Naar boven

Deze vijf handige dingen wist je nog niet over wasdrogers!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 2 minuten

Wasdrogers droge kost? Letterlijk wel, figuurlijk niet. Want met wat slimmigheidjes maak jij het drogen een stuk leuker, sneller en zuiniger. Dit zijn de vijf handigste dingen die jij nog niet wist over wasdrogers.

1. Geen krimp geven, in vorm blijven en zonder schade en schande

Heb jij een goede wasdroger, dan krimpt, verkleurt of beschadigt je was niet. Hoe delicaat ‘ie ook is. Laten we eens kijken hoe dat werkt bij AEG-wasdrogers. Met AbsoluteCare wordt voor elke stof een aparte trommelbeweging en droogtemperatuur ingesteld. Wol? Dat wordt tegen de trommel aangedrukt, zodat het plat droogt en niet uitrekt. Skikleding? Voorkom nattigheid op de piste: met AbsoluteCare kun je zelfs de waterdichtheid herstellen! Wil je dat je was niet ‘was’ wordt, maar ‘is’ blijft? Dan is de AEG T8DE86ES misschien wel jouw perfecte huishoudhouvast.

wasdrogers

Bekijk alle wasdrogers van AEG

2. Daar zit een luchtje aan

Een héérlijk luchtje, om precies te zijn! De moderne wasdroger is namelijk goed met kleuren én geuren. De FragranceDos-techniek van Miele-wasdrogers is een goed voorbeeld. Dankzij geurflacons gaat je was heerlijk ruiken naar jouw lievelingsgeur. Er zijn 5 verschillende geurtjes beschikbaar, die worden gemaakt door een Franse parfumier. Wil jij vers geurende kleding en strijk je in plaats van de was liever met de eer? De Miele TKG 850 WP Eco heeft naast FragranceDos ook SteamFinish, voor kastdroog-maar-strijkvrij wasgoed.

wasdrogers

Bekijk alle wasdrogers van Miele

3. Een wasdroger om te app-reciëren

Zeg je ‘app’, dan zeg je daarna waarschijnlijk nog niet meteen ‘wasdroger’. Onterecht! Want app-gestuurde wasdrogers zijn hartstikke handig. Neem bijvoorbeeld de Bosch WTYH8782NL HomeProfessional. Met de app van deze warmptepompdroger zie je meteen handige informatie over het droogprogramma, krijg je praktische tips en adviezen, en zie je wat het energieverbruik voor de komende droogbeurt is. Een Bosch is onverwoestbaar. Is er toch een keer iets mis? Dan kunnen de specialisten bij Bosch op afstand meekijken en je misschien meteen vertellen hoe je het probleem kunt verhelpen. (Inter)netjes, toch?!

wasdrogers

Bekijk alle Bosch wasdrogers met app

4. Zie je kans schoon met een zelfreinigende condensor

Heeft je wasdroger een condensor, dan moet je die schoonmaken. Zo ongeveer eens per maand. Vergeet je dit, dan verbruikt je wasdroger onnodig veel energie. Gelukkig zijn er ook wasdrogers met een zelfreinigende condensor op de markt. Siemens doet daar met zijn WT47W562NL iQ700 zelfs nog een schepje bovenop. Tijdens het drogen wordt de condensor zelfs meerdere keren schoongespoeld. Zo blijft het energieverbruik laag en jouw portemonnee vol!

wasdrogers

Bekijk alle wasdrogers met zelfreinigende condensor

5. Wat(t)? Stroom besparen doe je zo!

Ken je die truc al om héél véél stroom te besparen met je wasdroger? Eigenlijk is ‘ie heel simpel: koop een wasdroger met het energielabel A+++. Een droger met label A klinkt misschien ook al zuinig, maar verbruikt nog steeds meer dan twee keer zoveel stroom als een A+++. Vooruit, nog een bespaartip: kies voor een warmtepompdroger. Die drogen op lagere temperaturen en zorgen zo dat er geen overbodige energie wegstroomt. Zo word jij (noch het milieu) het kind van de elektriciteitsrekening!

Bekijk de allerzuinigste wasdrogers

 


Wat vind jij het handigste wasdrogerweetje?