Naar boven

Beveiligingstips: zo houd je inbrekers buitenshuis

| Geschatte leestijd: 3 minuten

In de winter zijn de dagen kort en de nachten lang. En dat biedt kansen voor inbrekers om hun slag te slaan in jouw huis. Gelukkig vertellen we je in dit blog hoe je jouw huis in drie stappen veilig kunt maken. Toedeloe, inbrekers!

Laat inbrekers in de kou staan

Het voorkomen van een woninginbraak heb je natuurlijk grotendeels zelf in de hand. Dus zorg ervoor dat je ramen en deuren altijd goed afgesloten zijn en zet een tijdschakelaar achter een van je huiskamerlampen, zodat het lijkt alsof er ’s avonds toch iemand thuis is. Zoals je vast wel begrijpt, zijn dit de standaardtips die vrijwel iedereen gebruikt. Je verlaagt er de kans op woningbraak mee, maar een groot verschil maakt het niet. Gebruik daarom de beveiligingstips in dit blog en een aantal producten uit onze Inbraak- en brandbeveiligingswinkel. Zo kom je onbezorgd en veilig de donkere dagen door en kun je inbrekers in de kou laten staan.

beveiligingstips huis

Beveiligingstip 1: wapen je huis tegen (draai)deurcriminelen

Okay, het is een beetje een open deur; inbrekers proberen in veel gevallen als eerste je voor- of achterdeur open te breken. Onze eerste beveiligingstip is daarom: beveilig je deuren. Dit doe je bijvoorbeeld door een veiligheidsdeurbeslag te installeren. Dit zorgt er voor dat dieven het slot niet kunnen forceren. Het AXA veiligheidsbeslag past op elke voordeur, want de deurknop is omkeerbaar. Besluit je veiligheidsdeurbeslag te monteren, bekijk dan ook de staat en de eigenschappen van het slot: is het oud en lijkt het een beetje gammel? Monteer dan een modern en nieuw veiligheidsslot, bijvoorbeeld van Nemef, een merk dat al negentig (90!) jaar ervaring heeft op het beveiligingsgebied. Neem dit Nemef veiligheidsslot en je huis is weer wat beter beschermd tegen insluipers. In plaats van het slot kun je ook enkel de cilinder (het gedeelte van het slot waarin je de sleutel steekt) vervangen. Ga in dit geval voor een extra veilige cilinder van Nemef. Die is bestand tegen de laatste inbraaktrucs.

Bekijk alle deurbeveiliging

beveiligingstips huis

Beveiligingstip 2: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…

En dat is een inbreker! Je begrijpt waarschijnlijk al waar we met deze beveiligingstip heen willen. Juist ja; beveiligingscamera’s. Hang er eentje op en je schrikt veel ongewenst bezoek af. Je kunt kiezen voor een realistische dummycamera, zoals de ELRO Dummy Beveiligingscamera. Of kies voor een echte; het ELRO digitaal camerasysteem. Dit systeem houdt dag en nacht een oogje in het zeil en jij kunt de bewakingsbeelden bekijken op je tablet of laptop. We adviseren om behalve een camerasysteem te installeren of een dummycamera op te hangen, om je huis uit te rusten met een alarmsysteem. Bijvoorbeeld met het geavanceerde draadloze alarmsysteem van Blaupunkt. Dit systeem werkt in een combinatie met een app waarmee je op de hoogte kunt blijven van wat er in en om je huis gebeurt. Zo kun je met een gerust hart op wintersportvakantie of tijdens de feestdagen extra lang dineren bij vrienden of familie.

Bekijk alle beveiligingscamera'sBekijk alle alarmsystemen

afbeeldingen-caroussel
Veiligheid voorop

Met een camera zie je goed wat er rond je huis gebeurt.

afbeeldingen-caroussel1
Controle houden

Houd de controle zelf in handen met een goed alarmsysteem.

afbeeldingen-caroussel2
Afschrikken

Door een dummycamera op te hangen, schrik je inbrekers af en lopen ze jouw huis voorbij.

Beveiligingstip 3: Zet de inbreker in de spotlights

Blijf nog even want we hebben nog een beveiligingstip voor je: investeer in goede verlichting rondom je huis. Inbreken is namelijk vooral in de winter een populaire ‘sport’ omdat dieven dan in het donker ongemerkt rond je huis kunnen sluipen. Een goede lamp met bewegingssensor, zoals de Ranex Olav Solar lamp, kan als afschrikmiddel dienen. Je kunt hem bovendien gemakkelijk overal ophangen omdat hij op zonne-energie werkt en je dus geen elektriciteit nodig hebt. Dat veiligheid ook mooi kan zijn, bewijst EGLO met de klassieke wandlamp NAVEDO. Bij deze lamp kun je zelf instellen hoe lang hij brandt na het activeren van de sensor. Zo houd je inbrekers van je erf, terwijl je zelf de verlichting kunt gebruiken om het slot van je deur te vinden. En de slotsom van dit blog? Simpel: gebruik deze beveiligingstips zodat jij er niet alleen warmpjes maar ook veilig bij zit deze winter.


Wat mag niemand van jou stelen?