Naar boven

Ushuaia, het nieuwe album van K3 is hier!

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

K3 bestaat sinds november 2015 uit Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn. Drie nieuwe gezichten, die verantwoordelijk zijn voor nieuwe en aanstekelijke hits als '10.000 luchtballonnen', 'Jodelee' en 'Love Boat Baby' én een nieuw album, getiteld 'Ushuaia'. Snel verder lezen dus.

K3, versie 2

We weten het niet zeker, maar de kans dat vrijwel iedereen in Nederland en België weleens gehoord heeft van K3, achtten we bijzonder groot. K3 bestaat tenslotte al sinds 1998 en heeft al heel veel (tv-)optredens achter de rug. In de achttien jaar dat de groep bestaat is K3 tweemaal van samenstelling veranderd. Karen, Kristel en Kathleen waren de pioniers en brachten hits als ‘Tele-Romeo’, ‘Oya lélé’ en ‘Toveren’. In 2009 stapte Kathleen uit K3 en nam Josje het (tover)stokje van haar over, nadat ze de talentenjacht ‘K2 zoekt K3’ won. Ook deze versie van K3 scoorde hit na hit en de meiden brachten ook, eind 2012, het succesalbum ‘Engeltjes’ uit. Sinds vorig jaar is er een derde versie van K3 met Hanne, Klaasje en Marthe als kopstukken én een nieuw album, getiteld ‘Ushuaia‘.

Bekijk alles van K3 in de K3-shop

Heel veel luchtballonnen
Overigens is ‘Ushuaia’ niet hun debuutalbum; dat was ‘10.000 luchtballonnen’. Dit album (uitgebracht in december 2015) was zo’n succes dat het al vóór de release maar liefst 5 keer platina behaalde! Ook de verkoop van dit album liep geenszins beroerd: in Nederland en Vlaanderen vlogen de luchtballonen bijna 300.000 keer over de toonbank. Ja, K3 is nog altijd immens populair. Zal ‘Ushuaia‘ ook zo’n succes worden? Het titelnummer was een dijk van een zomerhit, dus dat belooft wat.

Album nummer twee

Het lijkt wel alsof K3 met ‘Ushuaia‘ iets goed te maken heeft, want het album bestaat uit maar liefst twee cd’s. De eerste cd bevat nieuwe nummers zoals ‘Love Boat Baby’ en ‘Iedereen K3’. De tweede cd is gewijd aan the best of K3: twaalf succesnummers uit het uitgebreide repertoire van K3. Onder meer de tracks ‘Hallo K3’, ‘Waar Zijn Die Engeltjes’ en ‘De Drie Biggetjes’ vind je op cd twee.

k3

Overigens was er heel wat te doen rond de videoclip bij het nummer ‘Love Boat Baby’. De video is opgenomen in en rond de hangar van een oude legerbasis en voor de clip waren er figuranten van alle leeftijden nodig, die in rol kropen van matrozen. Studio 100, de productiefirma achter K3, deed een oproep waar uiteindelijk 4.400 mensen gehoor aan gaven! En dat terwijl er slechts 350 figuranten nodig waren… Je ziet ze in onderstaande video, waarin de meiden van K3 de hoofdrol spelen als kapiteins van hun eigen Love Boat.

Live-optredens én een tour!
De eerste hits van het nieuwe K3-album krijgen we in Nederland voor het eerst live te horen tijdens het Studio 100 Winterfestival op 26 november in de Ziggo Dome, naar aanleiding van het twintigjarige bestaan van Studio 100. In België kun je de hits live horen tijdens de Grote Sinterklaasshow in het Sportpaleis in Antwerpen op 3 en 4 december. En vanaf januari volgend jaar zullen Hanne, Marthe en Klaasje weer gaan touren door heel Nederland en Vlaanderen.

Bestel het album 'Ushuaia' en win!

Op welk nummer van K3 danst jouw kind graag?