Naar boven

Reis per trein de wereld over met het bordspel Ticket to Ride

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 6 minuten

De Ticket to Ride bordspellen lopen als een trein! Het is één van de beste gezelschapspellen van dit moment. Ticket to Ride is zelfs zó succesvol dat er al vele versies zijn gemaakt. Krijg je keuzestress van al die verschillende Ticket to Ride spellen? Met dit weblog zetten wij je op het juiste spoor. En lees je hoe je een Ticket to Ride spellenpakket kunt winnen!

Ga op treinavontuur

Ticket to Ride is hét populaire avonturenspel waarbij spelers strijden om de langste treinroutes en de meeste bestemmingskaarten. Met de verschillende edities en uitbreidingen reis je door heel Europa, Noord-Amerika en zelfs Afrika. Heel handig: je leert het spel in minder dan 5 minuten. Ticket to Ride is geschikt voor elke gelegenheid en zorgt gegarandeerd voor een gezellige avond! Nieuw dit jaar is Ticket to Ride New York. Met een taxi scheur je door New York om alle toeristische attracties te bezoeken. Dit spel is kleiner en sneller dan de andere versies.

Bekijk de Ticket to Ride shop!

Het spoor bijster? We vertellen je meer over de versies

Misschien ben je al bekend met de diverse Ticket to Ride bordspellen. Maar welke versie is nu eigenlijk het leukst voor jou? Wat moet je kiezen? De keuze is reuze. Wij maken je daarom graag wegwijs in de wereld van Ticket to Ride door de verschillende varianten aan je voor te stellen.Ticket to ride

 • 1/6
  Ritje door Europa

  Ticket to Ride Europe

  Lees meer
  First stop, Ticket to Ride Europe. Dit basisspel is meteen de meest populaire versie. Bijzonder aan dit spel zijn de vele tunnels, veerboten en treinstations. Met laatstgenoemde kun je zelfs gebruik maken van de routes van je tegenstander! De weg die je aflegt, is geheel aan jou. Want zoals je weet, leiden meerdere wegen naar Rome. Oftewel: met meerdere routes is het mogelijk om je eindbestemming te behalen. Kies je ervoor om je spel te upgraden met Ticket to Ride – Europe 1912? Dan kun je zelfs extra routes en bestemmingskaarten toevoegen! Ook geven de magazijnen en depots van deze uitbreiding je extra strategische opties. De twee andere basisspellen zijn Ticket to Ride USA en Ticket to Ride Germany. Met de USA heb je een klassieker te pakken, want het was de eerste versie van Ticket to Ride. En Ticket to Ride Germany voegt een heel nieuw element aan het spel toe. Je kunt onderweg passagiers oppikken die je dan weer punten opleveren.
 • 2/6
  Big Apple, here we come!

  Ticket to Ride New York

  Lees meer
  Naast de basisspellen, zijn er ook meerdere speciale edities van Ticket to Ride. Deze bijzondere edities zijn stand-alone. Je hebt het basisspel er dus niet voor nodig. Ticket to Ride New York is de nieuwste speciale editie. In deze snelle en compacte versie van Ticket to Ride race je per taxi door het Manhattan van de jaren 60. Bezoek toeristische attracties zoals Times Square en Central Park en voltooi de routes op je bestemmingskaarten. Ideaal voor de beginnende Ticket to Ride speler, maar ook een must voor de doorgewinterde treinreiziger.  
 • 3/6
  Voor de allerkleinsten

  Ticket to Ride Mijn Eerste Reis

  Lees meer
  Ook jonge avonturiers zijn meer dan welkom in de trein. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen dan ook met veel plezier spelen met Ticket to Ride Mijn Eerste Reis. In deze vereenvoudigde versie reizen de kids door heel Europa. Zelfs voor de allerkleinsten is deze kinderversie gemakkelijk en snel te leren. Stap aan boord!
     
 • 4/6
  Avontuur op het water

  Ticket to Ride Rails & Sails

  Lees meer
  Deze speciale versie geeft een hele nieuwe dimensie aan Ticket to Ride. Met Ticket to Ride Rails & Sails kun je namelijk niet alleen per trein, maar ook per boot reizen. Je kunt zelfs eigen havens aanleggen. Dankzij dit dubbelzijdige speelbord ontdek je dus écht de hele wereld. Ook geldt hierbij een nieuwe spelregel: van tevoren moet je al bepalen hoeveel treintjes en schepen je wilt. Pakt het oorspronkelijke plan niet uit zoals je hoopte? Dan is de spanning duidelijk te voelen. Speel jij Ticket to Ride meestal met een klein groepje? Dan is de speciale editie Ticket to Ride Nordic Countries ideaal. Dit spel is speciaal geschikt voor 2 tot 3 spelers. Jullie maken een avontuurlijke reis door het prachtige Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Maar let op: de routes doorkruisen elkaar vaak, dus de concurrentie is groot.
 • 5/6
  Vakantie in eigen land

  Ticket to Ride Nederland

  Lees meer
  Er zijn veel uitbreidingen (oftewel Map Collections) van Ticket to Ride beschikbaar. Die uitbreidingen kun je alleen spelen als je al één van de basisspellen hebt. We trappen af in het waterrijke Nederland, ons allemaal wel bekend. De vele waterwegen en bruggen die je tegenkomt in Ticket to Ride Nederland zullen je dan ook niet verbazen. Wat je waarschijnlijk wel verrast, is dat je tol moet betalen om daarover te mogen reizen! Daarnaast zijn er veel dubbele spoorlijnen, aangezien Nederland een behoorlijk dichtbevolkt land is. Uitdagend, maar bovenal herkenbaar.
 • Bij de uitbreiding Ticket to Ride France / Old West (waarvoor je het basisspel Europa of USA nodig hebt) profiteer je van het beste van twee werelden! Enerzijds duik je in de wereld van de Franse cultuur. Ontdek de straatcafés, Franse boulevards en de Notre Dame tijdens de industriële revolutie. Voordat je routes kunt claimen, moet je in dit spel eerst het spoor aanleggen. Maar pas op dat je tegenstanders je routes niet inpikken! Anderzijds kun je een kijkje nemen in het Oude Westen. Vanuit je 'woonplaats' ontwikkel je een spoornetwerk waardoor je steeds meer steden over kunt nemen. En wie weet, misschien lukt het je wel om het Roswell mysterie op te lossen!  
Ticket to ride
Spelborden van Rails & Sails
Ticket to ride
Bestemmingskaarten
Ticket to ride
Treinkaarten om routes te bouwen
Ticket to ride
Het spel voor de allerkleinsten!
Race in taxi's door New York

Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan kun je ook nog op avontuur gaan in AfrikaAziëIndia en Zwitserland en UK en Pennsylvania. De mogelijkheden zijn eindeloos dankzij deze uitbreidingen (waarvoor je het basisspel Europa of USA nodig hebt). In Afrika kun je de waarde van routes verdubbelen met de terreinkaarten. De Aziatische uitbreiding speel je in teams. Bij de uitbreidingen India en Zwitserland en UK en Pennsylvania beleef je een dubbelavontuur in twee landen. 

Ticket to ride
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

Winactie

Vind jij Ticket to Ride een eersteklas spel en wil je het dolgraag winnen? Dan zit je hier op het goede spoor. Wij geven namelijk eenmaal een pakket weg met daarin Ticket to Ride Europe, Europe 1912, New York, Nederland en Mijn Eerste Reis! Spannend!

Meedoen werkt zo: stuur een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Ticket to Ride’. Vergeet niet te vermelden waarom jij nu zo’n Ticket to Ride-fanaat bent. Deze winactie loopt tot en met 9 december 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.

 

Bekijk de Ticket to Ride shop!


Met wie zou jij Ticket to Ride Europe willen spelen en waarom?