Naar boven

10 (te) gekke kinderspellen voor Sinterklaas

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 5 minuten

Lieve Sinterklaas, of u nu nog in Spanje bent of niet: we weten dat u dit leest. Let maar goed op, want in dit artikel delen we een aantal steengoede cadeautips voor kinderen met u. Deze 10 knotsgekke kinderspellen voor kids vanaf 3 jaar staan namelijk gegarandeerd op menig verlanglijstje!

Five Little Fish: vang de juiste vis

Five Little Fish van Jumbo zorgt voor spanning en hilariteit bij kinderen vanaf 3 tot en met 8 jaar. Onder de waterlelies staan de kleuren van de vissen die de kids moeten vangen. Alleen zien ze de echte kleur van de vis pas als ze hem aan de haak slaan. Dit spel traint het geheugen en de concentratie van de kinderen, terwijl de volwassenen een kwartiertje rust hebben. Of twee. Of drie. Dat is pas beet hebben, toch?

Interactieve afbeelding Resto Presto
+
+
Resto Presto - Kinderspel
Megableu
€ 24,99

Resto Presto: drinken jouw gasten wel genoeg?

Een ervaren ober in een druk restaurant: het is een schouwspel dat zelfs kinderen boeit. Bij het spel Resto Presto krijgen ze eindelijk zélf de gelegenheid om ober te spelen. Met een elektronisch dienblad, waarmee ze glazen ophalen en wegbrengen, moeten ze zo snel mogelijk een veranderend parcours afleggen. Net als de obers in het echt. Proost!

Dobble: hoe snel reageer jij?

Dobble is zo’n spel dat je eigenlijk niet met woorden kunt beschrijven. Maar als je het eenmaal begint te spelen, heb je het in een mum van tijd door. Zo eenvoudig is het! Bij dit spel moeten spelers (vanaf 6 jaar oud) zo snel mogelijk de overeenkomst tussen hun eigen kaart en een centrale kaart zien. De uitgebreidere versie Dobble Chrono – die exclusief verkrijgbaar is bij bol.com! – voegt een extra element toe: tijdsdruk!

+
+
Trap er niet in! - Kinderspel
Hasbro Gaming
€ 24,99

 

Trap er niet in!: geblinddoekt drollen ontwijken

Stel je voor dat je geblinddoekt over een grasveld loopt. Niet zomaar een grasveld, maar een veld vol drollen. Bij Trap er niet in! wordt die nachtmerrie realiteit. En dan ook nog eens op de vloer van je huis. Geen zorgen: de poep in dit Hasbro-spel is gelukkig niet echt, maar van bruine klei. Degene met de minste poep aan zijn schoenen, is de winnaar. Het spel is geschikt voor spelers van 4 tot 11 jaar – én voor volwassenen die een goede poep- en piesgrap nog steeds kunnen waarderen natuurlijk.

Interactieve afbeelding Halli Galli
+
+
Halli Galli - Kaartspel
999 Games
€ 14,95

Halli Galli: het spel met de bel

Een bel en een stapel kaarten: dat vind je in de doos van het spel Halli Galli. Staan er op de stapels openliggende kaarten totaal 5 stuks van hetzelfde soort fruit? Druk dan zo snel mogelijk op de bel! Het enige vereiste om mee te kunnen doen aan dit reactiespel van 999 Games? Je moet tot 5 kunnen tellen.

Drollenvanger: drolle pret

Het is een vieze klus, maar iemand moet hem klaren: wc’s ontstoppen. Je hebt natuurlijk niet voor niets kinderen, dus laat hen dat varkentje maar wassen. Niet in het echt natuurlijk, maar bij het spel Drollenvanger. De spelers staan in een kringetje rond de verstopte toiletpot, die met een plopper ontstopt moet worden. Wie de meeste drollen vangt, wint. Dit spel van de wereldberoemde fabrikant Mattel staat garant voor een hoop geschater vanuit de speelkamer. Shit, wat leuk!

Interactieve afbeelding Zeg geen ja
+
+
Zeg Geen JA, Zeg Geen NEE Junior
King International
€ 11,99

Zeg Geen Ja, Zeg Geen Nee Junior: vermijd de verboden woorden!

Kinderen zijn al jaaaaaren dol op dit spel! De titel Zeg Geen Ja, Zeg Geen Nee Junior verklapt al meteen de spelregels. Spelers proberen elkaar te verleiden om de verboden woorden wél te zeggen. Hoe? Door de vragen van de speelkaarten razendsnel achter elkaar op te lezen. Wie alle vragen beantwoordt zonder ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen, krijgt de kaart. Degene met de meeste kaarten aan het einde wint! Geschikt voor kinderen van pakweg 7 tot en met 12 jaar.

Interactieve afbeelding Pie Face Cannon
+
+
Pie Face Cannon - Actiespel
Hasbro Gaming
€ 29,99

Pie Face Cannon: sla je slag(room)

Speel een slapstick na met Pie Face Cannon. Dit spel van Hasbro houdt kids vanaf zo’n 5 jaar wel even zoet, want het doel is te gek: elkaars gezicht met slagroom besmeuren! Het doelwit plaatst zijn kin op een steun achter het masker. De aanvaller laadt het kanon met slagroom en… Schieten maar! Met een bestuurbare hand kan het slachtoffer de slagroom tegenhouden en zo punten scoren. Omgekeerd verdient de slagroomschieter punten wanneer de slagroom het gezicht van de tegenstander raakt.

Interactieve afbeelding Jungle NIEUW
+
+
Jungle Speed Kids - Kaartspel
Asmodee
€ 17,95

Jungle Speed Kids: snel, verstop de dieren!

Met het spel Jungle Speed Kids trainen kinderen hun snelheid en behendigheid. Dit doen ze door goed naar de kaarten op tafel te kijken. Draait een tegenstander een kaart om waarop jouw dier staat? Pak dan zo snel mogelijk de totem om jouw kaart kwijt te zijn. Wie als eerste alle kaarten wegspeelt, mag zich de junglekoning(in) noemen. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Wobbly Worm: gekronkel in de kamer

Wobbly Worm wurmde zich net door een sappige appel heen toen hij uit de boom viel. Oeps! Gelukkig kunnen de kinderen de beweeglijke Wobbly redden met reddingsboeien. Wie kan de meeste gekleurde ringen om de nek van de worm werpen? Dit spel van Spin Master belooft een ware hit te worden tijdens het komende Sinterklaasfeest.

Een kinderspel winnen? Dat is kinderspel!

Horen we daar de schimmel van Sinterklaas nou al trappelen? Een goed voorbeeld doet volgen, dus wij geven óók graag een paar cadeaus weg! Namelijk het spel Zeg Geen Ja, Zeg Geen Nee Junior, dat we 3 keer op de post doen. Wil jij kans maken? Stuur dan een mailtje met jouw adres en de reden waarom je dit populaire spel zou willen hebben naar weblog@bol.com. Zet in de onderwerpregel: ‘Winactie Zeg Geen Ja, Zeg Geen Nee Junior’. Deze winactie loopt tot en met 2 december 2018.

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.

Check hier alle kinderspellen op bol.com

Welk kinderspel hoop je dat Sinterklaas bij jullie thuis door de schoorsteen gooit dit jaar?