Naar boven

Brabantia newIcon: een prullenbak voor al het afval in de Stille Oceaan

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Van een bescheiden begin in 1919 is Brabantia uitgegroeid tot een internationaal lifestylemerk, dat bekend staat om zijn praktische en stijlvolle keukenaccessoires en huishoudelijke artikelen. Brabantia ontwerpt kwalitatieve, slimme en vooral aantrekkelijke producten die jouw huis en je leven elke dag een beetje mooier maken. Perfect voorbeeld hiervan is de Brabantia newIcon, een pedaalemmer die niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de rest van de wereld.

Brabantia newIcon pedaalemmer

Brabantia helpt mensen over de hele wereld met oplossingen voor het omgaan met afval. Dat doen ze al sinds de introductie van de eerste pedaalemmer in 1953. Met de nieuwe en duurzame Brabantia newIcon pedaalemmer draagt het lifestylemerk bovendien bij aan het wereldwijd verminderen van (plastic) afval in de oceanen. Voor elke verkochte newIcon pedaalemmer, doneert Brabantia aan ‘The Ocean Cleanup’, de grootste schoonmaakactie uit de geschiedenis.

Brabantia NewIcon prullenbakken

Pedaalemmer met mini-footprint

Brabantia wil met z’n producten niet alleen je huis, maar ook de wereld een beetje mooier maken. Daarom ontwerpen ze altijd met hergebruik in gedachten. Met de Brabantia newIcon gaan ze nog een stap verder. Deze duurzame pedaalemmer bestaat uit 40% hoogwaardige, gerecyclede materialen. Na gebruik is 98% van de emmer en de verpakking recyclebaar. De newIcon pedaalemmer is zelfs Cradle-to-Cradle® gecertificeerd.

Brabantia NewIcon prullenbakken

In zee met een mooi initiatief
En, zoals gezegd; voor elke verkochte newIcon pedaalemmer steunt Brabantia ‘The Ocean Cleanup’ bij de grootste schoonmaak uit de geschiedenis. Een slim zuiveringssysteem, uitgevonden door de toen 17-jarige Boyan Slat, gebruikt de stromingen in zee en zou in theorie in tien jaar tijd de helft van het plastic afval in de Stille Oceaan kunnen opruimen. Een prototype wordt momenteel getest in de Noordzee. Met zo’n mooi initiatief gaat Brabantia graag in zee. En wist je dat Brabantia in Nederland ook kleine initiatieven steunt, zoals de plasticvissers van ‘Plastic Whale’? Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren door met zoveel mogelijk mensen plastic te gaan vissen. Vervolgens gebruiken ze dat afval om skateboards en zelfs hun eigen vissersboten van te maken.  Mooi toch? Een van deze boten is gesponsord door Brabantia en werd onlangs ingezet voor een winactie bij Bol.com. Bekijk in onderstaande video hoe leuk (en duurzaam) het is om zelf op plastic te gaan vissen!

Over de emmer

Brabantia’s newIcon pedaalemmers zijn niet alleen iconische schoonheden, ze zijn ook betrouwbare hulpjes in de huishouding. Stevig en altijd stabiel, dankzij hun antislip-onderkant en anti-kantelblok. Dankzij de unieke soft-closure techniek sluit het deksel soepel en stil. En natuurlijk zijn newIcon pedaalemmers geurdicht en makkelijk te openen, te verplaatsen en schoon te houden. Van deze pedaalemmers heb je jaren probleemloos plezier, echt waar (voor je geld).

Brabantia NewIcon prullenbakken

Vijf uitvoeringen
De Brabantia newIcon pedaalemmers zijn er in een schattige 3- en 5-liter versie, een handig 12- of 20-liter maatje en een ruime 30-liter uitvoering. Ze komen allemaal inclusief 10 jaar garantie en een probeerverpakking Brabantia PerfectFit afvalzakken – perfect passend en netjes uit het zicht.

Kleur van top tot teen

Brabantia vindt dat praktisch ook mooi moet zijn. Daarom is de newIcon verkrijgbaar in een regenboog van kleuren. Van trendy tot tijdloos, van het vrolijkste Daisy Yellow en Passion Red, trendy Moss Green en subtiel Clay Pink, tot elegant Matt en Brilliant Steel, Metallic Mint en zelfs Platinum.

Maar daar blijft het niet bij. Brabantia introduceert nu namelijk de newIcon Sense of Luxury collectie. Deze pedaalemmers lopen over van stijl en zijn zéér chic. Zes prachtige mineral-kleuren, die je 12, 20 of 30 liter newIcon pedaalemmer in je interieur laten opgaan of juist laten opvallen. Stuk voor stuk uitgezocht op basis van de voorspellingen van toonaangevende trendwatchers. Kies voor het serene en luxueuze Mineral Infinite Grey, Mineral Eternal White of Mineral Golden Beach. Of maak een statement in rijk en expressief Mineral Windsor Red, Mineral Reflective Blue en Mineral Mustard Yellow. Jouw kleur, jouw keuze!

Alles van Brabantia NewIcon

Brabantia NewIcon prullenbakken

Bekijk alle 13 kleuren

Welke kleur newIcon zou jij graag willen winnen?