Naar boven

Leren schilderen of tekenen? Dat doen kinderen met Dessineo

Gesponsord bericht | | Geschatte leestijd: 3 minuten

Is jouw kleintje ook zo’n creatieveling? Met Dessineo van Jumbo tekenen of schilderen kinderen vanaf 4 jaar de meest geweldige dieren en figuren. Dankzij sjablonen en nummers maken kinderen binnen een handomdraai schilderachtig mooie creaties! Ennuh: ben jij zo'n geluksvogel die één van de drie Dessineo Schildersezels wint?

Voor je Picasso in de dop: de Dessineo Schildersezel

Zet de Dessineo Schildersezel neer en je kind voelt zich meteen de nieuwe Picasso of Rembrandt. Met de eenvoudige sjablonen leert je kleintje stap voor stap schilderen. Voor je het weet is jouw huiskamer het nieuwe Van Gogh-museum! Leren schilderen met de schildersezel werkt zo:

  1. Bevestig het papier en het sjabloon op de schildersezel.
  2. Schilder de grote vlakken met de roller en laat de verf drogen.
  3. Bevestig het volgende sjabloon en breng met het penseel details aan.

Kleuren mengen is vreugde brengen

Bonte bedoeling voor de oudere kinderen: in de handleiding leren ze hoe ze kleuren kunnen mengen. Dat maakt de creatieve mogelijkheden nóg groter. De schildersezel komt met vijf kleuren verf, twee verfrollers, een penseel, palet en tien vellen papier. Alle materialen berg je gemakkelijk op in de schildersezel. Laat die ezel maar voor je sjouwen!

Extra sjablonen voor de schildersezel

Heeft je kind alle uilen, tijgers en vissen van de Dessineo Schildersezel al een paar keer kunstig geschilderd? Dan is het tijd voor een uitbreiding met extra sjablonen. Ruimtevaarders, piraten en een superwoman: met de Personages-sjablonen gaat er een nieuwe creatieve wereld open. Voor de echte dierenliefhebbers zijn er de Dieren-sjablonen. De sjablonen kunnen trouwens ook los worden gebruikt, want ze worden geleverd met verf, roller, penseel, palet en papier.

Bekijk alles van Dessineo op bol.com

Dessineo sfeer

Voor je Bob Ross in de dop: Dessineo Schilderen op Nummer

Nog zo’n leuke manier waarop kids hun creativiteit kunnen uiten: Dessineo Schilderen op Nummer, perfect voor kinderen vanaf 4 jaar. Bob Ross zou er een vreugdedansje van doen! De nummers in de vakjes op de illustraties komen overeen met nummers op de zes tubes. Gekleurde contouren op de illustraties geven je kind een steuntje in de rug. Met Dessineo Schilderen op Nummer Jungle creëert je kind de kleurrijke wereld van het oerwoud. En met Dessineo Schilderen op Nummer Boerderij schildert je kind alle facetten van het boerenleven.

Dessineo Leren Tekenen: de eerste pennenstreken

Een kat in de jungle? De Kerstman in een sneeuwlandschap? Of een vrolijke vis in de zee? Met Dessineo Leren Tekenen tekent je kind (vanaf 4 jaar) de gaafste dingen. Dit innovatieve speelgoed werkt met sjabloonschijven die geprojecteerd worden op een lichtbak. En daar ligt het tekenvel dan weer op. Slim!

Dessino tekenen

De vis als voorbeeld

Hoe die sjabloonschijven precies werken? We leggen het uit aan de hand van de vis:

  1. Draai de schijf met het tekensjabloon naar stap 1. De eerste stap van de tekening wordt zichtbaar: een grote ovaal voor het lichaam en twee boogjes voor de vinnen. Je kindje trekt nu de eerste eenvoudige lijnen over.
  2. Draai de schijf naar stap 2. Het hoofd, de grote vin en de staart worden nu ook geprojecteerd.
  3. Geef er weer een draai aan voor stap 3. Kijk: nu zijn het oog, de mond en de strepen aan de beurt.
  4. In stap 4 kan jouw kunstenaar zijn of haar geluk niet op met de belletjes, de zeester en het kleine visje!

Om het nóg leuker te maken, is de achtergrond van de tekenvellen al voorbedrukt met geweldige landschappen. Zo dromen de kids niet alleen over kunstenaar worden, maar dromen ze ook weg bij al die nieuwe schilderachtige werelden!

Win de Dessineo Schildersezel voor jouw uk

Wil jij jouw kindje graag blij maken met een eigen Dessineo Schildersezel? Doe dan mee met onze winactie. We geven deze prijs driemaal weg. Meedoen? Stuur dan een e-mail met daarin je NAW-gegevens naar weblog@bol.com en zet in de onderwerpregel de tekst ‘Winactie Dessineo Schildersezel’. Deze winactie loopt tot en met 9 december 2018, dus dan weet je of je alvast wat lijsten aan de muur leeg moet maken voor nieuwe kunstwerken van die uk!

Na afloop van de winactie krijgen de winnaars bericht van ons, waarna we de prijzen zo spoedig mogelijk opsturen. Alle voorwaarden die bij deze winactie horen, vind je hier.


Wat schildert of tekent jouw kind het liefst?