunt van de aansluiting voor warm water en het middelpunt van de aansluiting voor koud water;
  • De hartafstand kan 12 of 15 cm zijn;
  • Door deze afstand op te meten weet je zeker dat je de juiste douchekraan kiest. Bekijk voor een uitgebreide instructie de video op onze informatiepagina en vind hier alle douchekranen.

Regendouche: wellness in je badkamer

Met een regendouche ervaar je het ultieme wellness-gevoel in je eigen badkamer. Regendouches zijn verkrijgbaar met doorsnedes tussen de 15 en 40 (!) centimeter. Kijk goed of je liever een inbouw of een opbouwvariant hebt. Handig zijn de regendouches inclusief douchekraan, daarmee heb je een complete set. Wil je je huidige kraan behouden, maar is je doucheset wel aan vervanging toe? Dan is een regendouche zonder kraan de beste optie. Het populaire merk GROHE heeft trouwens een handige regendouche-keuzehulp.

Kraan vervangen

Bekijk alle regendouches

Wastafelkranen: de kraan maakt het af

Zeker bij een wastafel is het kiezen van de juiste wastafelkraan belangrijk: vanuit praktisch én stilistisch oogpunt. Een goede kraan complimenteert het design van een wastafel. Kijk goed naar het model wastafel en bedenk waar je de wastafel voor gebruikt. Alleen tandenpoetsen? Kies dan voor een lage uitloop. Was je ook weleens je haren bij de wastafel? Dan is een hoge uitloop handiger. Daarnaast zijn er kranen met of zonder waste: met een waste kun je de wastafelbak afsluiten en vol laten lopen. Als je een écht luxe uitstraling wilt, ga je voor een inbouwwastafelkraan.

Bekijk alle wastafelkranen

Badkranen: ga jij voor cool touch?

Bij het kopen van een badkraan is het slim om eerst te besluiten of je een badmengkraan of thermostatische kraan wilt. Als je (jonge) kinderen hebt, is het veiliger om een thermostatische badkraan te nemen, zodat kinderen niet per ongeluk alleen de hete kraan aan kunnen zetten. Helemaal veilig is een cool touch kraan: deze wordt aan de buitenkant niet warmer dan de door jou ingestelde temperatuur.

Kraan vervangen

Bekijk alle badkranen

> Lees alles over het installeren van een douche- of badkraan;
> Lees alles over het installeren van een wastafelkraan.


Wat denk je, kun jij nu zelf een kraan vervangen?