Naar boven

Klaar voor de Zwarte Cross? Deze artiesten móet je zien

| Geschatte leestijd: 3 minuten

Een weekend vol gezelligheid, vette stunts en natuurlijk... de beste muziek. Dat is waar de Zwarte Cross om draait. Kom jij al een beetje in de stemming? Mooi, dan willen we graag dé artiesten van dit jaar (en hun nieuwste albums) aan je introduceren. Ook de organisatie van de Zwarte Cross geeft je in dit blog een aantal gouden tips. Of je nu wel of niet kunt gaan; we halen het feestje gewoon in huis.

De artiesten van de Zwarte Cross

 • 1/5
  1 Hopeful Rd.

  Vintage Trouble

  Lees meer
  De Amerikaanse band Vintage Trouble brengt stampende rhythm-and-blues met een frontman die onvermoeibaar lijkt te zijn. En dat is een goeie eigenschap tijdens de Zwarte Cross. De band werd in 2010 opgericht in Venice Beach en groeit sindsdien heel hard. Zo hebben ze al in het voorprogramma gestaan van onder andere The Who, AC/DC en The Rolling Stones. Met het zesde studio album 1 Hopeful Rd. belooft het een muzikaal spektakel te worden.
 • 2/5
  Victorious

  Wolfmother

  Lees meer
  De lekkerste gitaar-riffs komen van Wolfmother. Deze Australische band wist met hun naamloze debuut en de hit-single Woman in 2006 de wereld te veroveren. Sindsdien zijn er al behoorlijk wat wisselingen in de band geweest, maar met zanger en gitarist Andrew Stockdale blijft de orginele sound van deze band volledig in tact. Hierbij vast een voorproefje van de populaire track Victorious van het gelijknamige album.
 • 3/5
  DUMB BLOOD

  VANT

  Lees meer
  VANT brengt met DUMB BLOOD een boodschap over politiek, klimaatverandering, social media isolatie en de zelfvernietiging van de mensheid. Zoals ze zelf aangeven: “It’s a summary of where we are as a species in 2017 and the beginning of a discussion about where we need to go." VANT werd al eerder door 3FM benoemd tot beste live band en is daarom zeker een bezoekje waard op de Cross.
 • 4/5
  Stayin' Out Late

  The Dawn Brothers

  Lees meer
  Met het debuutalbum Stayin’ Out Late rijden The Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst. Ze leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulvolle rock ’n roll altijd actueel zal zijn. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding brengen Bas van Holt (zang en gitaar), Levi Vis (bas en zang), Rowan de Vos (keys en zang) en Rafael Schwiddessen (drum en zang) een heerlijke mix van blues, gospel en sixties rock met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. Of zoals de groep het zelf zegt: ‘We play the old souls from the Phuture’.
 • The Sore Losers werd in 2009 opgericht en is een 4-koppige rockband uit België. De band ontleent haar naam aan een gezamenlijke voorliefde voor de gelijknamige Amerikaanse cultfilm van John M. McCarthy. Het geluid van het album Skydogs is klassiek, overstuurd en analoog en staat geheel ten dienste van de korte, energieke songs die voor het merendeel zowel qua attitude als sound beïnvloed zijn door klassieke bands als de MC5, Stooges en Yardbirds.

Muziek De Zwarte Cross

5 tips van de Zwarte Cross organisatie

Elianne Weijers, programmasamensteller bij de Zwarte Cross, weet precies wat je écht niet mag missen. Check hier een aantal must-sees en haar persoonlijke favorieten.

 1. De Crossbaan
  “Onvermijdelijk, en een onderdeel dat de Zwarte Cross de Zwarte Cross maakt. Naast de vaste klasses zijn er dit jaar twee nieuwe onderdelen, namelijk de United Color Race (met poeder in alle kleuren van de regenboog) en de Power Toys klasse (met gemotoriseerd kinderspeelgoed en opgevoerde kinderfietsjes).”
 2. De Kroegenstraat
  “De echte kroegtijgers kunnen op de Zwarte Cross hun hart ophalen. Er is een complete Amsterdamse kroegenstraat opgebouwd met voor ieder wat wils.”
 3. Playa Gasolina
  “Neem je zwemspullen maar mee, want er is dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om te zwemmen! Helemaal in de sfeer van een oud-Hollands strand.”
 4. Het muziek- en theaterprogramma
  “Naast de grote namen op het hoofdpodium, valt er op de andere podia ook veel te ontdekken. Neem vooral een kijkje in de Roadhouse, de Bayou, de Megatent, de Raggaeweide, Exoticana, de Dansvloer en/of de Undercovertent. Ook de Theaterweide is zeker de moeite waard.”
 5. Gospel Church
  “Het enige podium waar de act samen met het publiek versmelt en zorgt voor een ongelofelijk hoogtepunt. Met de gezamenlijke overtuiging dat iedereen kan zingen en dansen, maken gelovigen en atheïsten er in de Gospel Church samen een mooie tijd van.”

En nog een extra tip; download de app van het festival. Scheelt je een hoop zoekwerk en geeft je vaak de laatste info. Veel plezier!

Crossen naar de festivalwinkel

Zo, qua muziek ben je weer helemaal op de hoogte. Maar ben je verder al goed voorbereid op je bezoek aan de Zwarte Cross? Check in de festivalwinkel of je festivalgear al helemaal compleet is.

Check de festivalwinkel

 

1/6
Aanbevolen

Wat vind jij het leukste aan de Zwarte Cross?