Naar boven

De inspiratiebronnen van Nick & Simon

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Nog even wachten en dan komt het nieuwe album van Nick & Simon uit. 'Zing' - hun nieuwste single - heb je misschien al wel op de radio gehoord, dus heb je een indruk van wat je van 'Aangenaam' kunt verwachten. In dit blog mét winactie lees je wat de inspiratiebronnen zijn van Nick en Simon.

Bovenstaande foto is gemaakt door Nahom Tsehaie.

De favoriete albums van Nick en Simon

Elk artiest heeft zijn of haar inspiratiebronnen, zo ook Nick en Simon. Dit zijn de favoriete albums én inspiratiebronnen van het duo:

De favorieten van Nick (in willekeurige volgorde)

Late For The Sky – Jackson Browne

Grijsgedraaid in m’n puberteit en nog steeds móet ik elke week een liedje van dit album horen.

Rumours – Fleetwood Mac

Dit is gewoon een album waarvan ik me niet kan voorstellen dat iemand hem niet goed vindt.

Hotel California – Eagles

Na het zien van de documentaire ‘History Of The Eagles’ ben ik weer helemaal hooked en draai ik de muziek van deze legendarische band vrijwel dagelijks.

Moondance – Van Morrison

Het is bijzonder om te beseffen hoe jong een artiest als Van Morrison was toen hij dit doorleefde meesterwerk maakte.

Californication – Red Hot Chili Peppers

Enorm inspirerend om te weten dat je als je lang en breed onderweg bent in je muzikale carrière je nog steeds je beste album kunt maken.

Hier Zijn – Acda En De Munnik

Dit kun je met terugwerkende kracht als een van de belangrijkste redenen beschouwen dat Simon en ik Nederlandstalig zijn gaan zingen.

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band – The Beatles

Stom genoeg ben ik dit album dit jaar pas echt gaan waarderen zoals je hem hoort te waarderen.

Mission Bell – Amos Lee

Dit vind ik gewoon het beste singer/songwriter album van de laatste twintig jaar.

Want One – Rufus Wainwright

Herstel; dit vind ik het beste singer/songwriter album van de laatste twintig jaar.

Automatic For The People – R.E.M.

Mooi, zo ontzettend mooi. Mijn dagboek van de jaren negentig.

Nick & Simon

De favorieten van Simon (in willekeurige volgorde)

Jason Mraz – Waiting For My Rocket To Come

Ver voor het Shazam-tijdperk hoorde ik Jason Mraz’ stem op de radio. Via een lange zoektocht kwam ik erachter dat hij het was en kocht ik dit album. Het is nog altijd één van mijn favorieten.

Ed Sheeran – Divide

Ik vraag me af of er ooit een completere singer-songwriter zal opstaan. Een alles-in-één artiest die vooral heerlijk down to earth blijkt. Dit album is het bewijs dat Ed zichzelf zal blijven overtreffen.

Acda & De Munnik – ’t Heerst

Het laatste album van deze jeugdhelden voordat ze besloten ieder een eigen weg te gaan. Het feit dat ik dit één van hun beste albums vind, maakte die beslissing nóg pijnlijker; voor mijn gevoel zat er nog veel meer in het vat.

Ludovico Einaudi – Elements

Einaudi is nu al mijn dochters’ favoriete componist. Naast het feit dat is bewezen dat het luisteren naar klassieke muziek stimulerend werkt voor baby’s, valt ze er vooral heerlijk bij in slaap. Handig!

Matt Simons – Catch And Release

Dit album had ik al een tijdje op vinyl voordat ik hem eens goed beluisterde. Het is een typisch album dat ‘groeit’. Sindsdien is het een van mijn meest gedraaide LP’s.

Queen – The Platinum Collection

Als klein jochie had ik dit album op een cassettebandje en zong ik fonetisch alles mee. Ik ben een tijdje ‘boos’ geweest op dit album op het moment dat ik de baard in de keel kreeg, omdat ik het toen niet meer kon meezingen. Maar na een tijdje stond hij weer tussen mijn favorieten.

Paul Simon – Graceland

Dit album is simpelweg een must voor iedere muziekliefhebber.

Amy Winehouse – Back to Black

Ik luister dit album vaak met een droevig gevoel binnenin: wat had Amy Winehouse ons allemaal nog meer moois kunnen geven als ze niet veel te vroeg was gestorven?

Simon & Garfunkel – Sound Of Silence

De koningen van de harmonieën. De ideale leerschool voor als je voornemens bent je te ontwikkelen in meerstemmige zang, maar belangrijker nog: fantastische nummers.

John Mayer – Born And Raised

Bij het beluisteren van dit album ben ik altijd weer terug in Nieuw Zeeland. In 2013 hebben Annemarie en ik een schitterende reis gemaakt, en John was met ons mee.

Een aangenaam album?

Dat is aan jou om te beoordelen. De eerste singles, ‘Welkom’ en ‘Zing’ (feat. Jayh) scheppen in ieder geval hoge verwachtingen. In ‘Welkom’ bezingen Nick & Simon het gevoel hoe het is om vader te worden, en dat doen ze op een aangename manier. De andere nummers op het album zijn van hetzelfde kaliber als de singles, zowel de meezingers als de songs die wat dieper gaan. Kortom, de naam van het album slaat dus niet alleen op de inhoud, maar ook op de kwaliteit van ‘Aangenaam‘. Je hoeft dus geen fan te zijn van de heren om deze plaat leuk te vinden. Vind je Nederlandstalige muziek te gek, dan ‘moet’ je dit album minstens één keer gehoord hebben.

Nick & Simon

Drie versies
Bij ons kun je kiezen uit drie versies van ‘Aangenaam‘:

  1. De Deluxe-versie (met vijf bonus tracks!)
  2. De Standaard-versie (met tien tracks in totaal)
  3. De LP-versie (met tien tracks en geperst op transparant vinyl)

 


Wat is jouw favoriete nummer van Nick & Simon?