Naar boven

Dino’s, dieren of politie: LEGO voor elke passie van je kind

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Wie is er niet groot geworden met LEGO? Het assortiment van de Deense speelgoedfabrikant is nu groter dan ooit, met bouwpakketten voor elke passie. Of je kind nu 2 of 12 jaar is, met LEGO als cadeau slaagt deze winter sowieso. In dit blog presenteren we per thema de populairste pakketten.

Ronkende motoren en rokende banden

Heeft jouw kind een passie voor snelle of stoere auto’s? Laat dat nou net iets zijn waar de LEGO-makers rekening mee hebben gehouden. Sterker nog, onze Deense vrienden weten dat de interesse voor gemotoriseerde vierwielers al vroeg de kop op steekt. Daarom is er voor coureurs vanaf 1,5 jaar al een zelfbouwauto: DUPLO’s Mijn Eerste Racewagen.

Voor kinderen van pakweg 6 jaar oud zijn de grotere LEGO-dozen erg verleidelijk. Met de stoere LEGO City Monstertruck geef je ze een cadeau waar ze eindeloos mee kunnen spelen. Of wat dacht je van de bumper-aan-bumper kartrace in LEGO Friends’ De Grote Racedag? Oudere kinderen die niet alleen willen racen maar ook graag sleutelen, leven zich helemaal uit op de LEGO Technic Rallyauto.

Haal een kinderboerderij in huis

Er zijn maar twee dingen absoluut zeker in het leven: kinderen houden van dieren en kinderen houden van LEGO. Zoek je een leuk idee voor jouw dierenvriend? Dan is een dierenpakket van LEGO een schot in de roos. Voor kinderen van 2 tot 5 jaar is er bijvoorbeeld DUPLO’s Avonturen Op De Boerderij. Daar voeren jonge boeren de dieren en eten ze daarna zelf de heerlijkste wafels, voordat het logeerpartijtje begint. Losse dierenfiguren, eventueel als uitbreiding voor die avonturenboerderij, vind je in het pakket DUPLO Boerderijdieren.

Is je kroost wat ouder (vanaf 6 jaar), dan stappen ze over van DUPLO op LEGO. Kinderen veranderen in stoere onderzoekers met LEGO City Arctic, waarbij ze op zoek gaan naar prehistorische dieren op de Noordpool. In de doos van LEGO City Arctic Poolluchttransport treffen ze een quad én een quadcopter. Het zijn de perfecte voertuigen om een bijzondere vondst mee naar het laboratorium te nemen: een bevroren prehistorische sabeltandtijger. Een volledige expeditie organiseer je met de LEGO City Arctic Mobiele Onderzoeksbasis op de Noordpool, waarin jullie een ingevroren mammoet gaan opgraven!

Politieagent, er zitten boeven in de bergen!

Kinderen zijn dol op politie en brandweer. Ze zijn er dan ook vaak als de brandweer bij om politie en boef te spelen! LEGO heeft daarom een groot assortiment aan politiefiguren, -gebouwen en -voertuigen. Voor politieagenten vanaf 4 jaar is er bijvoorbeeld de LEGO Juniors City Politieachtervolging in de Bergen.

Blijkbaar zijn de bergen vergeven van het gespuis, want voor kinderen vanaf 5 jaar is er de LEGO City Bergpolitie Modderwegachtervolging. Bromsnorren van 6 jaar en ouder kiezen het LEGO City Bergpolitie Politiekantoor op de Berg als veilige basis. En voor een vergelijkbare leeftijdscategorie biedt de LEGO City Politie Snelle Achtervolging een stedelijkere omgeving.

Bescherm ons tegen dino’s en draken

Wist je dat ons landje uit z’n voegen barst van de jeugdige drakentemmers en dino-onderzoekers? En die passie begint al zodra jouw ambitieuze wetenschapper nog maar net uit de luiers is. Waar we het over hebben? Over de LEGO DUPLO Jurassic World T-Rex Toren (2 tot 5 jaar) natuurlijk! Dit pakket met grote bouwstenen bevat een T-Rex met klapperende kaken en een doodsbenauwde Owen Grady. Gelukkig is Owen veilig op de uitkijktoren! Maar het is niet alleen een T-Rex die de boel hier teistert, want is dat daar een dodelijke Indoraptor? Jeetje, zoek snel een schuilplaats in het landhuis van LEGO Jurassic World Indoraptorchaos bij Lockwood Estate (8 tot 12 jaar). Hopelijk komen Owen, Claire en Blue snel zodat jullie deze dolle dino kunnen verslaan!

Met LEGO Creator Mythische Wezens (7 tot 12 jaar) kan jouw drakentemmer maar liefst 3 legendarische beesten bouwen. Wellicht kan de LEGO NINJAGO Stormbringer Draak (8 tot 14 jaar) te hulp schieten met die bliksemschichten uit zijn bek…

Superhelden, red ons!

Of er nu een tasjesdief actief is of een meteoriet het voortbestaan van de wereld bedreigt: we kunnen altijd rekenen op de hulp van superhelden. Met hun futuristische voertuigen bestrijden ze elk gevaar, zoals LEGO Spider-Man’s Spidercrawler dagelijks in de kinderkamer demonstreert (7+ jaar).

LEGO gaat met zijn tijd mee, want de LEGO Super Heroes Batmobiel met App-bediening kan een kind met het mobieltje van pa of ma besturen. En is de aarde tóch gedoemd, dan ontsnapt de superheld met de LEGO Star Wars X-Wing Starfighter. Spring met Luke Skywalker in de cockpit en zet R2-D2 achterin op zijn plaats. Trek het landingsgestel in en schiet de ruimte in. Maar laat je kind gewaarschuwd zijn, want er liggen kapers op de kust: volwassenen die nostalgisch worden bij de aanblik van dit Star Wars-spierballenvertoon!

LEGO Ideas Voltron is er voor volwassen LEGO-fans. Deze machtige robot, die uit meer dan 2.000 onderdelen bestaat, is opgebouwd uit 5 leeuwen. Dus transformeren maar! Compleet met zwaard en schild voor het soort gevechten dat zwaar materieel vereist.

Ga naar de LEGO shop op bol.com

 


Is er een passie van jouw kind(eren) waar nog géén LEGO-pakket voor bestaat?