Naar boven

Hier zit muziek in: vijf nieuwe albums van eigen bodem

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Muziekliefhebbers opgelet, want met dit blog - waarin we vijf hagelnieuwe albums van Nederlandse artiesten uitlichten - herinneren we je aan het feit dat de muziek van eigen bodem minstens net zo goed is als de muziek uit het buitenland. We trappen af met de 3JS, zingen mee met Frans Bauer en sluiten af met 'muziekkunstenaar' Paul de Munnik. Dus lees vooral verder en listen' up.

 • 1/5
  Nu

  3JS

  Lees meer
  'Nu' is de titel van het nieuwe album en markeert voor de 3JS de overgang tussen verleden en toekomst, want voor de totstandkoming van de plaat is de band volledig uit hun comfort zone gestapt. Zo zijn ze op 'Nu' voor het eerst gaan samenwerken met andere Nederlandse songwriters zoals Diggy Dex én met een externe producer die uit een totaal andere muzikale hoek komt, namelijk Oscar Holleman. Hij is bekend van producties voor onder meer Krezip en Kovacs. Dit album is dus echt wat anders dan we van de 3JS gewend zijn, maar ondanks dat zijn de eerste reacties van de fans heel erg positief gestemd.

  Bekijk de cdBekijk alles van de 3JS

  'Misschien Niet Nu' is de nieuwe single van de 3JS en als eerste nummer op het kersverse album te vinden.
 • 2/5
  Levenslied

  Frans Bauer

  Lees meer
  De ongekroonde koning van het levenslied keert op 2 maart terug! 'Levenslied' is tevens de titel van het nieuwe album van Frans Bauer, de bekendste volkszanger van ons land. Ook dit album is gevuld met heerlijke levensliederen die je meenemen naar de roots van Frans. Dankzij veertien nieuwe liedjes, waaronder 'Morgen komt alles goed', 'Gooi die handen in de lucht' en 'Je speelt met m'n hart' is er voor de fans genoeg om naar uit te kijken.

  Bekijk de cdBekijk alles van Frans Bauer

  'Kom nu maar in m'n armen' is de eerste single van het nieuwe album van Frans Bauer.
 • 3/5
  Genoeg Te Doen

  Jamai

  Lees meer
  Jamai werd 15 jaar geleden de enige echte idool van Nederland door talentenjacht 'Idols' te winnen. Daarna hebben we op muzikaal gebied niet meer zoveel van hem gehoord. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je: op 23 maart komt het nieuwe, door Jamai zelf gecomponeerde album 'Genoeg Te Doen' uit. Volgens Jamai is het een sfeervolle pop-/luisterplaat geworden met ruimte voor dansbare tracks. De teksten zijn oprecht, serieus, actueel en puur met thema's als verlangen, verwerking en vertrouwen. De tracks zijn geschreven in het Nederlands omdat dat de taal is waarin Jamai zich het eerlijkst kan uitdrukken. De eerste single is in januari uitgekomen en we kunnen niet wachten tot de rest van het album te beluisteren is.

  Bekijk de cdBekijk alles van Jamai

  Hieronder zie je de officiële video voor 'Genoeg Te Doen', afkomstig van het gelijknamige nieuwe album van Jamai.
 • Ook Frank Boeijen heeft een nieuw album uitgebracht. Dit - tweedelige - album heet 'Palermo' en de liedjes geven betekenis aan een veilige haven, een vertaling van het Italiaanse woord Palermo. Het album is krachtig, poëtisch en verrassend, zowel muzikaal als tekstueel en doet niks af aan wat we gewend zijn van Frank. En met zeventien tracks op twee disks valt er genoeg te beluisteren de komende tijd. Kortom, een aanrader voor alle fans.

  Bekijk de cdBekijk alles van Frank Boeijen

  'Palermo' vormt het fundament van Frank's nieuwe theatertour die op 3 februari 2018 van start is gegaan in Nederlandse en Vlaamse theaters.
 • 5/5
  Goed Jaar

  Paul de Munnik

  Lees meer
  Paul de Munnik brengt op 19 maart 2018 een nieuw album uit, getiteld 'Goed Jaar'. Deze plaat bevat veertien liedjes die allemaal zijn geschreven of vertaald door Paul. De muziek op het album varieert van pop, rock, Westcoast, New Orleans-achtige groove, soul en blues tot chanson en theaterlied. Dat het weergaloos gedreven, fantastisch en overtuigend klinkt, heeft Paul mede te danken aan dat 'fijne bandje'. Of liever gezegd: de ijzersterke band die hem in de studio begeleidde. Paul doet op dit album lekker wat hij zelf wil en dat hoor je in alle nummers terug. En daarom is dit grandioze album zeker het beluisteren waard.

  Bekijk de cdBekijk de lp

  Dit is de akoestische versie van 'Horizon', een van de kersverse tracks van Paul de Munnik’s nieuwe album.

Traktatie!

Om te vieren dat bovenstaande albums uitkomen of uitgekomen zijn, trakteren wij op scherpe prijzen die gelden voor heel veel muziek en films van eigen bodem.

Bekijk het volledige aanbod

Over de grens
Ook bij onze Zuiderburen verschijnen of zijn veel nieuwe albums verschenen. Benieuwd naar die releases? Lees dan dit blog.


1/6
Aanbevolen


Welk album krijgt zeker een plekje in jouw platenkast?