Naar boven

Droog je was voor Afrika – samen met Brabantia

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Brabantia en WeForest plantten onlangs de 700.000ste boom in Africa’s Great Green Wall. Maar ze willen meer, veel meer! In 2017 willen ze samen met consumenten en WeForest meer dan één miljoen bomen planten. Eén voor elke verkochte droogmolen en droogrek! Samen maken we de aarde groener.

Hoe droger, hoe groener

Telkens als je de was te drogen hangt – buiten aan een droogmolen of binnen aan een droogrek of droogtoren – spaar je je was, het milieu en je portemonnee. Een klein gebaar, dat een groot verschil maakt voor de wereld waarin we leven. Brabantia helpt je met stijlvolle droogrekken en droogmolens in alle soorten en maten. Van de Lift-O-Matic Advance droogmolen die in diverse hoogtes instelbaar is tot het slimme hangende droogrek dat overal past. Welke droogoplossing je ook kiest, Brabantia en WeForest planten er een boom voor in Africa’s Great Green Wall. Dit is een Afrika-breed initiatief om een doorlopende ‘muur van bomen’ te planten. De muur wordt 6920 kilometer lang en loopt over de hele breedte van het Afrikaanse continent, door 9 Afrikaanse landen.

De voordelen van natuurlijk drogen

Je was drogen in de buitenlucht kost je helemaal niets en de aanschaf van een droogmolendroogrek of droogtoren heb je zo terugverdiend. Je bespaart tot wel € 65,00 per jaar! Voor je kleren is natuurlijk drogen ook heel gunstig. Ze wapperen vrij in de lucht en worden niet ruw heen en weer geschud in de droger. Omdat je je wasdroger niet aan hoeft te zetten, verbruik je ook nog eens veel minder stroom. En dat zorgt indirect weer voor minder broeikasgassen in de lucht. Bovendien krijgt je wasgoed die heerlijk frisse geur van buiten.

Veel of weinig was? Gewoon naar buiten!

Om je was buiten te kunnen drogen, heb je wel een ‘buiten’ nodig. Maar wees gerust, je hoeft heus geen immense tuin te hebben. Brabantia biedt droogoplossingen in alle vormen en maten. Je kunt kiezen voor een Brabantia EssentialTopspinner of Lift-O-Matic. Stevige droogmolens van aluminium met naar keuze een afsluitbaar betonanker of een afsluitbaar metalen grondanker voor stevige verankering zonder beton. Bij een Lift-O-Matic kun je de hoogte traploos instellen tot maximaal 1.87 meter. Zo kun je altijd perfect bij de was.

droogmolen

Wallfix
Heb je niet zoveel ruimte of alleen een balkon? Dan kun je kiezen voor een zogenoemde WallFix. Deze neemt uitgeklapt weinig plaats in en kan heel compact ingeklapt worden. En geen gesjouw, want eenmaal aan de muur bevestigd, is deze droogmolen altijd gebruiksklaar, handig! En regent het of wil je ook binnen ‘natuurlijk’ drogen, dan is er een ruime keuze aan droogrekken en droogtorens. Het droogrek T-model is bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor een complete familiewas. Op de droogtoren kun je een machinelading was kwijt en dat op slechts 1m2. Kom je verwarmingen te kort om je was overheen te hangen, dan biedt het hangend droogrek de perfecte oplossing: dit rek kun je ophangen aan alle deuren en muren tot 11cm dik.

Brabantia en WeForest Love Nature

WeForest legt bio-diverse bossen aan en zorgt daarmee voor een beter klimaat en voor werkgelegenheid. Brabantia wil huizen, het leven en de aarde mooier maken, door goede producten te maken en goed te doen. In 2015 zijn ze samen met WeForest de ‘Love Nature Campagne’ gestart. Sindsdien zijn al er al meer dan 700.000 Brabantia bomen geplant. En nu leggen ze de lat nog hoger: ze gaan voor een miljoen bomen in 2017! Duurzaamheid zit in Brabantia’s natuur. Het familiebedrijf legt haar hart in haar producten en houdt rekening met de impact die ze hebben op mensen en op onze planeet. Zo willen ze een mooiere wereld nalaten aan de kinderen van vandaag en morgen. Wil jij hierbij helpen of heb jij al een Brabantia droogmolendroogrek of droogtoren aangeschaft? Registreer je dan hier en word op de hoogte gehouden van jouw eigen WeForest boom!

Win een droogmolen of droogrek!

(Deze winactie is helaas afgelopen)
Om je te laten ervaren hoe fijn het is om je was te laten drogen op een droogmolen of droogrek, hebben we samen met Brabantia een mooie winactie op poten gezet. Door mee te doen maak je kans op een droogmolen Lift-O-Matic of WallFix met opbergbox. We mogen van elk exemplaar maar liefst 10 stuks weggeven, dus meedoen is zo’n gek idee nog niet. Meedoen is simpel bovendien. Stuur een e-mail met daarin je gegevens (naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer) naar weblog@bol.com. Zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Brabantia’ en laat in je e-mail ook even weten welke prijs je wilt winnen én waarom. Hierna is het kwestie van duimen en afwachten, want deze winactie loopt tot en met 23 april 2017. Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons en hun prijs zo spoedig mogelijk toegestuurd. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.


Wat vind jij fijn aan natuurlijk drogen?