Naar boven

Geef de feestdagen een (steam)boost met de AEG Stoomoven

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Wil jij de feestdagen dit jaar een boost geven? Bereid je gerechten dan in de AEG BSE782220M Stoomoven en je zult zien dat alles wordt omgetoverd in een feestmaal. Met stoom kun je namelijk makkelijker, lekkerder én gezonder koken.

AEG StoomovenOp stoom met AEG

Als jij op zoek bent naar een multifunctionele oven om al je gerechten naar een hoger niveau te tillen, dan hebben wij gevonden wat je zoekt: een stoomoven van AEG. Neem nou de handige AEG BSE782220M (inbouw) stoomoven. Naast toveren met stoom, is dit ook een ‘gewone’ heteluchtoven, en kun je hierin alles perfect bereiden. We laten in dit blog alle voordelen van koken met stoom aan je zien. Naast de AEG BSE782220M (inbouw) stoomoven stellen we ook nog een aantal andere AEG ovens met een stoomfunctie aan je voor.

De kracht van stoom

Waarom zou je kiezen voor bereiden met stoom? Deze oude techniek heeft een hoop voordelen. Zo kun je een hele maaltijd tegelijk in jouw stoomoven bereiden. Aardappeltjes, groente, vis: het kan er allemaal in. Zorg gewoon dat je eerst bepaalt welk ingrediënt de langste bereidingstijd nodig heeft en begin daarmee. Dat is meteen nog een voordeel van stoom: je kunt heel precies gerechten bereiden, zonder het risico op aanbranden of uitdroging. Met stoom tover je binnen de kortste keren een knapperig korstje op je gerecht, met behoud van de natuurlijk vochtigheid. Deze gerechten smaken ook nog eens lekkerder, want stoom zorgt voor meer smaak en de voedingstoffen, vitaminen en mineralen blijven behouden.

AEG Stoomoven

Smaakexplosie met de AEG BSE782220M

Nu we de voordelen van koken met stoom op een rij hebben gezet, gaan we even terug naar de AEG BSE782220M (inbouw) stoomoven. Deze luxe stoomoven beschikt namelijk over een heleboel handigheidjes. Naast dat het een heteluchtoven is, voeg je razendsnel stoom toe voor een knapperig resultaat. Of stoom dus je hele maaltijden in de oven. Dat betekent minder vaat, meer smaak! Je kunt trouwens makkelijk de hele familie uitnodigen voor de feestdagen: de ovenruimte is 70 liter en je kunt tot wel drie extra grote bakplaten kwijt. Door de extra hittering in deze oven worden je gerechten gelijkmatig gegaard, óók als je drie bakplaten tegelijk in de oven hebt. Ga jij deze feestdagen een groot gebraad maken? Dan gebruik je de kerntemperatuursensor; deze sensor meet de kerntemperatuur in het midden van je gerecht tijdens het kookproces.

Alle voordelen van de AEG BSE782220M
  • Bereid spannende gerechten met stoom voor meer smaak en voedingsstoffen;
  • Zorg voor een perfecte bereidingswijze met stoom, zelfs als je verschillende gerechten in de oven hebt;
  • Plaats alle onderdelen van de maaltijd in de oven en je hebt minder ruimte nodig én minder vaat;
  • Minder tijd kwijt aan schoonmaken: de stoomoven reinigt namelijk zichzelf;
  • Bak meer tegelijk zonder in te leveren op kwaliteit: de bakplaat van deze oven is 20% groter dan standaard bakplaten;
  • Kies uit 75 geïntegreerde recepten en 180 automatische VarioGuide gewichtsprogramma’s;
  • Lever niet in op design: deze vlekvrije roestvrij stalen oven combineert luxe looks met topprestaties.

De AEG SteamBake ovens

Naast de volledige stoomoven die we hierboven beschrijven, heeft AEG ook vier modellen waarmee je simpelweg stoom toevoegt aan het begin van het bakproces met de PlusSteam-knop. Handig als je gek bent op bakken: stoom houdt het deeg vochtig aan het oppervlak zodat je gebak een heerlijke goudbruine korst krijgt, terwijl het binnenin zacht en smeuïg blijft. Naast het bakken van knapperige broodjes, muffins en taarten, zullen ook je gebraden kip, gegrilde spareribs en lasagne lekker en perfect bereid zijn. Krokant korstje, zacht van binnen. Bekijk deze video maar eens en ontdek het verschil.

Dit zijn de vier AEG SteamBake modellen:

Alle (keuken)hulpjes van AEG

Met de feestdagen kun je wel wat extra handjes gebruiken toch? AEG heeft naast ovens nog veel meer handige apparaten die het huishouden makkelijker maken. Neem eens een kijkje op onze AEG-pagina.

AEG Stoomoven

Alles van AEG


Wat is jouw lievelingsgerecht met de feestdagen?