Naar boven

Luistergenot! 10 geniale nieuwe muziekreleases uit november

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 7 minuten

November zit er weer op! Qua weer was het niet veel. Gelukkig werd dit ruimschoots goedgemaakt door een stuk of wat geniale muziekreleases. Zo zagen meesterwerken van all time favorites Aretha Franklin en Bob Dylan het levenslicht. Maar werden er ook instant klassiekers van hedendaagse supersterren als Sia en Taylor Swift uitgebracht. Dit zijn de 10 beste albums van afgelopen maand.

 • Wat krijg je als singer-songwriter en absolute hitmachine Sia op kerstkoers is? De kraker Everyday Is Christmas, een album dat vol staat met tracks die klassiekerpotentie hebben. Haal de kerstsfeer in huis met nummers als Snowman, Underneath The Christmas Lights en Candy Cane Lane. En met leadsingle Santa’s Coming For Us krijg je zelfs oma aan het dansen.

  Bekijk de cdBekijk de lp
 • 2/10
  Marco Borsato

  Thuis

  Lees meer
  De nieuwe Marco Borsato ademt, zoals de albumtitel verraadt, een huiselijke en geborgen sfeer. Hoewel de songteksten van Thuis beschouwend en berustend van toon zijn, neemt Borsato je met zijn fenomenale stem mee naar grote hoogtes. De 10 nummers lijken het gesprek met elkaar aan te gaan. Gezamenlijk vertellen ze het verhaal, zo legt Marco uit, van ‘weten waar je staat en de kracht hebben om te genieten van wat er is’.

  Bekijk de cdBekijk de lp (exclusief bij bol.com!)
 • 3/10
  Aretha Franklin

  A Brand New Me

  Lees meer
  De afgelopen vijftig jaar bouwde Aretha Franklin een van de meest legendarische carrières in de muziekgeschiedenis op. Om dit jubileum kracht bij te zetten, brengt haar label nu A Brand New Me: Aretha Franklin With The Royal Philharmonic Orchestra uit. Samen met dit filharmonisch orkest en de fameuze achtergrondzangeres Patti Austin blazen ze de meest iconische nummers van de 75-jarige Queen Of Soul nieuw leven in.

  Bekijk de cdBekijk de lp
 • 4/10
  Taylor Swift

  Reputation

  Lees meer
  Taylor Swift een van de grootste supersterren van dit moment. Dat blijkt wel uit het feit dat haar nieuwe album Reputation op de eerste dag in de VS meteen al 700.000 keer over de toonbank ging. Swift stapt wat meer weg van haar Nashville-roots en toe richting EDM. Bij de special edition van haar zesde studioalbum krijg je tevens een magazine met 72 pagina’s vol interviews, foto’s en handgeschreven teksten over Swift's levensfilosofie en liedjes.

  Bekijk de cd
 • 5/10
  Noel Gallagher

  Who Built The Moon

  Lees meer
  Het prachtige Chasing Yesterday (2015) van Noel Gallagher’s High Flying Birds smeekte om een waardige opvolger. Met Who Built The Moon is die er nu, dankzij een langdurige creatieve samenwerking met David Holmes. Deze producer, dj en componist haalt het beste naar boven in Gallaghers bravoure, ongekende gevoel voor melodie en songwriting skills. Pak je agenda maar: op 19 april staan Noel Gallagher’s High Flying Birds in de AFAS Live. Productief najaar trouwens voor de (altijd in de clinch liggende) ex-Oasis-broers: vorige maand bracht Liam zijn solodebuutalbum As You Were uit.

  Bekijk de cdBekijk de lp
 • Nieuwe film, nieuwe liedjes en dus een nieuw album: dat wordt weer kinderlijk genieten met K3! Binnenkort komt de nieuwe K3-film Love Cruise uit. Hanne, Klaasje en Marthe zijn door kapitein Bas uitgenodigd om mee te varen op een cruiseschip. De reis verloopt rustig, totdat Klaasjes parel verandert in een parel-elf en Elvin wraak wil nemen op de drie meiden. De heerlijke nieuwe liedjes uit de film zijn allemaal gebundeld op het album Love Cruise.

  Bekijk de cd
 • The Book Of Souls World Tour bracht Iron Maiden naar 39 verschillende landen in maar liefst zes continenten. Speciaal voor de fans die erbij waren – of het juist moesten missen – heeft de legendarische metalband nu The Book Of Souls: Live Chapter uitgebracht. Het bevat 15 tracks, waaronder zes nummers van het epische The Book of Souls (2015) plus diverse klassiekers en favorieten. Uit de tientallen uren livemateriaal heeft de band de allerbeste opnames gekozen. Resultaat: de luisterervaring komt gevaarlijk dicht in de buurt van de liveshows.

  Bekijk de cdBekijk de lp
 • We moesten drie jaar wachten op een nieuw studioalbum van Morrissey. Maar Low In High School was het wachten waard. De Britpop/-rock-veteraan komt met ouderwetse liefdesverhalen en haalt pinnig uit naar politieke figuren. Low In High School is vermakelijk, provocerend en intelligent. En gebracht met de grandeur zoals we die van Morrissey gewend zijn.

  Bekijk de cdBekijk de lp
 • Het nieuwste deel van The Bootleg Series zoomt in op één van de meest verrassende, controversiële en inspirerende periodes uit de carrière van Bob Dylan. De drie albums die hij in deze born again christelijke tijd uitbracht, zijn zeer persoonlijk en staan bol van het geloof. Op Trouble No More vind je een brede waaier aan nooit eerder uitgebrachte studio- en liveopnames uit de jaren 1979-1981. De Deluxe Box Set bevat daarnaast de exclusieve dvd Trouble No More: A Musical Film met uniek beeldmateriaal van Dylans tour in 1980. Bovendien bevat de Deluxe versie 100 nooit eerder te horen live- en studio-opnames, terwijl op de standaard cd en lp er 30 bevatten.

  Bekijk de cdBekijk de lp
 • 10/10
  Jeff Lynne’s ELO

  Wembley Or Bust

  Lees meer
  Op 24 juni 2017 stond de legendarische Jeff Lynne’s ELO in een bomvol Wembley. Wembley Or Bust is de prachtige registratie van dit fenomenale concert. Jeff Lynne schreef met zijn Electric Light Orchestra geschiedenis met hits als Mr. Blue Sky, Livin’ Thing en Evil Woman. In het Wembley speelde hij ook meer recent werk van ELO én nummers uit zijn tijd bij The Move en Traveling Wilburys. Het concert is te horen en zien op cd + dvd, cd + blu-ray, cd en lp.

  Bekijk de cdBekijk de lp

Op welk album ga je jouw trommelvliezen trakteren?