Naar boven

Brandpreventieweken 2016: hoe veilig is jouw huis?

| Geschatte leestijd: 2 minuten

Brand is vaak simpel te voorkomen, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Ten eerste door alle binnendeuren te sluiten als je gaat slapen en te zorgen dat je een rookmelder kunt horen. Bij ons vind je alles voor de brandbeveiliging van je huis.

‘Hé doe de deur dicht!’

In Nederland breken jaarlijks ongeveer 6.000 woningbranden uit, waarvoor de brandweer moet uitrukken. Dat zijn er gemiddeld zestien per dag. De belangrijkste brandoorzaak ben je zelf. Maar dat betekent ook dat je een brand zélf het best kunt voorkomen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent, dat je de nodige brandpreventiemiddelen aanschaft én dat je alle deuren in huis sluit als je gaat slapen. Dat laatste is het thema van deze Brandpreventieweken. Uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie blijkt namelijk dat het sluiten van de binnendeuren je meer tijd geeft om veilig te vluchten en gered te worden.

brandpreventie 2016

Brandpreventieweken: maak je huis brandveilig

Brandpreventie in eigen huis hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Met een paar gerichte aankopen verhoog je de brandveiligheid thuis al enorm. Kwaliteit is hierbij van het grootste belang. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt en tijdens de Brandpreventieweken krijg je korting op allerlei artikelen. Van rookmelders en koolmonoxidemelders tot brandpreventiesets en brandladders.

brandpreventieweken 2016

Brandpreventieweken: maak je huis brandveilig

Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond bleek dat er in twee op de drie Nederlandse huishoudens géén koolmonoxidemelder hangt. Het reukloze maar dodelijke koolmonoxide-gas kan in ieder huis voorkomen. Dus niet alleen bij oude gashaarden en geisers, maar ook bij moderne cv-ketels. Dus neem je liever het zekere voor het onzekere met een rook-en koolmonoxidemelder als deze Nest Protect. Deze 2e generatie is veel meer dan een brandalarm. Hij waarschuwt je met een heldere stem, een geluidssignaal én een melding in de gratis app (je kunt ‘m zelfs uitschakelen met je mobieltje). Hij controleert zichzelf automatisch en is draadloos te koppelen met bijvoorbeeld de Nest Thermostaat en Nest Cam. Nest Protect is er met accu of met netsnoer.

Nest Protect voordeelbundel

Nest Protect-rookmelders werken met wifi en zijn heel gemakkelijk onderling met elkaar te verbinden. Zo kun je er op iedere verdieping eentje ophangen. Extra veiligheid gegarandeerd. Bij ons kun je nu extra voordelig twee Nest Protect-rookmelders tegelijk aanschaffen. Met batterij of met netsnoer. Een Nest Protect zit trouwens boordevol slimmigheden. Zo waken zijn duurzame sensoren tot wel 10 jaar over je veiligheid en laat hij ’s nachts met een helder lichtpad zien waar je moet lopen. En waar andere rookmelders keihard beginnen te piepen als ze batterij leeg is, laat de Nest Protect met een groen lichtje zien dat alles in orde is. Bij vals alarm kun je hem bovendien met je telefoon uitschakelen. Waar je ook bent.

brandpreventie 2016


Heb jij nog goede brandpreventietips?