Naar boven

Tips voor de aanschaf van je nieuwe wasmachine

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 7 minuten

Is je oude wasmachine aan vervanging toe? Dan is het tijd voor een zoektocht naar een nieuwe. Gezien het diverse aanbod aan wasmachines, kan dat alleen best lastig zijn. Gelukkig weet jij met behulp van onze tips precies waar je op moet letten. Van toerental tot energieverbruik; met deze tips is dé ideale wasmachine voor jouw huishouden dichterbij dan je denkt.

Op zoek naar een nieuwe wasmachine

Het vinden van de juiste wasmachine is makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar moet je bijvoorbeeld op letten tijdens je zoektocht? Daar gaan wij je bij helpen. Als eerst kijk je naar de belangrijkste basiskenmerken: laadvermogen, toerental en energieverbruik.

  • Het laadvermogen gaat over het aantal kilo’s wasgoed dat je in de trommel kwijt kunt (en dus in 1 keer kunt wassen). Doorgaans ligt het laadvermogen tussen de 5 en 12 kg. 6 kilo en minder is geschikt voor kleine wasjes en huishoudens van 1 à 2 personen. 7 – 8 kilo is ideaal voor gemiddelde huishoudens van 3 tot 5 personen. In een trommel van 9 kilo of meer was je extra veel wasgoed in een keer. Ideaal voor grote huishoudens waar veel gewassen wordt. Deze wasmachines zijn ook ideaal voor wanneer je grote dingen, zoals dekbedden, slaapzakken en kussens, wilt wassen.
  • Hoe hoger het centrifuge toerental (tpm), hoe droger je was uit de machine komt. En hoe korter het aan de waslijn hangt of in de droger zit. Met een centrifuge toerental van 1200 of lager is je wasgoed nog vrij vochtig, dus heeft het een wat langere droogtijd nodig. Bij een centrifuge toerental van 1400 komt je wasgoed met een restvochtpercentage van 50% uit de wasmachine. Daardoor kun je de was ook binnen aan je wasrek drogen. Met een centrifuge toerental van 1600 of meer komt je wasgoed nóg minder vochtig uit de wasmachine. Zo is je was dus een stuk sneller droog. Als je doorgaans een droger gebruikt, bespaart dit je – naast tijd – ook energie(kosten).
  • De energieklasse, oplopend van A t/m A+++, geeft aan hoe energiezuinig de wasmachine is. Elke energieklasse na klasse A verbruikt 10% minder energie dan de klasse ervoor. A+++ is de zuinigste energieklasse.

Aanschaf nieuwe wasmachine

Extra functionaliteiten van Samsung

Naast deze basiskenmerken, blinken verschillende merken wasmachines uit met hun eigen extra functionaliteiten. Ook Samsung maakt het leven een beetje makkelijker. Bijvoorbeeld wanneer je – terwijl het programma al is gestart – ontdekt dat je bent vergeten om een bepaald kledingstuk in de trommel te doen. Dan is de AddWash functie van Samsung je redder in nood. Daardoor kun je namelijk eenvoudig wasgoed toevoegen aan het draaiende programma. Deze functie vind je bijvoorbeeld in de Samsung WW70K5400WW – AddWash – Eco Bubble. Ook beschikt deze wasmachine over Samsung Eco Bubble, oftewel extra zuinig wassen. Dankzij de schuimbubbels was je kleding namelijk net zo effectief op lagere temperaturen als in warm water. En zo bespaar je natuurlijk de nodige energie. Ook in de Samsung WF70F5ECQ4W – Eco Bubble vind je deze functie terug.

Weet wat je wast met Bosch i-DOS

Gaat jouw wasmiddel er ook razendsnel doorheen? Of heb je geen idee hoeveel je moet gebruiken voor welk type kleding? Daarvoor heeft Bosch het i-DOS-systeem op de markt gebracht. Met deze handige functie hoef je alleen vloeibaar hoofdwasmiddel in de doseerbak te gooien. Vervolgens zorgen de slimme sensoren en automatische programma’s ervoor dat het wasmiddel juist wordt verdeeld. Zo wordt voor verschillende soorten kleding het juiste programma én de juiste hoeveelheid wasmiddel bepaald. Bij sommige modellen werkt dit niet alleen voor wasmiddel, maar ook voor wasverzachter. Niet alleen heel praktisch, maar het heeft ook een positief effect op de houdbaarheid van je kleding. Daarnaast bespaar je dankzij i-DOS op je kosten. Wanneer je te veel wasmiddel gebruikt, moet de machine namelijk vaker spoelen om het wasmiddel uit het water te krijgen. Zo bespaar je met i-DOS niet alleen wasmiddel, maar ook water en energie(kosten).

 

Alle modellen met Bosch i-DOS

Fris je colbertje op met Siemens sensoFresh

Waarom kiezen voor een wasmachine van Siemens? Nou, één van de redenen is hun unieke sensoFresh technologie. Met deze nieuwe functie kun je namelijk in zeer korte tijd geuren verwijderen uit je favoriete kledingstukken. En dat allemaal zonder je kleding te kreuken of nat te maken. Ook erg fijn voor delicate en niet-wasbare textielen. De Siemens WM16W790NL iQ700 – sensoFresh is één van de nieuwe wasmachines van Siemens die over deze technologie beschikt. Wanneer je dus een avondje in de kroeg hebt gestaan met het colbertje dat je de volgende dag weer wilt dragen, regelt sensoFresh dat gewoon voor je.

AEG: stralend schone kleding én machine

Met de unieke ÖKOMix-technologie zorgt AEG ervoor dat je kleding nu nóg schoner wordt. Iedere vezel en iedere draad. Het wasmiddel en de wasverzachter worden dankzij deze functie namelijk vooraf al in het water opgelost. Zo kunnen ze alle vezels bereiken, reinigen en verzorgen. Wel zo belangrijk, want in een traditionele wasmachine bereikt het wasmiddel en de wasverzachter namelijk minder dan een derde van de vezels. De AEG L9FE96CS – 9000 serie – SoftWater technologie beschikt naast de ÖKOMix-technologie, ook over SoftWater-technologie. En daarmee is dit pareltje de allereerste wasmachine ter wereld die over een waterontharder beschikt. Daardoor voorkom je kalkaanslag in de machine en bescherm je je kleding tegen de schadelijke mineralen uit kraanwater.

 

AEG wasmachines met ÖKOMix-technologie

Kostbare kleding bescherm je met Miele

Ook de wasmachines van Miele beschikken over de hun eigen unieke functionaliteiten. De nieuwste serie Miele W1-wasmachines beschikken over een unieke Thermo-SoftCare-trommel. Die zorgt ervoor dat je wasgoed optimaal wordt beschermd. Door het speciale honingraatpatroon en de kleine perforaties in de trommel ontstaat een waterfilm tussen het textiel en de trommel. Zo glijdt je kleding zachtjes door de trommel, zonder te slijten en te kreuken. Je kunt zelfs kiezen voor de optie Gladstrijken, zodat je minder tijd bent aan strijken. Ook voorkomt de Thermo-SoftCare-trommel dat er noppenvorming en vezeluittreding ontstaat. Klinkt dat je goed in de oren? Ga dan voor de Miele WKH 132 WPS W1 – TwinDos – PowerWash 2.0; onze absolute favoriet uit de W1-serie. En natuurlijk beschikt ‘ie over de Thermo-SoftCare-trommel. Slijtage van je kostbare kleding? Dat is verleden tijd met je nieuwe wasmachine.

 

 

LG: Sneller, zuiniger en 10 jaar garantie!

Kies je voor een LG wasmachine dan kies je voor snelheid, zekerheid en betrouwbaarheid. Zo beschikken de meeste wasmachines van LG over de functie Turbowash. En dat betekent turbosnel klaar! De functie Turbowash maakt het mogelijk om in slechts 59 minuten je wasgoed schoon uit de trommel te halen. Als dat geen snelheid in je huishouden brengt, weten wij het ook niet meer.

10 jaar garantie op de koolborstelloze motor
Een motor met minder onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage, zorgt voor een wasmachine die langer meegaat. De koolborstelloze motor is direct aangesloten op de trommel van de LG wasmachine. Onderdelen die normaal snel slijten, zoals een aandrijfriem, pulley en koolborstels zijn hierom niet meer nodig. Het voordeel hiervan is dat de koolborstelloze motor ervoor zorgt dat de wasmachine minder energie verbruikt, minder trilt en minder geluid maakt. Bovendien is deze daardoor altijd duurzaam en betrouwbaar. Ook zorgt de motor ervoor dat je wasgoed optimaal behandeld wordt. De koolborstelloze motor zorgt ervoor dat er zes (!) verschillende wasbewegingen gemaakt kunnen worden. Zo kun je met de 6motion technologie altijd elk type wasgoed veilig wassen, met het beste resultaat. Om de betrouwbaarheid van de koolborstelloze motor te benadrukken, biedt LG hier 10 jaar garantie op.

Maak kans op een Samsung Ecobubble

(Deze winactie is helaas afgelopen)
Heb jij op basis van onze tips besloten dat de Samsung Ecobubble de juiste keuze is voor jou? Dan hebben we goed nieuws voor je. Wij mogen namelijk een Samsung WF70F5EBP4W – Eco Bubble weggeven! Alles wat jij hoeft te doen, is onderstaand winformulier invullen. Zo maak je direct kans. Veel succes!


Waar ga jij op letten bij de aanschaf van je nieuwe wasmachine?