Naar boven

Top 10: de leukste puzzels voor de winter

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Als het buiten koud en donker is, gaat er niets boven een warm drankje en een uitdagende puzzel. Of je nu van legpuzzels houdt, escape-puzzels of 3D-puzzels: spellenfabrikanten zoals Jumbo en Ravensburger trekken alles uit de kast rond de feestdagen. Maar wat zijn de grootste puzzelhits van dit moment? Ontdek het in deze top 10 en doe daarna mee aan onze winactie. Jumbo geeft namelijk 3 puzzels weg!

 • 1/10
  Hoe lang doe jij over 3000 stukjes?

  Jan van Haasteren: Vakantiebeurs

  Lees meer
  De tekeningen van Jan van Haasteren staan bomvol hilarische taferelen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze Vakantiebeurs-puzzel, die exclusief wordt verkocht door bol.com. 3000 stukjes, daarmee ben je wel even zoet! Ook op deze plaat heeft Van Haasteren weer zijn unieke stempels gedrukt door er onder meer een haaienvin, Sinterklaas en kunstgebit in te verstoppen. Kun jij ze vinden?
 • 2/10
  Op De Wallen is het altijd warm

  Frans Le Roux: Amsterdam in de winter

  Lees meer
  Wat een sprookjesachtig tafereel: Amsterdam in de winter! De sneeuw dwarrelt over De Wallen naar beneden terwijl de Mokumers over de Oudezijds Voorburgwal schaatsen. Illustrator Frans Le Roux heeft weer heel wat geintjes in deze plaat verwerkt, waardoor bijna elk van de 1000 puzzelstukjes voor een binnenpretje garant staat. Hoe snel spot jij de Amerikaanse toeristen Bob en Nancy?
 • Wat zijn ze toch mooi, die klassieke platen van Ot en Sien. Herleef twee van hun beroemde scènes met dit 2-in-1 pakket: Wat doet Poes en In de Weide. Elk van deze legpuzzels bestaat uit 1000 zorgvuldig gesneden stukjes. Zo zijn deze puzzels, die exclusief verkrijgbaar zijn bij bol.com, goed voor urenlang ouderwets genieten. Dus schuif de gordijnen dicht, stook het haardvuur op, maak een kop warme chocola en puzzel erop los!
 • Een legpuzzel oplossen is niet alleen uitstekende hersentraining, maar in feite ook een vorm van mediteren. En wanneer je met 1000 stukjes aan de slag mag, raak je gegarandeerd in hogere sferen. Om precies te zijn het noordelijke IJsland. De Ravensburger-legpuzzel Waterval voor Kirkjufell neemt je mee naar een sprookjesachtige waterval met de markante Kerkberg op de achtergrond. En dat zonder huis en haard te hoeven verlaten!
 • 5/10
  Waarom smelt de sneeuwpop bijna van schrik?

  Wasgij Christmas Geluksvogel

  Lees meer
  Puzzels van Wasgij (het omgekeerde van ‘jigsaw’, de Engelse term voor legpuzzel) zijn allesbehalve 13 in een dozijn. In plaats van de afbeelding op de doos na te puzzelen, gebruik je hints op de doos én je verbeelding om het juiste plaatje te leggen. De Wasgij Christmas Geluksvogel-puzzel van 1000 stukjes (met een gratis extra puzzel) is een typisch gevalletje kerstdiner gone wrong. Oh jee, de sneeuwpop smelt bijna van schrik! Wat ziet hij als hij naar binnen kijkt? Waar rook is… Is de kalkoen zwartgeblakerd, of is hier meer aan de hand?
 • 6/10
  Kijk uit, je puzzel rijdt weg!

  3D-puzzel Porsche 911R

  Lees meer
  Als jouw hart sneller gaat kloppen van de legendarische Porsche 911R, dan is deze puzzel een must have. Nee, we hebben het hier niet over een traditionele legpuzzel, maar over de Ravensburger Porsche 911R 3D puzzel. In plaats van platte stukjes, bestaat deze puzzel uit stukjes met bochten en hoeken. Het eindresultaat? Een oogstrelende Porsche met écht draaiende wielen, door jou zelf gebouwd.
 • 7/10
  De puzzel waarmee je een kattenlokker wordt

  Franciens Kattenjubileum

  Lees meer
  Er is geen betere manier om je kat op schoot te krijgen dan urenlang geconcentreerd met 1000 puzzelstukjes in de weer te zijn. Daarom mag Franciens Kattenjubileum puzzel eigenlijk niet in je spellenkast ontbreken. Mens en huisdier zijn het erover eens: Francien van Westering is dé kattentekenares van Nederland. Haar levensechte potloodcreaties sierden jarenlang de Margriet, maar kom je net zo makkelijk tegen op mokken, kalenders, dienbladen en – inderdaad – Jumbo-legpuzzels!
 • 8/10
  Puzzelen met de Franse slag

  Eiffeltoren 3D-puzzel: Night Edition

  Lees meer
  Vraag iemand om een iconisch gebouw te noemen en de kans is enorm groot dat hij of zij de Eiffeltoren zegt. Misschien ben je er zelf wel eens bovenop geweest. Hoe dan ook: een tweedimensionale puzzel doet dit monument geen recht. Daarom is de Ravensburger Eiffeltoren Night Edition een geweldige oplossing. Deze originele 3D-puzzel bestaat uit meer dan 200 stukjes die bochten en hoeken omgaan. Resultaat: een lichtgevend schaalmodel van la tour Eiffel. Reken maar dat dit het pronkstuk van jouw vensterbank wordt!
 • Wie een Jan van Haasteren-puzzel maakt, valt van de ene verbazing in de andere. Want wat doet Sinterklaas nou bij een barbecue? En waarom luistert een kudde koeien een foodtruck-festival op? Je ontdekt het stuk voor stuk in de 2-in-1 Jan van Haasteren-puzzels BBQ Feest en Food Truck Festival. Alsof 1000 lachsalvo’s per puzzel nog niet genoeg redenen zijn om deze doos in huis te halen, doet Jumbo er een gratis theedoek bij. No-brainer, toch?
 • 10/10
  Vind het tegengif en ontsnap!

  Escape-puzzel: de heksenkeuken

  Lees meer
  Een escape room ken je al, maar wist je dat er ook escape-puzzels bestonden? In Ravensburgers De heksenkeuken krijg je niet alleen 759 mysterieuze puzzelstukjes, maar ook een opdracht. Want wat is er aan de hand? Tijdens jouw boswandeling bleek die overheerlijke paddenstoel een gevaarlijke paddo te zijn. In de heksenkeuken zijn gelukkig veel ingrediënten te vinden. Zou het je lukken daar een geneesmiddel mee te brouwen? Deze puzzel is het ideale tegengif voor wie te veel traditionele legpuzzels heeft versleten.

Winactie!

En dan nu het onderdeel waar je met smart op wachtte: de winactie! Spellen- en puzzelfabrikant Jumbo stelt 3 van de bovenstaande puzzels beschikbaar voor echte puzzelfans: de Jan van Haasteren Vakantiebeurs-puzzel, het Ot en Sien 2-in-1 pakket en de Jan van Haasteren 2-in-1 puzzeldoos. Meedoen is simpel. Stuur een mailtje naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel ‘Winactie Jumbo Puzzels’. Daarna mag je nog even duimen draaien, want de winactie loopt tot en met 14 januari 2019.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo snel mogelijk opsturen. Alle voorwaarden van deze winactie vind je hier.

Bekijk alle legpuzzels op bol.com

Puzzels bestaan er in allerlei vormen en maten. Hoe ziet jouw ideale puzzel eruit?