Naar boven

Met een goed behang is je studentenkamer zo gepimpt

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Het is je gelukt: je hebt een te gekke studentenkamer gevonden. Dan is het natuurlijk wel fijn als je er echt je eigen stek van kan maken. Met een goed behangetje - en de onderstaande tips en trucs - is dat zo gepiept.

Gerelateerde artikelen Bol.com opent grootste woonwinkel van Nederland Krijg je aankoopbedrag retour op verhuisdozen! Verhuisplannen? Gebruik dan deze checklist!

Behang: tropische printjes?

Voordat je met behangen begint: denk eerst goed na over het motief. Want een behangetje is ‘gezichtsbepalend’ voor je kamer. Ga je bijvoorbeeld voor een rustige kleur of wil je een toffe print? Het behang met verticale planken van Dutch Wallcoverings staat bijvoorbeeld heel stoer terwijl het behang met de boekenkast weer super sophisticated staat. Maar je kunt ook gaan voor fotobehang met een romantische achtergrond zoals een tropisch eiland.

Sfeer_behang

Wat je ook kiest: het belangrijkste is dat het behang goed bij je past en dat je je er prettig bij voelt. Eén tip: als je voor een drukke print of foto kiest, is het verstandig om er één kamermuur mee te behangen. Behang je alle muren met een drukke print, dan word je kamer al snel te hysterisch en kun je er dus niet geconcentreerd studeren.

Zoveel heb je nodig

Als je eenmaal een mooi behang hebt uitgekozen in onze behangwinkel, wil je natuurlijk weten hoeveel behang je nodig hebt. Dat is afhankelijk van de hoogte en breedte van de muren en het eventuele patroon dat het behang heeft. Om precies uit te kunnen rekenen hoeveel rollen je nodig hebt, hebben wij een handige pagina voor je gemaakt die je aan het juiste getal helpt. Op deze pagina vertellen we je ook wat de symbolen op de verpakking van een behangrol betekenen en welke gereedschappen je nodig hebt voor de klus.

Sfeer_behang_2

Neem maatregelen

Heb je eenmaal de juiste hoeveelheid behang (en de juiste gereedschappen) in huis, dan kun je aan de slag. Maar niet voor je een aantal maatregelen hebt getroffen voor je eigen veiligheid, en om je meubilair niet te ruïneren. Wanneer je je oude behang eraf haalt moet je in ieder geval: je meubels afdekken, stopcontacten en lichtschakelaars afplakken en de zekeringsgroep uitschakelen waar ze op zijn aangesloten. Vervolgens verwijder je de banen met behulp van een stoomapparaat of behangafweek en een plamuurmes. En met een beetje geluk trek je het oude behang er dan zo af. Is deze uitleg iets te kort door de bocht voor je? Geen paniek: op deze pagina geven we je meer info. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

behang

Het echte werk

Echt waar: behangen is leuk om te doen omdat je zo snel het resultaat ziet. Dan moet je het natuurlijk wel goed doen, want anders krijgt je pasverworven studentenkamer een beetje een armoedige uitstraling. Zonde! We hebben daarom een stappenplan voor je gemaakt. Een paar belangrijke punten uit dit plan? Let op. Heb je bijvoorbeeld vliesbehang? Smeer dan je muur in met behangplaksel in plaats van het behang zelf. Bij je eerste baan is het vooral heel belangrijk dat deze recht hangt. Anders word je zeeziek in je eigen kamer. Gebruik daarom een schietlood of een waterpas. Heb je een patroon? Laat de eerste baan dan liggen. Rol de volgende baan af en leg deze zo naast de eerste dat het patroon aansluit, en zo ga je door. Reken bovendien altijd een paar centimeter extra wat iets over het plafond mag hangen. Want daarna snijd je dat precies in de hoek mooi af. Hoe dan ook: meer info vind je op deze pagina, in de vorm van een superhandig stappenplan.

Sfeer_behang_3

Breng structuur aan

Tot slot brengen we je op de hoogte van de laatste behangtrend: glasvezelbehang. Dit behang is alleen in het wit verkrijgbaar, maar heeft allerlei leuke structuurtjes zoals een ruit of een visgraat. En omdat het van glasvezel is gemaakt is het heel sterk en hoef je dus niet bang te zijn voor scheuren. Wil je toch een ander kleurtje? Dat kan! Want je smeert er met het grootste gemak een likje latex over. Dus trek je overall aan, ga aan de slag en maak wat moois van je studentenkamer!

Last but not least: onze behangwinkel barst bijna van de hoeveelheid behang die we aanbieden. We verkopen vrijwel elke stijl, kleur en type. Van romantisch tot industrieel behang en van modern tot young en trendy behang, kortom voor elk wat wils. Dus ook voor studenten, want tof behang kost echt niet de hoofdprijs. Althans, niet bij ons. Klik op de volgende button en verbaas jezelf over de keuzemogelijkheden:

Naar de behangwinkel

Heb jij al een tof behangetje? Maak een foto en deel het met ons voor inspiratie!