Naar boven

Lowlands 2017: de top-10 artiesten van dit jaar

| Geschatte leestijd: 8 minuten

Lowlands - van 18 t/m 20 augustus - is zonder twijfel een van de hoogtepunten op de festivalkalender. En terecht, want dit festival heeft heel veel te bieden op het gebied van muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Vooral muziekliefhebbers komen er aan hun trekken, want er zijn maar liefst twaalf podia voor headliners, jonge honden en supertalenten.

Om je alvast een voorproefje van Lowlands 2017 te geven, delen we hier de top-10 van artiesten van dit jaar met je. We trappen af met London Grammar, dus lees snel verder.

Bekijk de volledige line-up van Lowlands 2017
 • 1/10
  Truth Is a Beautiful Thing

  London Grammar

  Lees meer
  Na jaren van toeren en schrijven stelt London Grammar hun tweede langspeler voor: 'Truth Is A Beautiful Thing', inclusief het magistrale nummer 'Oh Woman Oh Man'. Ook op dit album klinkt Hannah Reid’s stem als een nachtegaal. En op 'Truth Is Beautiful Thing' trekt ze alle registers open. Voor dit album werkte London Grammar samen met producer Paul Epworth (Florence & The Machine, Adele), Jon Hopkins (Brian Eno, King Creosote), Greg Kurstin (Sia, Beck), Tim Bran en Roy Kerr. Elk nummer is een parel geworden, wat van dit album een prachtig juweel maakt om te koesteren. 'Truth Is Beautiful Thing' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  London Grammar treedt op zaterdag 19 augustus op, van 18.40 tot 19.40 uur op het Bravo-podium.
 • 2/10
  Hopeless Fountain Kingdom

  Halsey

  Lees meer
  'Hopeless Fountain Kingdom' is het tweede album van zangeres Halsey, die in 2015 doorbrak met de hit 'New Americana' van haar debuutalbum 'Badlands'. Haar naam werd definitief gevestigd door haar vocale bijdrage op de hit 'Closer' van The Chainsmokers. De inspiratie voor haar nieuwe album haalde ze uit de film 'Romeo & Juliet' van Baz Luhrmann, een moderne verfilming van het klassieke verhaal van Shakespeare. 'Hopeless Fountain Kingdom' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  Halsey treedt op zondag 20 augustus op, van 15.50 tot 16.50 uur op het Alpha-podium.
 • 3/10
  All We Know of Heaven, All We Need of Hell

  PVRIS

  Lees meer
  'All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell' is de opvolger van 'White Noise' (2014), het succesvolle debuutalbum van PVRIS. De band, een van de meest veelbelovende en snelstgroeiende bands uit de scene, brengt met dit album maar liefst tien nieuwe tracks. PVRIS kondigde deze plaat aan met hun eerste single, getiteld 'Heaven', een kundige opener met zachte piano en knippende vingers om de toon te zetten. Echter, zodra de band het refrein inzet, krijg je de volle lading van frontvrouw Lynn Gunn. En dat is precies wat je wilt krijgen van PVRIS. 'All We Know Of Heaven, All We Need Of Hell' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  PVRIS treedt op vrijdag 18 augustus op, van 16.40 tot 17.40 uur op het India-podium.
 • 4/10
  Pleasure

  Feist

  Lees meer
  'Pleasure' is Leslie Feist’s eerste album in zes jaar tijd. Na de succesvolle albums 'The Reminder' en 'Metals' komt Leslie met een nieuw album, waarop ze rauwer en eerlijker is dan ooit. Bovendien is ze direct en ongepolijst en haar stem komt meer dan ooit tot zijn recht in de liedjes, die doen denken aan PJ Harvey. Het opnameproces nam drie maanden in beslag en het album werd mede-geproduceerd door Feist samen met Renaud Letang en Mocky. 'Pleasure' is ook verkrijgbaar op vinyl. 

  Feist treedt op vrijdag 18 augustus op, van 17.20 tot 18.20 uur op het Heineken-podium.
 • 5/10
  The Farfield

  Future Islands

  Lees meer
  Drie jaar na het album 'Singles' en het geweldige optreden in de talkshow van David Letterman (kijk het terug op YouTube, een aanrader!), keert Future Islands terug met een gloednieuw album genaamd 'The Farfield'. Het Amerikaanse synthpoptrio uit Baltimore bracht eerder de single 'Ran' uit met viool- en hoornarrangementen door Patrick McMinn, en dit is de eerste Future Islands-plaat met live-drums van Michael Lowry. Bovendien doet Debbie Harry (Blondie) een gastoptreden op het nummer 'Shadows'. Kortom, meer dan genoeg plezier voor je trommelvliezen. 'The Farfield' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  Future Islands treedt op zondag 20 augustus op, van 21.00 tot 22.00 uur op het Heineken-podium.
 • 6/10
  Mura Masa

  Mura Masa

  Lees meer
  Alex Crossan is een producer, songwriter, multi-instrumentalist én het gezicht achter Mura Masa. Hij produceert, speelt alle instrumenten zelf en schrijft zijn eigen nummers. Kortom, een multitalent dat een mix van future bass, kleurrijke en exotische samples en fragmentarische beats op een unieke en frisse manier combineert met de energieke elektronica uit de club. Het debuutalbum van Mura Masa bevat samenwerkingen met onder andere A$AP Rocky, Charli XCX, Desiigner, Jamie Lidell en Damon Albarn. 'Mura Masa' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  Mura Masa treedt op vrijdag 18 augustus op, van 16.50 tot 17.50 uur op het Bravo-podium.
 • 7/10
  Broken Machine

  Nothing But Thieves

  Lees meer
  Aansluitend op hun succesvolle debuutalbum brengt Nothing But Thieves hun tweede album uit, getiteld 'Broken Machine'. Voor dit album hebben ze samengewerkt met producer Mike Crossey. Crossey werkte eerder samen onder andere Foals, Arctic Monkeys en Twenty One Pilots. De eerste single van het album heet 'Amsterdam', een track die de toon zet voor de rest van het album. 'Broken Machine' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  Nothing But Thieves treedt op vrijdag 18 augustus op, van 14.15 tot 15.15 uur op het Alpha-podium.
 • 8/10
  Heartworms

  The Shins

  Lees meer
  Na het verschijnen van de verrassingstrack 'Dead Alive' rondom Halloween in 2016, brachten The Shins op 10 maart 2017 hun vijfde album uit: 'Heartworms'. In tegenstelling tot het vorige album, dat een Grammy-nominatie in de wacht sleepte, pakt de groep het met 'Heartworms' klein aan. Het nieuwe album is zoals gebruikelijk volledig geschreven door James Mercer, maar ditmaal ook door hemzelf geproduceerd. Het resultaat is een pakkend, niet in een hokje te stoppen album met de kenmerkende stem en melodieuze composities van Mercer. 'Heartworms' is een rasecht The Shins-album met een aantal muzikale verrassingen. Luisteren dus. 'Heartworms' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  The Shins treden op zaterdag 19 augustus op, van 17.00 tot 18.00 uur op het Heineken-podium.
 • Op het nieuwe album van Hurray For The Riff Raff, 'The Navigator', vertelt Alynda Segarra een verhaal van een dolende ziel op het kruispunt tussen haar eigen identiteit en de nalatenis van haar voorouders. De dolende ziel heeft een naam: Navita, en is een straatkind dat door de brandende straten van een stad zwerft op zoek naar zichzelf. Je raadt het al: 'The Navigator' is een schreeuw om hulp. Hurray For The Riff Raff laat zich op het nieuwe album van zijn beste muzikale kant zien, wanneer woorden, ritmes, verhalen en verschillende muziekgenres samen komen. En dat moet je minstens een keer gehoord hebben. 'The Navigator' is ook verkrijgbaar op vinyl.

  Hurray For The Riff Raff treedt op zondag 20 augustus op, van 12.00 tot 12.50 uur op het India-podium.
 • 10/10
  Klyne

  Klyne

  Lees meer
  De uit Helmond afkomstige Nick Klein en Ferdous Dehzad zijn van jongs af aan vrienden die samen onder de naam Klyne muziek maken. Ze braken door met hun debuut-EP 'Paralyzed' en werden daarna getekend door platenlabel Because Music. Nu is het moment eindelijk daar en komt het duo met een debuutalbum. Op dit gelijknamige album is de typerende mellow/electro-pop te horen waar ze zo bekend om staan. Het is een doordacht en intelligent album met daarop onder andere singles als 'Still Not over You' en 'Sure Thing'.

  Klyne treedt op vrijdag 18 augustus op, van 15.30 tot 16.15 uur op het X-ray-podium.

Steek je hand op als je dit jaar naar Lowlands gaat