Naar boven

Spelletjestijd met de feestdagen: de leukste spellen voor volwassenen

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Kerstdiner achter de rug, cadeaus uitgepakt en kids naar bed? Dan is het tijd voor quality time met vrienden of familie! Maak een toch al gezellige feestavond helemaal af met één (of meer?) van deze leuke spellen voor volwassenen.

Boemelen door Europa met Ticket to Ride Europe

Dit populaire spel loopt momenteel als een trein: Ticket to Ride Europe. Logisch, want op welke andere manier reis je door heel Europa én de tijd op een spelletjesavond? Bouw schitterende treinstations in hoofdsteden van oude wereldrijken en tuf met je trein door donkere Zwitserse tunnels. De speler die de meeste routes van zijn bestemmingskaarten volbrengt en de meeste punten verzamelt met zijn treinnetwerk is de winnaar!

Interactieve afbeelding Ticket to Ride

Het Terra Mystica Gaia Project: jij koloniseert de ruimte

Kenners weten dat Terra Mystica Gaia Project het vervolg is op het succesvolle en bekroonde spel Terra Mystica. In dit spel ben jij de leider van een volk. Je doel? De planeten in de ruimte koloniseren. Geluk speelt geen rol, alles komt aan op tactiek. Investeer in onderzoeksprojecten en waardeer je gebouwen op om voordelen te krijgen. Wat dit spel zo onweerstaanbaar maakt? Elk potje is weer anders. Terra Mystica Gaia Project blíjft een buitenaards leuke uitdaging!

Interactieve afbeelding Gaia Project

Haal de escape room in huis met Escape Room The Game

Voor een spannende escape room hoef je de deur helemaal niet meer uit! En dat is heus niet omdat je opgesloten zit, maar vanwege Escape Room The Game natuurlijk. Tijdens dit spel hebben jullie 60 minuten te tijd om te ontsnappen uit een gevangenis of tempel, om die vermaledijde atoombom te ontmantelen of een virus te stoppen. Ja, dat lees je goed: dit basisspel komt met maar liefst 4 retespannende scenario’s. Tijd voor escapisme, want jullie raken met dit spel maar niet uitgespeeld!

Interactieve afbeelding Escape Room The Game

De klassieker der klassiekers: Catan

Evergreen, moeder der spellen, allemansvriend: noem strategisch bordspel Catan hoe je maar wilt. Feit is dat dit bordspel al twee decennia non-stop een van de populairste volwassenenspellen is. Deze vernieuwde editie van het spel bevat toffe miniaturen én het artwork heeft een opfrisbeurt gekregen. Zo duik je nóg dieper in de wereld van Catan!

Interactieve afbeelding Catan

Ga samen ziektes te lijf met Pandemic

Kerst is de tijd voor vriendschap en saamhorigheid. Welk spel past daar beter bij dan Pandemic? Niet tegen elkaar maar sámen bestrijden jullie 4 ziektes die de wereld bedreigen. Klinkt dat als een zware taak? Gelukkig is het spel eenvoudig te leren, dus draai je binnen no time mee in het gevecht om de wereldgezondheid.

Afbeelding Pandemic

Pandemic viert dit jaar zijn 10-jarige jubileum en komt daarom met een speciale Pandemic Jubileumeditie. Deze editie is prachtig vormgegeven, zit in een vintage verbandtrommel en de speelelementen zijn van premium kwaliteit. Een must have voor de échte Pandemic-fan!

beeld Pandemic Anniversary

Speech Breaker: alleen voor razende reporters

Ken je dat? Ben je met iemand aan het bellen, zit er vertraging op de lijn. Gevolg: haperende en verwarrende gesprekken. Stel je eens voor dat je jezelf via een koptelefoon ook nog eens vertraagd terughoort. Totale chaos! Welkom bij het even hilarische als gezellige spel Speech Breaker. Deze hippe social game is gebaseerd op viral trends, zoals de speech jamming challenge. Daarbij moeten mensen bijvoorbeeld een pizza bestellen terwijl ze hun eigen stem terug horen. Spoiler alert: dat gaat dus niet!

Hoe het werkt? Jij beschrijft een situatie aan de hand van kaartjes. Bijvoorbeeld: ‘Een alien traint met gewichten in een glazen huis.’ Je hebt een koptelefoon op en daarin hoor je je eigen vertraagde stem terug. Je zult merken dat praten dan een hele uitdaging wordt. Jouw medespelers moeten raden wat jij omschrijft. Reken er maar op dat dit lastig is – vooral met alle lachbuien die ze gegarandeerd krijgen. Speech Breaker is een uniek, gezellig en bovenal hilarisch spel voor de feestdagen!

Beeld Speech Breaker

EXIT Het Vergeten Eiland: voor escape room-pro’s

Het uitdagende coöperatieve escape room-spel EXIT Het Vergeten Eiland won de titel Speelgoed van het jaar 2018. Terecht, want het is bloedstollend. Jij en je medespelers proberen zo snel mogelijk van een vervloekt eiland te ontsnappen. Daarvoor moeten jullie samen binnen anderhalf uur alle puzzels oplossen en codes breken. Disclaimer: het is een pittige puzzel, dus vooral geschikt voor fervente puzzelaars en escape room-liefhebbers.

 

Exit nieuw

Wie bouwt de hoogste toren bij Torres?

De oude koning wil aftreden en één van zijn zoons moet hem opvolgen. Om de meest geschikte opvolger te vinden, organiseert de koning een wedstrijd. Wie binnen 3 jaar de hoogste en grootste kastelen bouwt, wordt de nieuwe koning. Zie hier de uitdaging van Torres. Aan het einde van elk jaar beoordeelt de koning de voortgang en aan het einde van het 3e jaar kiest hij zijn opvolger. Als speler kruip je in de huid van een prins. Lukt het jou en je ridders de troon te bestijgen?

Beeld Torres

Geen Paniek is niet voor mietjes

Op zoek naar een tof, gezellig en totaal anders dan anders spel voor de feestdagen? Gevonden! Geen Paniek is een superpopulaire social game die net als Speech Breaker is gebaseerd op viral trends. Het spel werd zélf haast een viral trend, check onderstaande video met bekende YouTubers die Geen Paniek spelen maar eens!

Goed, Geen Paniek dus. Zo gaat het in zijn werk: als hoofdspeler krijg je een hartslagmeter om. Je medespelers proberen met allerlei gekke opdrachten jouw harstslag zo snel mogelijk omhoog te krijgen. Als de meter te hoog oploopt, kleuren de lampjes rood en gaat het alarm af. De winst is voor je tegenspeler. En dan is het voor jou dus tijd voor zoete wraak!

Beeld Geen Paniek

Stratego Original: strategisch en strijdvaardig

Een prachtige editie van nog zo’n spelklassieker: Stratego Original. Val aan en probeer de vlag van je tegenstander te veroveren. Maar vergeet je eigen vlag niet te verdedigen, want voor je het weet gaat het vijandige leger ermee aan de haal! Zoals de naam al suggereert, vereist dit spel een goede strategische planning. Gevaar ligt echter altijd op de loer. Want iedere bom die jij aantikt, zorgt voor een explosieve spelsituatie!

Stratego

Bouw zelf aan la douce France met Carcassonne

Carcasonne is nog zo’n gezellig constructief spel voor tijdens de feestdagen. Samen bouwen jullie de Franse stad Carcassonne op, met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Bij iedere beurt leg je 1 landtegel neer en daar mag je 1 horige op zetten. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project zet, krijgt daar punten voor. Voor elk soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Zijn alle tegels gelegd? Dan is het tijd om de punten te tellen. En je raadt het al: de victorie is voor de speler met de meeste points!

Beeld Carcasonne

Bekijk alle spellen voor volwassenen op bol.com

Met wie speel jij deze feestdagen het liefst de hele avond spelletjes?