Naar boven

Leuke kinderspellen voor onder de kerstboom

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 4 minuten

Quality time met je kinderen, lachen en grapjes maken: het zijn de momenten waar je het als ouder voor doet. In tijden van games en gadgets is het een ware luxe om samen aan tafel een spel te spelen. Maar kerst is daar juist een perfecte gelegenheid voor. Met deze spellen kunnen zelfs de allerkleinsten meedoen!

Boom Boom Balloon: knap lastig

We weten allemaal hoeveel lawaai een knappende ballon maakt. Leuk! Maar bij het spannende spel Boom Boom Balloon probeer je dat juist te voorkómen. En da’s knap lastig, want bij iedere beurt moet je een prikker een stukje verder in de ballon duwen. Hoe meer beurten, des te gekker de vorm van de ballon. Laat jij de ballon klappen? Dan verlies je deze ronde en winnen de andere spelers. Dus voorzichtig!

Stapelgek op Speed Cups

Goed opletten, snel reageren en handig stapelen: daar draait het om bij Speed Cups. Iedere speler krijgt gelijke kansen, maar er kan er maar één als eerste op de bel drukken. Vanwege de eenvoudige spelregels is dit spel net zo geschikt – en verslavend – voor kinderen als voor studenten of (groot)ouders.

Speed Cups

Blaast Mr. Bucket jou omver?

Die Mr. Bucket toch! Met z’n zwaaiende armen en bolle wangen beweegt hij door de kamer. Maar help, wat doet hij nu? Hij spuugt allerlei kauwgomballen uit. Dat is zonde! Raap ze snel op en doe ze terug in de emmer, want hij blaast ze bijna net zo snel weer uit. Dit spel staat garant voor emmers vol hilariteit en is geschikt voor kids vanaf 3 jaar.

Mr Bucket

Maak van boetseren een Kneedfeest

Geen woorden uitbeelden of tekenen, maar boetseren! Daar gaat het bij Kneedfeest om. Wie het beste kan raden, mag steeds meer klei van de tegenpartij stelen. En met een slinkende hoeveelheid klei, is hun kneedgenot gauw ten einde. Maar geen nood, dit spel is zo verslavend dat ze vast wel opnieuw met je willen kleien. K(l)eileuk!

Maak je eigen sprookje met SmartGames Doornroosje

Dat sprookjes tijdloos kunnen zijn, bewijst het bordspel SmartGames Doornroosje. Wie wil je zijn in dit spel? De ridder die naar het kasteel van de prinses zoekt, Doornroosje die in het doolhof vastzit of de draak die de weg verspert? Je krijgt allerlei opdrachten waarmee je deze sprookjesklassieker nieuw leven inblaast. Bij elke pot ziet het doolhof er weer anders uit, dus dit spel is tot ver na de kerst nog leuk!

Doornroosje

Een oude klassieker voor jong: Junior Bingo

Bingo! Van deze wereldberoemde prijzenslag met nummers is er nu een uitvoering met plaatjes. Dat maakt Junior Bingo geschikt voor kinderen vanaf slechts 4 jaar. Draai aan de spinner om te zien welk plaatje er wordt gezocht en markeer hem op je speelkaart als je beet hebt. Of je een ronde nou wint of verliest: met dit spel onder de kerstboom is het altijd prijs!

Junior Bingo

Get Packing, want we gaan naar Hawaï!

Kinderen fantaseren graag over reizen. Met Get Packing leren ze dat de koffer een onmisbaar onderdeel van een reis is. Maar let op: elke bestemming vraagt weer om andere bagage! In dit actiespel reist je kroost af naar Hawaï, Bora Bora of Los Angeles. De bestemmingskaart verraadt wat er mee moet naar elke plek. Wie het eerste de koffer dicht krijgt, wint!

200 Spellendoos voor wie niet kan kiezen

Waarom zou de kerstman maar 1 spelletje cadeau geven als hij voor hetzelfde geld 200 stuks kan bieden? De 200 Spellendoos van King International barst uit z’n voegen van bordspellen, puzzels en gezelschapsspellen. De vraag is dan ook niet óf, maar wélk spel je gaat spelen. Mikado? Dammen? Vlooienspel? Zo komen jullie de kerst wel door!

200 Spellendoos

Catan Junior, stiekem voor het héle gezin

Eén van de populairste spellen van de vorige eeuw is Catan, waarin je een eiland probeert te koloniseren. Omdat de originele versie behoorlijk ingewikkeld is, zijn er voor alle leeftijden versies. Catan Junior is prima geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maar weet je wat? Stiekem vinden volwassenen deze vereenvoudigde uitvoering ook enorm leuk. Ideaal voor het hele gezin, dus!

Catan Junior

Jungle Speed Kids voor vlugge vingers

Snelheid en behendigheid, daar draait het om bij Jungle Speed Kids. Kijk goed naar de kaarten op tafel. Verschijnt jouw dier op een kaart? Grijp dan zo snel mogelijk de totem en speel je kaart weg. Lukt het jou om als eerste alle kaarten weg te spelen, dan ben je de junglekoning(in)! Deze kinderversie is de ideale manier voor kinderen om kennis te maken met het populaire Jungle Speed.

Jungle Speed Kids

Winactie

Tijd voor een luchtige afsluiter: wij mogen namelijk eenmaal Boom Boom Balloon weggeven!

Wil jij meedoen? Mail dan naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Boom Boom Balloon’. Deze winactie loopt tot en met 13 januari 2018.

Na afloop van de winactie krijgt de winnaar bericht van ons, waarna we de prijs zo snel mogelijk opsturen. Alle voorwaarden van deze winactie vind je hier.


Welk spel gaat jullie kerstfeest ouderwets gezellig maken?